Lyft Upp Qi Ålesund [2017-01-14]

Ålesund LUQ 2017Det var andra gången som vi hade helgkurs i Tennfjord vid Ålesund i Norge. Efter den första helgkursen i fjol har man etablerat gruppträning för deltagarna. De goda resultaten från bland annat sommarkurserna inspirerar många till att delta på kurs. Denna gång var det totalt 18 anmälda, varav några bestämde sig för att delta direkt efter föreläsningen.

Kommentarer från deltagarna:

Smärtorna försvann

”Jag har sett en stor förbättring på min syster efter förra helgkursen. Jag har en dålig rygg och dåliga knän. Smärtorna försvann igår.”

Kände en stor lätthet

”Jag tror på denna träning. Då jag var ute ett ärende i bilen, hände det något: jag kände plötsligt en stor lätthet.”

Sov gott

”Jag arbetar ihop med två andra kursdeltagare som båda har pratat sig varma om kursen. Jag har plågor i skuldror, nacke och rygg. I natt sov jag väldigt gott.”

Katten sov på mig hela natten

”Under övningen La Qi kände jag Qi. Jag har en katt som brukar ligga vid mina fötter, men i natt kom katten och lade sig på mitt bröst, där låg den helt lugn hela natten. Det har den aldrig gjort förut.”

Mjukare kropp

”Jag grubblar på allt alldeles för mycket och är stel i alla muskler. Under kursen hände det något i kroppen och det har lossnat lite i musklerna.”

Mindre smärtor

”Jag följde med min fru på den här kursen. Jag saknar känsel i 3 fingrar. Efter kursen har jag fått mer rörlighet och känner mindre smärta.”

Ökad rörlighet i skuldrorna

”Jag hörde Heges historia. Jag kom hit för min högra skuldra, som är helt styv. Nu känner jag mycket mer rörlighet i skuldrorna. ”

Sov som en sten

”Jag är inte direkt sjuk, men min kropp är styv och stel. Jag lever ett stressigt liv. Träningen här i helgen har fått mig att sänka det inre tempot. Det har gett god effekt. Jag sov som en sten i natt. Nu klarar jag av att slappna av och lugna ner mig. ”

Klarade att stå under kursen

”Jag har smärtor och är plågad av skolios och stress. Nu har jag tränat stadigt sedan helgkursen i september i fjol. Då klarade jag knappt av att stå. Under denna kurs har jag stått hela tiden. Jag känner mindre stress och att denna träningen verkar.”

Mindre ilska

”Jag repeterar. Jag har haft en dålig rygg och dåliga fötter. Nu har jag blivit gradvis bättre, jag sover bättre och har blivit lugnare, mer avslappnad. Jag blir inte heller så arg längre.”

Känseln i nacken kom tillbaka

”På min förra kurs hade jag det svårt med nacke och rygg och var mycket stressad. Efteråt har det hänt mycket spännande. Jag känner mig stark och bra. Jag jobbar med små barn på dagis. Det känns faktiskt inte tungt längre – varken fysiskt eller mentalt. Jag är lugnare till sinnet nu. Tidigare hade jag inte känsel i skuldror och nacke, men nu har jag fått tillbaka den.”

Skurade toaletten visslande av glädje

”Under loppet av 1,5 år har jag gått från sängliggande till ett aktivt liv. Nästa steg är att börja jobba igen. Jag är stolt därför att jag har fått resultat så snabbt. För 1,5 år sedan blev jag körd till sommarkursen i Sverige. Efter 4 – 5 dagar hade jag lust att hjälpa till med att städa. Jag visslade av glädje när jag skurade toaletten. Jag hade inte hittat något som kunde hjälpa mig tidigare, så jag fick livet tillbaka. Idag hände det plötsligt något bra i skuldran. Det händer saker hela tiden och jag är väldigt förnöjd.”

Lärare:
Ingrid Tidemann