En god start på dagen, med qigong!

Medan vissa naturligt har mycket energi på morgonen kan den delen av dagen vara extra tuff för många. Beroende på det egna hälsotillståndet kan man ha svårt med allt från att vakna, ta sig upp ur sängen, morgonstelhet, smärta eller dåligt humör. Qigongträning kan vara ett sätt att minska det som är motiga och istället öka välbefinnandet på morgonen. European Zhineng Qigong lär ut flera övningar som lämpar sig för morgonträning, men vilken ska man välja? Vi har frågat några av våra deltagare om vilka övningar de tränar på morgonen och på vilket sätt de hjälper dem att få en bättre start på dagen. Under hösten kommer vi att publicera deras tips uppdelat på tre olika inlägg i en miniartikelserie här på hemsidan. Först ut var en deltagare som börjar sin morgon med att träna Lyft Upp Qi och näst på tur är nu en deltagare som tränar EasyCare-träning för att få igång kroppen på morgonen.

Smärtan på morgonen blir lättare med EasyCare-träning

“Jag har värk i rygg, axlar och nacke. På morgon när jag vaknar är jag väldigt stel och har ont i något eller flera av mina problemområden. Det är tufft att vakna till smärta men som tur är har jag lärt mig flera små qigongövningar som jag kan använda för att få igång kroppen. Jag börjar morgonen med sätta mig på en pall och göra fingerträning för att få igång cirkulationen. Efter det gör jag två övningar från EasyCare-serien: ögonträning och kamträning. Cirkulationen kommer igång ännu mer och smärtorna lättar. Jag märker tydligt hur jag blir lugnare och kan se mer positivt på dagen när smärtorna har minskat. De här småövningarna hjälper även till att förbereda kroppen för mer qigongträning. Jag tycker om att träna Shenxin Qigong på morgonen eftersom den gör mig mjukare i hela kroppen, framförallt axlarna, ryggen och höfterna.”EasyCare_eye_Malin_1.jpg

Våra kurser

kursrapporter shortcut