Marlene - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

Läs om Marlene Lilja som snart går sin 20onde sommarkurs om varför hon återkommer år efter år.

Egentligen började jag inte träna direkt för min egen skull utan skulle vara med för att följa Astma och Allergi projektet som jag var med att genomföra 1997. Men sen blev jag kvar. 1998 gick jag min första sommarkurs och har sen gått alla somrar förutom en.

Marlene

Qigongen är en god vän när man åldras. Den håller kroppen smidig och mjuk och dessutom håller den min artros i schack. Jag är säker på att jag skulle ha problem med den om jag inte tränade qigong, Mina knän magnetröntgades för många år sedan och då konstaterades att jag hade artros och jag har haft mycket ont. Men det har jag inte i dag. Så för mig är qigongen en investering i hälsan. Och inte minst en investering i den mycket lugnare insidan. Numera är jag som en filbunke jämfört med innan jag började träna qigong.

På sommarkursträningen kan man kliva av vardagen och man får vila från tråkiga nyheter som man annars tvingas ta del av till vardags via tidningar och andra media. Det är en sån vänlig och lättsam stämning på sommarkurserna. Och det är så roligt att få möta alla människor som jag lärt känna, för många återkommer till sommarkurserna precis som jag. För mig blir det ingen riktig sommar om jag inte har varit på sommarkursen.

Våra kurser

kursrapporter shortcut