Shenxin Qigong Göteborg [2016-10-15]

Omkring 30 personer hade anmält sig till grundkursen i Shenxin i Göteborg denna oktoberhelg. Ett tiotal gick kursen för första gången och många deltagare kände att Shenxin var en direkt och kraftfull övning som gav märkbara resultat snabbt. Flera upplevde att övningen hjälpte dem att koncentrera sig bättre och att kroppen blev mjukare och sinnet lugnare. Många lämnade kursen inspirerade att träna mer hemma. Läs deltagarnas egna ord nedan.

SXQ GBG 2016 10 15 1

Bättre cirkulation

”Cirkulationen har blivit bättre. Igår frös jag jättemycket men idag är jag normalvarm. Och jag är mjukare i kroppen.”

Mindre värk och bättre sömn

”Jag har haft mycket värk i nacken och axlarna de sista månaderna. Jag har vaknat på nätterna av smärtan och jag har även känt ångest. Men det känns mycket bättre nu. Inatt sov jag hela natten vilket jag inte har gjort på flera månader.”

Bättre hållning och inre och yttre balans

”Jag har fått bättre stabilitet och balans den här kursen. Jag har varit sned förut. Som om jag har mer fot att stå på nu. Förut stod jag på kanterna av fötterna. Det känns som om samma sak har hänt i sinnet. Jag känner mig lugnare och klarare.”

Stort lugn

”Det här är första gången jag går den här kursen. Det har känts väldigt bra. Det känns väldigt skönt i kroppen och jag känner ett stort lugn. Jag kommer definitivt fortsätta träna det här.”

Lugnare sinne och förbättringar i skadad axel

”Jag har varit överspeedad och anmälde mig för att få hjälp att lugna ner hjärnan. Jag vaknade igår och märkte att höger axel inte fungerade alls. Jag kom då ihåg att jag hade fångat en stege så att den inte skulle åka in i ett fönster. Högeraxeln är nästan helt bra nu. Det är ju rätt fräckt! Hjärnan är också lugnare.”

Kan gå utan inlägg i skorna

”För några år sedan sjönk mitt högra fotvalv vilket gjorde att jag fick skaffa inlägg till skorna. Nu kan jag gå utan inlägg. Det gläder mig väldigt för det är jobbigt när man inte kan gå ordentligt. Nu kan jag gå i finare skor också! Jag känner att något släpper i ryggen också.”

Lärare:
Patrik Rastija

SXQ GBG 2016 10 15 2