Lär dig mer om qigong, meridianer och akupunkter

Många av våra deltagare som tränar Zhineng Qigong önskar att de kunde hjälpa sina närstående med olika hälsoproblem. Det vi i första hand rekommenderar är att bjuda med dem på en qigongkurs, men ibland kan det av olika anledningar finnas hinder för att gå en kurs. Då kan en behandling med Tuina vara ett alternativ för att hjälpa familj och vänner. Det kan också skapa nyfikenhet och intresse för att senare vilja gå kurs.

blommor-sommarkurs-rosor-nossebro.jpeg

 

Tuina


Tuina är ett samlingsnamn för olika former av kroppsterapi och det vi lär ut kallas Akupunkt Tuina. På kursen får du lära dig om meridiansystemet och akupunkter, vilket även kan ge dig som tränat länge en ökad förståelse och insikter om qigong. För att få bättre effekt av Tuina måste utövaren/terapeuten ha kraft och styrka och detta får man genom att träna qigong.

 

Weituo jin


 I saband med Tuina kursen lär vi därför ut Weituo jin, en qigongmetod som har till syfte att bygga upp kraft och styrka hos utövaren/terapeuten. Weituo jin är obligatorisk att lära om man vill lära sig Tuina. Metoden är även bra att träna för dig som redan arbetar som terapeut inom andra områden, dels för att kunna ge bättre behandlingar men också för att bygga upp dig själv. 

wtj karoline bratland norge

Qifältet

När du går Tuina första gången måste du även gå Weituo jin 2+2 dagar. Precis som vid alla våra kurser tränar vi även dessa fyra dagar i vårt starka qifält, vilket ger oss mycket och hjälper oss att få bra resultat. Om du vill läsa mer om qifältet klicka här.
Om du enbart vill träna Weituo jin går det bra att boka 2 dagar.

Våren 2019 kommer vi att hålla dessa kurser i Göteborg 2-5 maj och Stockholm 30 maj- 2 juni.

Kursanmälan:
Göteborg: (https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=730)
Stockholm:
(https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=713)

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott

”Jag märkte direkt att det gav effekt. Smärtorna reducerades märkbart. Jag fick mer energi, kunde koncentrera mig och även sova bättre.”

Så skriver Gun-Erna om effekterna som kom när hon började få Tuina-behandlingar av sin son. Hon har i fortsättningen fått Tuina varje gång de setts och blivit bättre och bättre. Bland annat har smärtor från en allvarlig trafikolycka minskat starkt. Klicka här för att läsa hela Gun-Ernas berättelse.

Om du vill läsa kursrapport från höstens kurs i Oslo klicka här.

 

Våra kurser

kursrapporter shortcut