Lyft upp Qi Ljungskile [2016-10-08]

För tredje gången arrangerades en grundkurs i Ljungskile. I tillägg till de nya deltagare som kom på kursen har Ljungskilekurserna blivit lite av en samlingsplats för de som tränar Zhineng Qigong i mellersta och norra Bohuslän. Vi har glädjen att vara i Ljungskilegården och vid varje kurs är det deltagare som uttrycker hur välkomnande lokalen är. Kursen präglades av en god gemenskap och ett lugn. Några kommentarer från deltagare:

Generellt bättre
"Jag går min andra helgkurs och var i somras med för första gången på sommarkursen i somras. Jag har ms och var väldigt skruttig allmänt, och gick med stöd i våras. Sedan jag började träna qigong har jag blivit generellt mycket bättre. Det bekräftar även andra i min närhet. Denna kurs har min balans påverkats mycket.”

Hjälp med träningsmoralen
”Träningsmoralen mår bra av att gå på helgkurser och se folk bli friskare; Just det, den och den såg ut så förra hösten och nu mår den och den så mycket bättre, och så vidare. Det hjälper mig i träningen hemma. För mig denna helgen har en stelhet i höfterna försvunnit.”

Stå och träna
”Jag har många problem med kroppen. Jag har inte kunnat stå och göra rörelserna på länge utan suttit och tränat. Nu har jag kunnat stå upp både lördag och söndag och det känns ju bra.”

Bättre immunförsvar är min önskan
”Jag går min andra helgkurs. Har ms sedan 17 år och bromsmedicinerna håller sjukdomen okey, men så fort jag blir förkyld kommer pseudoskoven. Jag har barn och jobbar med barn så jag blir ofta nyst på och är ofta förkyld. Ett bättre immunförsvar är min önskan. Och att bli så stark och frisk jag kan. Jag fortsätter med detta.”

Ben och höft
”Jag går min tredje helgkurs. Den här helgen har det känts mycket i höger ben och höft. Igår hände något med höger framsida lår och efter det kunde jag sitta med benen utsträckta utan smärta, det var längesen. Idag har det grejat i höfterna och just nu känns det som knaster i höften. Träningen har hjälpt mig med andra saker tidigare och jag hoppas komma tillbaka till en mer regelbunden träning hemma nu efter den här kursen.”

Lärare
Patrik Rastija