Lyft Upp Qi Huntingfield 2016-11-12

Grundkurs i Lyft Upp Qi i Huntingfield, Suffolk 12-13 november 2016

Vi höll kurs i den fina lilla orten Huntingfield som ligger i grevskapet Suffolk, i den fina nybyggda hembygdsgården. Deltagarna kom från närområdet och från Norwich och även från Birmingham.

Mixen av deltagare som gått sommarkurs och tidigare grundkurser och nybörjare var perfekt och de delade sina erfarenheter om Zhineng Qigong med varandra. Som någon sa: ”Det har varit så underbart att vara tillsammans med så många trevliga människor.”

Här kommer några kommentarer från deltagare:

Smärtan i armen är borta

”Jag har tränat qigong i ungefär två år och under den här helgen har jag förfina övningarna. Jag var med på sommarkursen i Sverige i somras och jag lärde mig så mycket. Efter att ha varit med på den här kursen så känner jag mig mycket exalterad. Jag har en känsla av välmående och ett lugn. Jag är en rörig person, men jag är mindre rörig nu för tiden. Under en period så har jag fått stå ut med värk i armen, men under dagen har den försvunnit. Tack så mycket för en glädjefylld upplevelse!”

Inte tänka för mycket utan träna istället

”Jag har varit med på grundkurserna sedan de började här. Jag har inte varit på sommarkurs i Sverige ännu, men min intention är att gå den kommande sommarn. Man kan få ut vad man lägger in i träningen och börja må bättre när man börjar träna igen. Jag behöver inte hålla på och analysera min värk och smärta, utan bara träna qigong.”

”Det är extra ordinärt vad man kan få ut av träningen bara man praktiskt tillämpar den.”

”Det finns vissa rörelser jag inte klarar arr göra i träningen, men då tänker jag att jag gör dom istället. Jag gör min qigong oavsett. Genom att hålla fast vid den och fortsätta träna så får jag tillbaka så mycket mer än vad jag lägger in. Men man måste vara beredd att jobba för att åstadkomma förändringar.”

Qigong gör en stor skillnad i livet

”Jag har tränat i 9 år och jag kanske har missat en dag eller två, men qigong gör en stor skillnad i livet. Jag är full av förvåning över de effekter jag får av träningen. Jag älskar att träna qigong och jag älskar att komma till en helgkurs.”

Hjälper till att balansera min energi

”Jag hörde om Zhineng Qigong av en kompis som hade varit på sommarkursen i Sverige. Jag känner mig annorlunda efter kursen på det sättet hur jag upplever mig själv och världen. Jag känner mig mer som en del av den energi som finns. Det har varit en bra upplevelse. Jag kan normalt sett vara upp och ner i min energinivå och det här hjälper mig att balansera den.”

Gruppträningen är en stor hjälp

”Jag älskar qigong, jag älskar sättet som det kombinerar kroppen, sinnet och själen. Det är precis så som jag gillar. Även om jag inte gör övningarna perfekt, så kan jag göra det perfekt i mitt sinne. Jag är mycket odisciplinerad så jag är glad att jag har gruppträningen. Det är härligt att vara tillsammans med så många trevliga människor.”

Smärta i knäet försvunnit

”Mitt mål med att komma var att fräscha upp min träning. Innan jag gick på sommarkurs så led jag kraftigt i mina knän och speciellt min högra knäskål. Det var alltid obekvämt med malande i lederna. Efter den första sommarkursen så var smärtan försvunnen. Jag var imponerad av detta, då jag inte hade förväntat mig det. Det var en befrielse att gå utan problem. Jag kan springa upp och ner i trapporna som ett barn nu! Jag har spänningar i mitt bröst och min rygg och det har blivit mycket bättre.”

Qigong känns tillgängligt

”Jag tycker om sättet som det lärs ut på, det är tillgängligt. Jag har en massa långvariga fysiska problem. I dag känner jag att det är en skiftning på gång. Jag känner mig priviligierad att vara här. Det känns som att det är avsett just för mig. Jag ser redan fram emot nästa kurs i april i vår.”

”Det här är min första kurs. Jag tyckte speciellt om att vi fick berättat för oss att vi börjar där vi är. Jag har inte varit med om att det är uttalat så klart tidigare. Även när övningarna och rörelserna inte görs perfekt så kan vi föreställa oss att vi gör dem perfekt. Jag känner mig på samma nivå, det känns jämställt. Jag gillar känslan och gläder mig åt att få starta upp med övningens ”första trappsteg”.”

Knä problem har försvunnit och jag sover som en bebis

”Jag har tränat qigong i 10 år. Jag blev förälskad och omfamnade den direkt. Och när det gäller resultat så mådde jag inte så bra de första månaderna när jag började träna, men jag sov som en bebis och mina energinivåer var bra. Sen försvann mina knäproblem. Jag brukade ha nedsjunkna fotvalv och var kobent. Nu finns fotvalven där igen och det har allmänt blivit bättre.”

Gör mig lugn

”Jag gick min första kurs i februari 2016. Sen den helgen har jag tränat med hjälp av CD-skivor och i gruppträningen. Jag åkte också på min första sommarkurs i juni nu i somras. Jag är fysiskt rätt vältränad, men är benägen att ha brister i självdisciplin, och försummar min egen träning. Övningen Lyft upp qi är perfekt för mig. Den hjälper mig att vara centrerad och lugn och har visat sig vara ovärderligt när det är stressigt i livet. Jag uppskattade att återknyta kontakten med den direkta undervisningen och att få tillgång till större insikt om den rena kraften och även att träna tillsammans som en fokuserad grupp.”

Lärare:

Fatima Ringvall