Fredrik - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Fredrik som hade ett avbrott på tio år men sen kom tillbaka.

Efter att ha gått några helgkurser gick jag min första sommarkurs 2004. Jag kan inte säga att min första sommarkurs kändes fantastisk men någonstans bakom allt kämpande fanns ändå en känsla av lugn och välbefinnande. Några år efter sommarkursen ändrades mitt liv, och jag fick svårt att få in qigongen som en rutin i vardagen. Det gjorde att jag hade ett uppehåll med qigongen i drygt fem år.

Fredrik

Anledningen till att jag började med qigong var att jag hade problem med nacke och rygg. Dessa problem är helt borta när jag tränar qigong regelbundet. Med träningen känner jag mig också mer rörlig och stark, men framför allt mer lugn och harmonisk. När jag slutade träna kom besvären tillbaka. Nu har jag börjat träna mer regelbundet igen, och känner direkt att jag mår bättre.

Jag tycker att sommarkurserna är ett jättebra sätt att inleda semestern på. Det finns inget bättre sätt att varva ned och ladda batterierna på. Jag kommer ner i varv till en nivå på bara ett par dagar som annars tar över en vecka. En annan effekt jag märker av på sommarkursen är att min gräsallergi försvinner. Innan sommarkursen behöver jag medicinera för att inte ha besvär, men efter ett par dagar på sommarkursen kan jag upphöra med medicinen utan att känna av några symptom. Det är också en väldigt go gemenskap och en härlig stämning på kurserna.

Våra kurser

kursrapporter shortcut