Lyft Upp Qi Göteborg [2017-01-21]

Liksom vanligt var årets första grundkurs i Göteborg välbesökt. "Bästa starten på det nya året" är en återkommande kommentar från repeterande deltagare. Alltfler beskriver hur de blivit varaktigt friskare, lugnare och gladare med hjälp av träningen. Även många av de cirka 20 nya deltagarna gladdes över upptäckten att de första resultaten kan komma så snabbt. Som vanligt är det svårt att välja några av alla de goda erfarenheter som deltagarna delar med sig av. Här är är ett axplock kommentarer:

LUQ GBG 221 17

Största vinsten - en trevligare person

"När jag började med qigong för tio år sedan tyckte jag att det var så långsamt. Men jag fick resultat direkt så jag fortsatte träna. Numera uppskattar jag långsamheten alltmer och jag njuter av träningen. Genom åren har jag fått många fysiska resultat, t ex färre förkylningar. Jag har kunnat undvika operation av knä och handled. Min mage är mycket bättre. Den största vinsten är ändå att jag blivit så mycket lugnare. Jag har blivit en trevligare person."

Färre negativa tankar

"Jag har tränat 4,5 år. Jag var full av negativa tankar förut och känner mig nu befriad från dem. Så jag är väldigt tacksam för qigong."

"Qigong har gjort mig lugnare och gladare."

Ett års ryggont gick över

"Detta är min första kurs. Jag kom hit på grund av att jag haft ont i ryggen i ett år. Nu har jag inte ont i ryggen, vilket jag annars brukar ha vid den här tiden på dagen."

Lägre blodtryck, starkare rygg och nacke

"Jag började träna förra våren på grund av högt blodtryck. Jag fortsatte träna och mitt blodtryck sjönk. Andra effekter är att min nacke och rygg blivit mycket bättre, mycket starkare. Jag upptäckte att jag kan sitta utan ryggstöd, vilket jag aldrig kunnat förut. Den här kursen har känts väldigt bra. Jag har inte haft ont i fötterna den här gången."

"Kursen har haft god effekt; jag känner inte av min ischias så mycket nu."

Lärare
Patrik Rastija

LUQ GBG 221 17 2