Lyft upp qi Kalmar [2016-09-03]

Som vanligt en blandning av de som går kurs med oss för första gången och de som gått en eller flera kurser med oss tidigare. De nya lärde sig övningen snabbt och flera uttryckte att de ville fortsätta träna, både själva hemma och tillsammans med andra på våra gruppträningar. Nedan finner du några kommentarer från deltagarna efter kursen:

Ökad förmåga

“Jag har tränat i sammanlagt sex år och deltagit på vinter- och sommarkursen. Jag har riktigt längtat efter denna kurs. Även om jag har ökat min förmåga att slappna av så vill jag bli ännu lugnare och mer avslappnad. Jag vill tacka min fru för att hon introducerade mig för qigongen.”

Bättre hälsa

”När jag började träna qigong så var min kropp i dåligt skick. Läkarna förstod inte varför. Steg för steg så har jag förbättrat min hälsa.”

Migrän

”Jag har inga allvarliga sjukdomar. Efter min första kurs så försvann min migrän och jag gick ner ganska mycket i vikt. Innan denna kurs hade jag en stickande känsla i ryggen. När vi gjorde avslappningen så försvann den känslan ganska mycket.”

Hälsporre

”Genom qigongträningen har jag blivit av med migrän och hälsporre. Det är svårt att hålla igång och träna regelbundet när jag har min lilla dotter. När jag inte tränar regelbundet märker jag hur irration och andra liknande känslor kommer tillbaka.”

Mycket skönt

”Det känns riktigt skönt att träna lyft upp qi. Jag längtar efter nästa kurs.”

Frusen skuldra

”Det kändes viktigt för mig att delta på kursen. Förhoppningsvis kommer jag delta på gruppträningarna. Jag har en frozen shoulder, nu efter kursen så kan jag röra på skuldran igen. Jag är glad att jag deltog på kursen. Träningen känns viktig för mig.”

 

Lärare:
Johannes Nordgaard