Lyft upp Qi Bergen [2016-08-27]

WEBB kursfoto Bergen aug16 kopia

 Det var ett härligt gäng som deltog i terminens första kurs i Bergen. Ungefär en tredjedel deltog för första gången och flera av dem var ivriga att fortsätta med qigongträningen. Första kvällen hade vi också en kurs i Xiao Gong Fa. Många imponerades av hur värdefulla dessa övningar kan vara i vardagen.

Smärtor försvann och levervärden normaliserades
Då jag började tränade plågades jag av smärtor i armarna, jag fick aldrig paus från obehaget. När jag våren 2014 fick jag höra talas om qigong var det som att det sa pang i huvudet; jag visste genast att qigong skulle hjälpa mig att ta bort smärtan. Vid min första kurs i september 2014 kände jag att träningen hjälpte redan första kvällen. Smärtorna som jag plågats av försvann helt mot slutet av kursen. I påskas fick jag nya smärtproblem efter ett fall vid en skidtur. Jag tränade en del och gick till en kiropraktor som inte fann något fel med min rygg. Till denna kurs kom jag med smärtor; jag har haft det tufft sista tiden och har inte tränat så mycket. Nu är jag avsevärt bättre. Bland andra resultat jag uppnått vill jag nämna mina levervärden. Sedan 20-årsåldern har jag haft för höga levervärden. Värdena är numera normala.

Träningen är bra för mig och min omgivning
Det har varit en väldigt fin kurs och jag har fått bra korrigeringar. Jag har tidigare haft många plågor och har med hjälp av träningen blivit kvitt de värsta. En period led jag av utbrändhet och var väldigt dålig. Jag kunde knappt stå upp. Trots det klarade jag att genomföra min första kurs; jag stod upp hela kursen. Idag är jag helt frälst; jag tränar en timme varje dag före jobbet. Då vet jag att jag gjort något bra för mig själv och för de människor jag har omkring mig.

Höfter och nacke har blivit bättre
Jag har tränat i 6-7 år och jag försöker gå på alla kurser. Jag har nu känt mycket i vänster sida av kroppen, från tårna till huvudet. Det har strömmat värme uppifrån och jag tror att det är något på gång där. Mina höftsmärtor försvann vid förra kursen, efter en isande känsla i vänster sida av kroppen. Nacken rättade till sig under sommarkursen. Jag hörde och kände ett ”poff” i nacken som sedan blev mjuk.

Kommentarer från lördagens kurs i Xiao Gong Fa:

Träna vid skrivbordet
Denna kurs är jättenyttig. Men jag hade glömt mycket sedan jag gick kursen senast. Jag har ett stillasittande jobb. Vid lunchen har jag brukat smyga iväg för att göra övningarna men man kan ju göra dem vid skrivbordet också!

Träna i kontorslandskap
Jag sitter mycket vid datorn. Jag jobbar i ett kontorslandskap med 15 personer och alla är stressade. Jag tror jag måste träna dessa övningar ett par gånger om dagen.

Tåträning vid flygresor
Jag gör tåträning när jag flyger, under hela flygresan. Jag kan göra övningarna när jag sitter i kontorslandskap. Det kanske också kan bidra till att göra dem omkring mig lugnare.

Lärare
Patrik Rastija