Höstkurs Bergen [2016-11-17]

WEBBkursfoto höstkurs bergen 16

För femte gången hölls Norges höstkurs i Dyrkolbotn Fjällstuga, på fjället norr om Bergen. Fjällstugan ligger ensligt och ger en känsla av avskildhet från samhällets stress.Från träningssalen har vi en vacker utsikt och den lugna naturen som omger oss gör det lättare att nå qigongtillståndet. Den hjälpsamma personalen tar emot oss väl varje år. Under kursen kommenterade många den fina stämningen mellan deltagarna. Vi lagade maten själva så det var många praktiska göromål men alla deltagare hjälptes åt fint.

Några kommentarer från deltagarna:

Frakturer som läker

"I somras skadade jag vristen. Igår kunde jag sitta ned på huk första gången sedan dess. Jag har känt lite stickningar i den del av frakturen som inte har läkt helt ännu."

"För sex veckor sedan föll jag och fick en fraktur i knäet. Senast jag var hos läkaren var de överraskade att det hade läkt så fint. Jag har ingen smärta i knäet nu och jag glömde helt bort frakturen under träningen."

Fokus på avslappning

"Det har varit bra att gå genom avslappningen så grundligt. Det ska jag ta med mig. Då blir övningarna helt annorlunda, som att dansa. Allt flyter och man behöver inte använda kraft."

Bättre immunförsvar

"Jag har tränat bra hemma och har investerat mycket i qigong. Jag har tagit cellgift men qigongen har hjälpt mig med immunförsvaret. Det är bara trevliga människor på kursen ,alla har varit exceptionellt hjälpsamma. Idag mår jag bra."

Förhöjt blodvärde

"Jag har för hög procent röda blodkroppar Det gör att jag känner mig trög i kroppen och huvudet. Dagen före kursen skulle jag egentligen behandlas med avtappning av blod men det blev inte av. När jag kom hit till kursen var jag trög i huvudet och såg nästan inget. Nu känns det som att kroppen har stabiliserats."

Lärare
Patrik RastijaFor femte gang var høstkurset i Norge på Dyrkolbotn Fjellstove, på fjellet nord for Bergen. Fjellstoven ligger for seg selv og gir en følelse av å være avsondret fra samfunnets mas. Fra treningssalen har vi flott utsikt, og den rolige naturen rundt oss gjør det lettere å finne qigongtilstanden. Personalet dessuten er veldig hjelpsomme og tar godt imot oss hvert år.Under årets kurs var det flere som kommenterte den fine stemningen mellom deltakerne. Vi lagde maten selv, så det var mye praktisk som måtte gjøres under kurset, men alle var flinke å hjelpe til!

Her er noen kommentarer fra deltakerne:

Brudd i foten

"I sommer som var knakk jeg ankelen. I går kunne jeg gå ned på huk for første gang etter at det skjedde. Jeg har merket litt kribling i den delen av bruddet som ikke har grodd skikkelig ennå."

"For seks uker siden falt jeg og fikk et brudd i kneet. Siste gang jeg var til lege var de overrasket over at det hadde grodd så fint! Jeg har ikke smerte i kneet nå, og jeg glemte hele bruddet under treningen!

Fokus på avslapning

Det har vært bra å gå så grundig gjennom avslapningen. Det skal jeg ta med meg. Da blir øvelsene noe annet, som å danse. Alt flyter, og man behøver ikke bruke kraft."

Bedre immunforsvar

Jeg har trent bra hjemme og har investert mye i qigong. Jeg har vært på cellegift, men qigongen har hjulpet meg med immunforsvaret. Det er bare hyggelige folk på kurset, alle har vært eksepsjonelt hjelpsomme. I dag føler jeg meg bra.

Høy blodprosent

Jeg har for høy blodprosent, det gjør at jeg meg føler meg tett i kroppen og hodet. Dagen før kurset skulle jeg egentlig tappe blod, men det lot seg ikke gjøre. Da jeg kom inn her før kurset var jeg tett i hodet og så nesten ingenting. Nå kjennes det som om kroppen har stabilisert seg.

Lärare
Patrik Rastija