Lyft Upp Qi Karlskoga [2016-11-12]

European Zhineng Qigong har arrangerat vinterkursen i Shenxin Qigong i Karlskoga de senaste fem åren. Nu var det äntligen dags för en grundkurs i lyft upp qi. Initiativtagare var en qigongare från orten som tränat Shenxin med oss och som ville ge andra Karlskogabor möjlighet att ta del av vår träning.

Även denna kurs hölls på folkhögskolan och för oss “qigongare” är det roligt att komma tillbaka till skolan. Vi trivs bra och blir fint bemötta. Deltagarna på kursen var mycket positiva och ivriga att få lära sig övningen lyft upp qi. Det blev en helg med mycket träning, trevliga samtal och skratt.

Nedan kan du läsa några av deltagarnas kommentarer.

Avslappnad

”I morse kunde jag slappna av jättebra och jag stod jättebra. Jag kände att jag fick till det. Det var kul att träffa alla och få mer energi. Det är kul att vi kan hjälpa och inspirera varandra.”

Pigg, glad och lugn

”Igår kväll efter kursen var jag jättepigg. Jag åkte iväg till en kompis och sen gick jag ut med hunden. Jag kände mig uppfylld och lite lycklig. Hjärnan kändes lyckligare och det var som om hjärnhalvorna var mer i balans.”

”Igår när vi gjorde la qi kände jag att jag blev glad och fick kraft.”

”I vanliga fall när jag har väldigt ont så har jag ingen ork, att jag har klarat av att vara här var bra. Jag kände att jag hade kraft och energi igår kväll. Jag var trött men lugn. Vanligtvis känner jag mig stressad inombords men igår kväll satt jag i lugn och ro och lyssnade när min son spelade piano. Jag kände mig lugnare och inte lika lättirriterad.”

”Jag är jätteglad att jag hittat detta. Jag tror stenhårt att qigongen är bra och jag ska börja träna senast imorgon.”

”Jag är ute efter den mentala biten. Jag vill få lugn och ro i själen och om andra krämpor försvinner så är det en bonus. Jag har haft mycket runtomkring mig en lång period så jag behöver hitta ett lugn.”

”Igår kväll kände jag mig sprallig. Vi hade en Leonard Cohen kväll hemma hos en kompis.”

Hoppfull

”Det är inspirerande att träffa någon med samma problematik som jag som blivit bättre av qigongen. Det ger hopp.”

Härlig grupp

”Det har varit en härlig ingång och en härlig grupp. Det gör mycket att man kunnat känna sig bekväm.”

Pärla i höstmörkret

”Jag är väldigt glad att det blev kurs. Det är en pärla i höstmörkret. Igår var jag trött men behagligt trött, inte grinigt trött. Jag har lärt mig mycket bra grejer och fått det bra förklarat.”

Lärare:
Angelica Berg