Xing Shen Zhuang Göteborg [2016-10-01]

Träningskursen i Xing Shen Zhuang var även denna gång uppskattad och kom med många fina resultat. Flera deltagare poängterade hur värdefullt det är att få rörelserna korrigerade så att övningen kan utföras bättre. Även den egna träningen underlättas och får en skjuts framåt av den påfyllning av qi som vi får under våra kurser. Längre ner kan du läsa några av deltagarnas egna berättelser.

XSZ 1 okt 2016

Överraskande bra kondition

”I morse missade jag spårvagnen och nästa spårvagn skulle komma 25 minuter senare. Jag vet inte hur lång tid det tar att gå hemifrån och hit men jag tänkte att jag joggar lite. Jag joggar inte annars så det var spännande för mig. Jag joggade och gick och jag hann. Jag fattar inte hur snabbt jag kom hit. Det tog väldigt kort tid innan min andning lugnade sig. Jag svettades och så men jag upplevde att min kondition var överraskande bra! Tack för fina korrigeringar och en fin kurs!”

Bättre sömn och smärtorna i magen försvann

”Inatt har jag sovit bättre än jag brukar. Det tycker jag är jättebra. Igår när jag kom hade jag väldigt ont i magen. Det har fortsatt även idag men nu känner jag ingenting. Jag känner mig allmänt starkare. Det har varit en jättebra kurs med superkorrigeringar. Jag hoppas att jag kommer ihåg dem! Det känns som om hela övningen har fått en annan dimension efter den här kursen. Jag har inte kunnat gå sommarkurs två på ett tag så detta har varit jättebra!”

Bättre balans

”Det har varit en fantastiskt bra kurs! Jag har fått så fin korrigering. Jag har inte gillat den här övningen tidigare för jag har haft så svårt med balansen men tack vare korrigeringen har jag fått nya idéer som hjälpt mig. Jag känner mig jättenöjd och belåten och nu får jag fortsätta med detta. Tack så mycket!”

Starkare, uthålligare och bättre koncentration och minne

”Jag gick den här kursen första gången i somras. Jag känner mig mycket starkare och uthålligare sedan jag började träna den här. Jag har precis börjat plugga och jag tycker att qigongen och särskilt den här övningen hjälper mig mycket med koncentration, att kunna strukturera upp, komma ihåg och förstå saker. Tack för en bra kurs!”

Gamla skador i vristerna och fotlederna har blivit bättre

”Det har hänt mycket under dagen och om jag ska plocka en sak så är det att mina vrister och fotleder plötsligt kändes mer öppna. Jag märkte i träningen att jag kunde gå ner mer än jag kunnat tidigare. Det har varit väldigt stumt där. Jag har haft skador där sedan jag var barn, jag har brutit båda fotlederna. Så det var häftigt, det är roligt när det kommer något helt oväntat! Annars jobbar det väldigt mycket i kroppsregleringen och ansiktet. Det känns som att något trycker framåt i ansiktet, som om det håller på att moduleras om. Tack så mycket!”

Kraften i benet har kommit tillbaks

”Tack för en bra kurs och bra korrigering! Det som varit väldigt påtagligt är att baksidan på höger ben har varit väldigt kraftlöst sedan i mars. På sommarkursen hade jag stora besvär att böja mig och komma upp igen men nu gick det bra. Alla gånger vi böjde oss framåt och reste oss upp kom jag upp. Kraften har kommit tillbaks. Det tycker jag är stort! Tack!”

Lärare:
Patrik Rastija