Lyft Upp Qi Åbo [2016-09-17]

I Finland hölls säsongens första kurs i Lyft upp qi i Åbo i strålande vackert höstväder. Som vanligt deltog både gamla och nya qigongare. Nybörjarna var mycket motiverade, lärde sig snabbt och de flesta deltog genast följande dag i veckoträningen. Nedan några kommentarer:

Värme och styrka

”Det var härligt att kunna delta i en veckoslutskurs igen. Det är länge sedan sist. Tidigare har jag tränat mycket, men med en baby och mycket stress har jag inte hunnit och det märks. I går kändes kroppen som en sten och till och med La qi var jobbig. I dag är det mycket bättre, jag känner mig avslappnad och en värme och styrka i kroppen.”

Bättre livskvalitet

”Jag har tränat i sex år. När jag började hade jag svår migrän. Det tog ett halvt år innan jag märkte tydliga resultat. Då hade min pollenallergi försvunnit. Jag tränade varje dag. Migränanfallen minskade efterhand. Numera har jag huvudvärk bara ibland. Livet är helt annorlunda idag. Qigongen har gett mig så mycket. På jobbet koncentrerar jag mig bättre, livslusten har ökat, jag är gladare till sinnet.”

Sömnproblem försvunnit

”Jag har tränat länge. Jag har avskytt gymnastik hela mitt liv, men det här tyckte jag genast om. Jag blev av med mina sömnproblem efter första kursen. Det var en stor sak att plötsligt kunna sova. Qigongen har varit till nytta på många sätt. Det var roligt att komma på kurs igen.”

Piggare

”Jag har i ett par veckor lidit av akut stress som nu gått över. I morse var jag piggare än vanligt. Om jag lyckas träna varje dag kan det hjälpa mig att hantera stressen.”

Ivrig att fortsätta

”Jag har länge varit intresserad att pröva på någonting i den här stilen, och är ivrig att fortsätta.”

”Det var min första kurs och första bekantskap med qigong. Det har känts bra. Jag tycker att jag upplevt någonting nytt och annorlunda. Det är ett mångsidigt rörelseschema.”

Nackspärr försvann

”Jag led av nackspärr när jag kom på kurs. I dag var nacken bra. Nu kan jag vända på huvudet igen när jag kör bil.”

Lärare
Jeanette Heidenberg