Lyft upp qi Ekenäs [2016-11-05]

Grundkursen i Lyft upp Qi i Ekenäs präglades av givande samverkan mellan intresserade nybörjare och qigongare med mångårig erfarenhet av regelbunden träning. Nedan några deltagarkommentarer:

Viktigt repetera

”Jag har tränat sen år 2004 och blivit bättre hela tiden. I somras kom jag lite av mig och det är ett par år sedan jag senast var på kurs. Nu märker jag skillnaden och hur viktigt det är att repetera.”

Bättre rygg

”Jag har tränat i åtta år. Min dåliga rygg har blivit bättre och jag har fått en ny mjukhet i kroppen.”

Pollen- och dammallergi försvunnit

”Ett sjukt knä var orsaken till att jag gick min första kurs. Knäet blev genast lite bättre och en akut förkylning gick över. På nästa kurs, tre månader senare, var knäet helt bra. Jag märkte också att jag blev lugnare med barnen och att mina allergisymptom började försvinna. Det är länge sedan jag behövt någon medicin.”

Kraftkälla

”Jag började träna år 2013 för att min livsstil var hektisk och jag behövde mera lugn. Qigongen får mig att må bättre, och när jag mår bra mår familjen också bättre. Kurserna ger mig ny kraft. Fysiskt trodde jag mig vara i bra skick, men träningen gör mig uppmärksam på både skavanker och förbättringar.”

Mental livlina, smidig kropp

”Jag har hållit på jättelänge, en fjärdedel av mitt liv. Det tog lång tid innan jag förstod vad jag höll på med. Där var sommarkurserna till stor hjälp. Qigongen har varit viktig för det mentala, en riktig livlina. Jag tänker allt oftare ju äldre jag blir på hur jag skulle ha mått om jag inte tränat. Man blir väldigt smidig i kroppen. Jag uppskattar mer och mer värdet av att ha en kropp som fungerar. Det är skönt och viktigt och uppmuntrande.”

Mersmak

”Det har varit intressant. Övningarna känns bra och jag tycker om att träna hemma. Det passar mig.”
”Jag tror fullt och fast på det här och är envis. Jag tror nog att det blir en qigongare av mig. Det har varit en fin kurs.”

Härlig kurs

”Man kan gå grundkurs hur många gånger som helst. Man upptäcker alltid nya saker.”
”Det har igen varit en härlig kurs. Det är alltid annorlunda.”
”Skönt att slappna av.”
”Jag är glad att jag kom hit.”

Lärare
Margareta Willner-Rönnholm