Träningsglädje i höstmörkret

Helgen den 27-28 oktober var det inte bara tidsomställning till vintertid utan även qigongkurser på fem orter runt om i Sverige, Finland och Norge. Många qigongare tog chansen att träffas för träning och trevligt sällskap den här helgen när höstmörkret gjorde sig extra påmint. I Göteborg, Ljungskile, Karlskoga och Åbo var det helgkurser och i Oslo arrangerades för första gången Höstkursen. Håll utkik efter kursrapporter för att läsa mer om resultaten från kurserna!

karlskoga kapellet lyft upp qi sol

 Just Karlskoga förknippar de flesta qigongare med en av European Zhineng Qigongs träningskurser, Vinterkursen, som arrangeras där varje februari. Denna gång var det istället en helgkurs i Lyft Upp Qi som arrangerades i ett mysigt, litet missionshus tillhörande Karlskoga folkhögskola.


karlskoga kapellet lyft upp qi angelica

En bild från kursen i Karlskoga.

karlskoga kapellet lyft upp qi 440px

Vi höll till i ett litet hus bredvid skolan.

ljungskile helgkurs snow

Kursen i Ljungskile arrangerades på Ljungskilegården. Där blev det en snöig helg, vilket syns på bilden ovan som togs på söndagen.

oslo operahus morgon autumn course sunrise

oslo operahus morgon autumn course

Höstkursen i Norge är en årligt återkommande kurs. Den har tidigare arrangerats i Bergen men i år hölls den alltså för första gången i Oslo.
Här är två bilder ett par qigongare tog en morgon innan en av kursdagarna, under en promenad till operahuset i Oslo.

Våra kurser

kursrapporter shortcut