TuiNa och Weituo Jin Kalmar [2016-11]

Kalmar hade en TuiNa och Weituo Jin kurs för ungefär ett och ett halvt år sedan. Redan direkt efter kursen pratades det om att många av deltagarna var intresserade av att repetera kursen. Nu när vi arrangerade kursen i Kalmar igen så var det mycket riktigt många som repeterade kursen, men det hade även tillkommit några helt nya deltagare.

Deltagarna uppskattade både TuiNa och Weituo Jin, och kommenterade att de märkte av det starka qifältet på båda kurserna.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Rörligare och mer fokuserad

"Det är första gången jag går kursen. Jag har inte hunnit märka så mycket än, men på söndag morgon när vi hade tränat en dag Wei tuo jin så kände jag mig rörligare i kroppen och dessutom lite mer fokuserad."

Ökad cirkulation

"Jag repeterar kursen. Det var skönt att komma igång igen. Jag tappade vanan att träna Weituo Jin ett tag efter förra kursen. Det var verkligen skönt att träna nu, värmen har kommit igång i kroppen och det händer en massa saker. Tack för en bra kurs."

Träning för hela kroppen

"Första gången jag går den här kursen. Det har varit en bra kurs. Jag tycker det är bra med alla olika moment i Weituo Jin. Vi har tränat på saker man vanligtvis inte gör alls. Man sträcker sig åt olika håll, vrider fram och tillbaka. Jag upptäckte att jag har muskler och kroppsdelar som jag vanligtvis undviker att träna, eller i alla fall låter bli att träna. Buken, händerna, fötterna och till och med fingertopparna har stärkts."

Piggare

"Jag har gått Weituo Jin för tredje gången nu, jag kunde inte vara med på tuina den här gången. Detta är min favoritövning! Jag har kört den länge på morgonen innan frukost. Det är ett bra tips tycker jag. Då kommer man igång bra och dessutom så ser man direkt till att man har tränat den dagen. På senare tid har jag kört Weituo Jin varje dag på lunchen. Det gör mig väldigt mycket piggare."

Förbättringar och fördjupad inlärning

"Det är andra gången jag gått dessa fyra dagar och det har varit jättebra, jag är jättenöjd. Jag fick en mycket stor förändring igår på förmiddagen, det kändes så för mig iallafall. Det hände saker i huvudet och kanske med några inre organ. Efteråt var det som att bli pånyttfödd. Hela världen öppnade sig. Det var mycket skönt. Under en av övningsmomenten så skulle vi liksom försöka krama om oss själva och jag tänkte att det här kan ju inte jag. Men plötsligt så fick jag till det. Som om armarna hade blivit längre! Innan kursen tänkte jag att jag kunde mycket om detta, men jag upptäckte att jag hade en del kvar att lära mig. Tack för en bra kurs. Efter kursen: Jag har tränat varje dag nu i en vecka och är piggare än på länge! Jag känner mig riktigt stark!"

Mår bättre efter kursen

"Jag mådde inte så bra när jag kom hit, men tack vare alla andra kursdeltagare, qifältet och fantastiska övningar så mår jag bättre nu."

Det bästa jag varit med om

"Det här är andra gången jag går båda kurserna. Jag var lite orolig innan kursen i och med att övningarna är lite statiska. Jag har lite muskelproblem och då känns det oftast skönare att röra lite på sig. Men de här två dagarna med Weituo Jin är något av det bästa jag har varit med om tror jag. Mycket har hänt i min kropp tror jag. Det skall bli spännande att se hur det känns i vardagen."

Stark qi

"Det är tredje gången jag går dessa fyra dagar. Jag tyckte det var häftigt första dagen på tuina-kursen eftersom jag kände qifältet så himla starkt. Jag kände att saker hände i kroppen, så som det kan bli när man har gått på kurs och tränat. Nu fick jag samma känsla i kroppen under första och andra timmen redan, efter att vi i stort sett hade suttit stilla och pratat. Det hände rätt så mycket med mig då, och även under och efter andra dagen med tuina. När vi gjorde tigern i Weituo Jin för några år sedan så minns jag att det var svårt för mig med min onda höft. Nu idag när vi gjorde den övningen så gick det mycket lättare och jag hade inte ont alls. Efter de förändringar jag fått på kursen känner jag mig klarare. Det känns mycket kraftfullt."

Lugnare, tryggare och förbättringar i kroppen

"Det är också för mig tredje gången jag går dessa fyra dagar. Det jag upplevde under tuina delen jämfört med föregående kurser var ett helt annat lugn och en trygghet. Det kändes skönt och bra. Jag märker att jag även i vardagen känner mig mindre orolig än förut. Oron satte sig väldigt i bröstet. Jag är inte helt lugn än dock, men jag känner att det är på väg att hända något nu. Så de två första dagarna med tuina var jättebra. När vi sedan tränade Weituo Jin var det också annorlunda. Helt plötsligt fick jag till övningarna bättre än förut. Det är väl ett tecken på att det har skett förbättringar i min kropp som jag inte riktigt har lagt märke till. Jag känner att det har varit jättebra träning, redan från början på torsdag. Det har hänt massa saker och förändringarna har skett på olika ställen. Så nu gäller det bara att hålla igång med detta, för det har verkligen varit jättebra. Jag skulle gärna hållit på några dagar till. Efter kursen: Efter träningen som jag gjort och de behandlingar vi hållit på med så har jag mindre huvudvärk och är klarare i huvudet."

Lärare:
Herbjörn Wilhelmsen