TuiNa och Weituo Jin Åbo [2016-12]

Vi har hållit TuiNa och Weituo Jin-kursen ett antal gånger i Åbo. Deltagarna har alltid varit nöjda och således velat ha tillbaka kursen så att de kan repetera den. Som vanligt var det därför en hel del repeterande som dessutom hade fått med sig några nya intresserade.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

TuiNa

”Tack för en jättebra kurs. Det har varit jättekul och jag känner att jag har fått mycket energi av den.”

”Det som jag tycker har varit så roligt på den här kursen är att det har känts så starkt när jag själv blivit behandlad, och det kändes i hela kroppen till och med när jag själv behandlade Frida. Det var intressant. Men jag kommer nog att komma på nästa kurs också, för jag är nog ingen expert efter det här. Men det skall bli roligt att träna hemma.”

”Det har varit en bra och intressant kurs. Jag var borta en kurs här emellan och nu har det kommit till lite nya saker. Det är intressant att se alla områden man kan klämma på för att få hjälp med tinnitus. Det skall jag fortsätta med. Tack för kursen. Man måste nog få uppdatera det här snart igen.”

”Det var min fjärde kurs. Tack för en jättefin kurs, jag tycker väldigt bra om Tuina och har haft stor glädje av det. Jag har tryckt mig själv med framgång. Jag hade tidigare fått mycket hjälp av LUQ och andra qigongmetoder för huvudvärken, men när jag gått första kursen Tuina och började trycka på mig själv blev det sista steget mot att bli helt bra. Jag märkte en enorm förbättring. Jag hade mycket, mycket mindre huvudvärk. Men nu, jag behöver träna ständigt och det var mycket bra att träna på att hitta de rätta punkterna igen. Jag kände också själv energi när jag tryckte på Magga. Det har varit en jättehärlig kurs. Tack så mycket.”

”Jag är jättefascinerad av det, så där i princip och teoretiskt. Och jag tycker det har varit hemskt skojigt med den här kursen och jag är hemskt nöjd med alltihop, med läraren och deltagarna och stämningen. Tack.”

”Det är min första kurs. Jag tycker det har varit väldigt intressant och roligt att få lära sig lite teori också. Qigongteori. Jag tror också att jag kommer att använda en del av de här punkterna, både på mig själv och kanske på kompisarna.”

Weituo Jin

”Jag är nu tredje gången på den här kursen. Efter den andra tränade jag väldigt aktivt i ett halvt år. Men sen kom semestern emellan och jag glömde en stor del av rörelserna. Men nu tänker jag fortsätta igen, förhoppningsvis varje morgon, för jag tycker de här rörelserna är trevliga, man blir glad och pigg och energisk. Nu är det bara att sätta igång med julstädningen.”

”Jag är första gången på den här kursen. Jag har tyckt om rörelserna. De känns bra. Jag har haft varmt, mina händer är varma – de brukar annars vara kalla – och jag känner mig lite piggare. Jag kommer definitivt att fortsätta träna.”

”Jag är också första gången på den här kursen. Jag har många gånger tänkt gå den, men det har aldrig passat. Kanske det var någon mening med att jag skulle gå den just nu, för jag behöver den nu, i min nuvarande livssituation. Jag tror den kom riktigt lämpligt. Jag behöver power. Och jag gillar rörelserna. Övningen känns mycket djupt. Jag skall verkligen träna den här. Jag har en skada i axeln som gjort sig påmind, och lite migrän som håller på – vilket är jättebra. Och så märkte jag att min son, som hela hösten knappt sovit ordentligt en enda natt, han sov hela förra natten, så djupt och gott som han knappast gjort någonsin förr. Jag vaknade före honom och måste riktigt kolla att han andas, det var så ovant – bara det är en förbättring. Så tack för det resultatet.”

”Jag är jätteglad att jag kom hit. Det känns jätteinspirerande med nya rörelser. Det känns sådär kraftfullt. Jag gör jättemycket sittande jobb. Jag sitter alltför mycket i mitt liv. Nu känns det förstås överallt i kroppen att jag har gjort det här. Men jag är jätteglad för att jag har kommit hit. Tack för en bra kurs. Jag tycker vi har fått jättebra undervisning.”

”Jag tänkte också säga tack för en jättefin kurs. Den kom också jättepassligt för mig. Det känns som om jag hade 9 x 3 oxar att ta tag i så egentligen hade jag inte tid att komma, men jag vet att det är det bästa man kan göra och det var jätteskönt. Liksom för Pia var det fjärde gången, och jag har också tränat Wtj ganska mycket, speciellt efter kurserna. Jag har försökte hålla mig till de tre månaderna varje gång, men så har sommarkursen kommit emellan. Men jag har alltid tagit upp den igen, och kombinerat shenxin och Wtj. Det är en jättehärlig träningsform.”

”Det är första gången jag har gått den här kursen. Jag är väldigt nöjd. Övningen känns rolig att göra. Jag uppskattar att det är en mera fysisk övning så att man kan litet variera träningen hemma också. Det har varit väldigt roligt att vara här och träna med er allihop. Så tack för det.”

”Det är min första kurs. Den känns mycket bra. Jag skall fortsätta med den som första övning på morgonen, före andra övningar. Jag är mycket piggare och lugnare. Tack för en bra kurs och undervisning.”

Lärare
Herbjörn Wilhelmsen