Lyft Upp Qi Bergen [2017-01-28]

WEBB kursbilde løft opp qi januar 17

20 qigongare slöt upp på terminens första grundkurs i Bergen. Gruppen bestod av en fin blandning av nya och ganska erfarna deltagare. I cirkelsamtalet efter kursen berättade många om vilka effekter qigongen har i deras vardag. Flera påpekade hur viktig den dagliga träningen är.

Träna med lugn

"Jag säger till mig själv att jag inte ska gå och lägga mig på kvällen innan jag har tränat, oavsett hur sent det är. Det är viktigt att bli helt lugn innan man tränar; ett tips är att träna avslappningen två gånger innan man börjar med resten av övningen. I vardagen är vi vana med att göra fler saker samtidigt, till exempel på jobbet. När vi tränar qigong gör vi bara en sak.

Skadad arm bättre

"Jag har tränat i tre år. Jag började på grund av matintoleranser som blivit bättre och bättre. I fjol bröt jag armen. Nu kan jag vrida den."

Får hjälp med finare detaljer

"Jag var väldigt sjuk när jag började träna och var i princip en heltids vårdtagare. Nu börjar min kropp att bli ganska fri. Jag får successivt hjälp med allt finare detaljer och jag märker att jag börjar bli lite fåfäng av detta!"

Lärare
Patrik Rastija

 

 

Det møtte 20 qigongere på terminens første grunnkurs i Bergen. Deltakerne var en fin blanding av nye og ganske erfarne utøvere. I sirkelsamtalen etter kurset fortalte mange om de effektene som qigongen har på deres hverdag. Flere påpekte hvor viktig den daglige treningen er.

Tren med ro

"Jeg sier til meg selv at jeg ikke skal legge meg om kvelden før jeg har trent, uansett hvor sent det er. Det er viktig å bli helt rolig før man trener, et tips er å trene avslapningen to ganger før man begynner på resten av øvelsen. I hverdagen er vi vant med å måtte multitaske, blant annet på jobben. Når vi trener qigong gjør vi bare en ting."

Skadet arm bedre

"Jeg har trent i tre år. Jeg begynte på grunn av matintoleranse, den blir bedre og bedre. I fjor knuste jeg den ene armen min, nå kan jeg snu den."

Får hjelp med finere detaljer

"Jeg var veldig syk da jeg begynte å trene og var så å si pleiepasient. Nå begynner kroppen min å bli ganske fri. Jeg får etterhvert hjelp med finere og finere detaljer, og jeg merker at jeg begynner å bli litt jålete av dette!"

Lærer
Patrik Rastija