Lyft Upp Qi Bollnäs 2017-02-18

Grundkurs i Lyft Upp Qi Bollnäs 18-19 februari 2017

När vi har våra grundkurser i Bollnäs så brukar det vara ett stadigt gäng som gått våra kurser många gånger blandat med nybörjare och de som kanske gått kurs en eller någon gång tidigare. Det gör att de nya deltagarna har en stor chans att få god hjälp med att få till rörelserna så bra som möjligt. De får också en chans att höra de mer erfarnas berättelse om vad qigongen har gjort för dom.

Några kommentarer från deltagare:

Qigongen ger ett välbefinnande

”Jag skulle aldrig ägna mig åt något som inte ger något tillbaka och det här ger verkligen något tillbaka. Jag har nu tränat qigong i 22 år och det har inte gått många dagar utan att jag tränat. Qigongen är en viktig del av mitt liv och jag har det med mig i min vardag. Träningen ger ”credit” hela dagen. Jag känner ett oerhört välbefinnande när jag tränar idag, det är en njutning, att komma i kontakt med mig själv och bli till en hel människa. Jag känner inte längre en oro eller rädsla för saker runt omkring, det finns en större trygghet.”

”Att träna qigong på morgonen innan jobbet är ett bra sätt att starta dagen.”

” Jag gick en kurs för många år sedan och tränade i grupp men tappade sedan bort qigongen. Jag har känt att jag skulle vilja ta upp den igen. Jag såg en affisch om att det skulle bli kurs och gick först på föreläsningen och sen nu på kursen. Det har varit två underbara dagar för mig.”

Jag behöver mindre sömn än förut

”Jag började första gången med qigong för flera år sedan. Nu de senaste åren har jag tränat mer regelbundet. Jag märker bl.a. att jag inte behöver sova lika mycket som tidigare. I somras var jag med på min första sommarkurs och det gav verkligen mersmak. Att se hur flera av dom som är äldre än mig är så pigga i kroppen ger inspiration.”

Lättare att ta beslut och lugnare

”Jätte trevlig och härlig kurs! Qigongen är ett redskap att ha med sig hela tiden. Man behöver bara ha sig själv och en plats att stå på. Det var sonen som lockade med mig på sommarkurs första gången och då var det som att polletten trillade ner och sen dess har jag tränat. Qigongen är som min bästa vän. Jag har lättare att ta svåra beslut nu och är mycket lugnare.”

Bra att få rörelserna korrigerade

”Jätte bra kurs. Så bra att få rörelserna korrigerade.”

Qigong är ett suveränt redskap

”En jätterolig kurs!. Jag tänker dagligen qigong, använder qigongtänkande i min vardag. Jag har nu ett annat förhållningssätt till det jag gör. Qigong är ett suveränt redskap. Ibland när jag står så gör jag automatiskt kroppsreglering och avslappning. Jag kan verkligen rekommendera att åka på sommarkurserna.”

”Jag kommer att tänka på fyra ord nu efter kursen; inspiration, insikt, en skatt och möjlighet. Det känns som att jag kan förstå att qigongen är något jättebra, som en skatt och jag har möjlighet att träna varje dag.”

Känner mig glad

”Känner mig glad och ”triggad” att fortsätta träna. Det har varit en rolig kurs och positivt att det händer mycket i kroppen.”

Lärare:

Fatima Ringvall