Lyft upp qi Bergen [2016-10-22]

Kurser i Zhineng Qigong är populära här i Bergen. Flera stod på väntelistan för att delta i den andra kursen i Lyft upp qi denna termin. Några hade rest långt för att delta i kursen. Totalt var det 24 personer som deltog. Många var nya men de flesta repeterade, både tidigare helgkursare och sommarkursare.

Även om man hade olika hälsorelaterade förutsättningar så klarade alla deltagarna av kursen med glans.

Lyft upp Qi Bergen 22.10.2016

Kommentarer från kursdeltagare: 

Mindre tankar

"Detta är min första helgkurs. Jag har haft problem med mycket tankar; jag hade tusen tankar i huvudet samtidigt. Det har lugnat sig nu. Jag sov gott i natt och idag känner jag mig mycket bättre."

Bättre kroppshållning

"Det här är min första kurs. Efter arbetsdagen har jag varit väldigt trött i ryggen och jag behöver vila mycket. Fokuseringen på hållningen här på kursen har varit väldigt nyttig för mig. Jag står mycket bättre och min hållning är bättre. Jag sov som en stock i natt."

Sov gott

"Min svägerska fick mig att börja träna. Jag vill använda det här till att kämpa mot Parkinsons sjukdom. Jag har blivit starkare och jag sov väldigt gott i natt. Det gör jag inte annars."

Smärtor försvann

"Jag började träna för två år sedan. Jag hade en kronisk sjukdom med mycket smärtor i skelettet. Jag önskade att bli starkare i ryggen och jag känner mig mycket bättre nu. Jag behöver inte ta smärtstillande längre. Jag får fortfarande behandling som tar mycket på immunförsvaret, men det är mätt till att vara normalt nu."

"Jag har tränat ett tag. Det är härligt att få en träningshelg för mig själv. Jag har ett krävande jobb och mycket spänningar i kroppen. I natt sov jag gott och idag är smärtorna borta. Det är fantastiskt."

Stor mental förändring

"Jag har sålt min firma efter 17 år och jag har släppt annat också. Jag känner inte en tillstymmelse av tvivel eller osäkerhet nu."

"Jag har blivit mer social denna helg."

"Kursen gick onormalt kvickt och jag såg effekten av sommarkursen. Mitt mentala tillstånd förbättrades på ett kick på denna kurs."

"Jag kände ett stort motstånd mot att resa till den här kursen. Här har det skett en stor mental förändring. Det har varit lättare att slappna av, jag har blivit mjukare i korsryggen och det har 'släppt' i muskler och leder."

Lärare:
Ingrid Tidemann