Lyft Upp Qi Almunecar [2017-01-27]

Då har vi genomfört vår första Lyft Upp Qi kurs i Spanien, i Almunecar på sydkusten ca 8 mil öster om Malaga. Inte minst på grund av klimatet är det många skandinaver som är bosatta där, en del året om medan andra kanske för kortare perioder. Att få sol, ljus och värme istället för den vinter vi har i Norden får många pensionärer att tillbringa vintermånaderna i Spanien.

I april 2016 reste vi ner till Almunecar med en grupp av våra studenter och hade en vecka med gemensam träning kombinerat med sol och värme, gemenskap och god mat. Under den resan skapade vi en del kontakter och intresse lokalt vilket utmynnade i att vi nu också kunde hålla kurs där. Förhoppningsvis kommer den att följas av flera, såväl behov som intresse verkar finnas.

Deltagarna på kursen var glada och tacksamma för att vi kom till dem och att de fick chansen att lära sig Zhineng qigong. Nedan följer några kommentarer från deltagarna.

Bra för mig

”Jag har dåliga ben och kan känna att detta är bra för mig. Jag är mer avslappnad nu.”

Sinnesro

”Jag har grav artros, har fått två nya höfter inopererade och har en besvärlig rygg. Detta var fantastiskt och gav mig sinnesro! Jag var pigg i går efter första dagen och behövde inte sova mycket i natt. Såååå glad och närvarande när vi tränade hela Lyft upp qi. Kände mig i kontakt med min kropp och med den verkliga jag.”

Mindre värk

”Jag är i dåligt skick och var tveksam länge till om jag skulle delta och bestämde mig sent. Jag har ME, fibromyalgi m.m. och är så förvånad över att jag klarat av att stå upp och vara med hela tiden. Att det har fungerat! Det här var nyttigt och roligt och jag har mindre värk nu. Även problemen med yrseln och koncentrationen har blivit bättre. Första dagen var jag tvungen att stå med ögonen helt öppna hela tiden, idag kunde jag stänga ögonen nästan helt!”

Rörligare

”Redan som ung fick jag reumatiska besvär. Jag har svårt att röra mig och har förtjockade leder. Imponerande – nu har jag känt mig rörligare och kunnat göra rörelser som jag inte kunnat tro att skulle fungera.”

Knäproblem borta

”Sen oktober har jag haft problem med mina knän. Men jag har kunnat hänga med här och nu känner jag inte av knäna alls! I dag föll mina axlar ner till slut. Då förstod jag att jag alltid annars är så här spänd, med axlarna allt för högt. Qiregleringen igår var MYCKET SKÖNT! Jätteglad att jag var med i den här gruppen.”

Gemenskap

”Spännande att vara med, det här känns livsviktigt. Jag har svårt att koppla av. Behagliga rörelser och skön gemenskap. Det här kan sprida sig till fler.”

Lärare:
Lars Hagner

Vår första Lyft upp qi grupp i Spanien
Vår första Lyft upp qi grupp i Spanien
Vinteraktiviteter på stranden
Vinteraktiviteter på stranden