Sommarkursträning och EasyCare i Göteborg 2020

Nu är det möjligt att anmäla sig till årets sommarkursträning – vår 5-dagars träningskurs som är öppen för deltagare som gått en sommarkurs med oss. Kursen arrangeras varje år direkt efter nyår, denna gång den 2-6 januari 2020. Kursen alternerar mellan Stockholm och Göteborg vartannat år. Denna gång arrangeras kursen i Göteborg. Klicka här för kursanmälan.

I samband med sommarkursträningen, den 4:e januari, arrangerar vi även en kurs i EasyCare - Ögon, en kort och effektiv övning som kan tränas i vardagen på några få minuter. Fokus i övningen är på ögonen men träningen har även en positiv påverkan på resten kroppen. Kursen är ungefär en timme lång. EasyCare kan bland användas för att förebygga arbetsrelaterade skador. Klicka här för att läsa mer om det.

Kursen i EasyCare är öppen för dig som tidigare har deltagit i någon av våra kurser, till exempel en grundkurs. Klicka här för kursanmälan.

Varmt välkomna!

180103 07 sommarkursträning göteborg lyft upp qi180103 07 sommarkursträning göteborg lyft upp qi ezq

Lyft Upp Qi i Alingsås, Bollnäs och Nybro – god stämning och många förbättringar

Alingsås

Den här terminen har vi, bland annat, haft grundkurser i Lyft Upp Qi i Alingsås, Nybro och Bollnäs. I Alingsås arrangerades en grundkurs för femte gången. Stämningen på kursen var god och flera deltagare uttryckte att de upplevt lugn och glädje. Ett gäng fortsätter sin träning tillsammans en kväll i veckan.

Flera deltagare rapporterade att de upplevt förbättringar under kursen, bland annat sa en deltagare: ”I vintras var jag med om en olycka som gjorde att jag blev tvungen att amputera mitt ena ben under knät. Under kursen har jag klarat av att stå med min protes under hela övningen. Det känns som ett stort framsteg.”

Läs kursrapporten här: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10745-lyft-upp-qi-alingsas-2019-09-8.html

alingsås qigongkurs lyft upp qi september 2019

Träningsgruppen under kursen i Alingsås

 

Bollnäs

I Bollnäs hölls kursen på Björktjära skola. De flesta bodde i närområdet men några hade rest för att komma till kursen. Efteråt berättade flera deltagare vad qigongen har gett dem på sikt, såsom mer energi, mindre smärta och bättre mentalt mående i vardagen med mindre ilska och ångest.

Två deltagare berättade även om positiva effekter efter årets sommarkurs. En sa: ”Efter årets sommarkurs har jag känt mig så lugn och tillfreds, på ett behagligt sätt.”

En annan deltagare berättade: ”Sedan år 2012 har jag fått gå och kontrollera mina levervärden för att de inte varit riktigt bra. På årets sommarkurs önskade jag mig att värdena skulle bli bra. Efter senaste kontrollen fick jag ett brev där det stod att nu är mina värden bra och jag behöver inte komma tillbaka och kolla dem igen.”

Nedan finns några bilder från närområdet tagna under kurshelgen. Läs kursrapporten här: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10764-

bollnäs lyft upp qi september 2019 1bollnäs lyft upp qi september 2019 2bollnäs lyft upp qi september 2019 rönnbär

 

Tjugonde året för kurser i Nybro/Kalmar

Det var en härlig stämning och god koncentration under träningspassen på helgkursen i Lyft Upp Qi i Nybro den 29-29 september. ”Vi laddar med mycket qi inför hösten”, sa en deltagare.

Det är 20 år sedan vi arrangerade den första kursen i Nybro/Kalmar och många av deltagarna har tränat länge och ses på helgkurser, veckoträningar och sommar- och vinterkurser. Här kommer ett par bilder från helgen, tagna utanför lokalen där kursen ägde rum – Nybrosalen som ligger i Sliperiet i Pukebergs glasbruk.
nybro lyft upp qi 190928nybro lyft upp qi nybrosalen sliperiet pukeberg 190928

Helgkurser och vintertid!

Helgen den 26 – 27 oktober finns det möjlighet att delta i kurser på flera av våra orter. I Bergen och Osen i Norge anordnar vi grundkurser i Shenxin Qigong respektive Lyft Upp Qi. I Stockholm, Vallda och Karlskoga håller vi grundkurser i Lyft Upp Qi. Vi vill önska alla deltagare trevlig träning och även påminna om övergången från sommar- till vintertid som sker natten mellan lördagen och söndagen just den helgen — så att ni inte kommer en timme tidigt till kursen!

höstkurs 2019 pargas 1

En bild från höstkursen i Pargas, Finland, som pågår just nu - den 16-20 oktober, samtidigt som höstkursen i Oslo.

En god start på dagen, med qigong!

Medan vissa naturligt har mycket energi på morgonen kan den delen av dagen vara extra tuff för många. Beroende på det egna hälsotillståndet kan man ha svårt med allt från att vakna, ta sig upp ur sängen, morgonstelhet, smärta eller dåligt humör. Qigongträning kan vara ett sätt att minska det som är motiga och istället öka välbefinnandet på morgonen. European Zhineng Qigong lär ut flera övningar som lämpar sig för morgonträning, men vilken ska man välja? Vi har frågat några av våra deltagare om vilka övningar de tränar på morgonen och på vilket sätt de hjälper dem att få en bättre start på dagen. Under hösten kommer vi att publicera deras tips uppdelat på tre olika inlägg i en miniartikelserie här på hemsidan. Först ut var en deltagare som börjar sin morgon med att träna Lyft Upp Qi och näst på tur är nu en deltagare som tränar EasyCare-träning för att få igång kroppen på morgonen.

Smärtan på morgonen blir lättare med EasyCare-träning

“Jag har värk i rygg, axlar och nacke. På morgon när jag vaknar är jag väldigt stel och har ont i något eller flera av mina problemområden. Det är tufft att vakna till smärta men som tur är har jag lärt mig flera små qigongövningar som jag kan använda för att få igång kroppen. Jag börjar morgonen med sätta mig på en pall och göra fingerträning för att få igång cirkulationen. Efter det gör jag två övningar från EasyCare-serien: ögonträning och kamträning. Cirkulationen kommer igång ännu mer och smärtorna lättar. Jag märker tydligt hur jag blir lugnare och kan se mer positivt på dagen när smärtorna har minskat. De här småövningarna hjälper även till att förbereda kroppen för mer qigongträning. Jag tycker om att träna Shenxin Qigong på morgonen eftersom den gör mig mjukare i hela kroppen, framförallt axlarna, ryggen och höfterna.”EasyCare_eye_Malin_1.jpg

Terminens kurser är igång

Nu har höstterminens alla kurser kommit igång och i helgen var det bland annat kurs i Ljungskile. Det var den åttonde kursen som arrangeras där och lokalen, Ljungskilegården, bidrar till en lugn och skön miljö. Nedan finns några bilder från Ljungskile.

Vi har också haft kurser i bland annat Stockholm, Göteborg, Hangö och Alingsås, och många fler är inplanerade under hösten. Här hittar du hela vårt kursutbud: www.zhinengqigong.eu/kurser

Välkommen att träna med oss!

ljungskile ljungskilegården lyft upp qi 2019ljungskile ljungskilegården lyft upp qi affisch 2019ljungskile lyft upp qi 2019

En god start på dagen, med qigong!

Medan vissa naturligt har mycket energi på morgonen kan den delen av dagen vara extra tuff för många. Beroende på det egna hälsotillståndet kan man ha svårt med allt från att vakna, ta sig upp ur sängen, morgonstelhet, smärta eller dåligt humör. Qigongträning kan vara ett sätt att minska det som är motigt och istället öka välbefinnandet på morgonen. European Zhineng Qigong lär ut flera övningar som lämpar sig för morgonträning, men vilken ska man välja? Vi har frågat några av våra deltagare om vilka övningar de tränar på morgonen och på vilket sätt de hjälper dem att få en bättre start på dagen. Under hösten kommer vi att publicera deras tips uppdelat på tre olika inlägg i en miniartikelserie här på hemsidan. Först ut är en deltagare som börjar sin morgon med att träna Lyft Upp Qi.

Lyft Upp Qi på morgonen gör mig mjuk i kroppen och lugn i sinnet

"Jag tränar Lyft Upp Qi på morgonen eftersom det ger mig en väldigt bra start på dagen. Det är ett behagligt sätt att få igång kroppen och det känns positivt att börja dagen med att bli mjuk. Om jag är stel och har ont försvinner det med träningen. Jag upplever även att jag blir balanserad av Lyft Upp Qi, sinnet blir lugnt. Efter att jag har tränat på morgonen kan jag ta mig an dagen på ett lugnt och strukturerat sätt, även om jag har mycket att göra. Träningen ger struktur för hela dagen. Även om det pågår mycket i mitt liv och det händer mycket är det som att jag har ett grundlugn att möta dagen med. Jag blir gladare av att träna. Min hund tycker också om när jag tränar Lyft Upp Qi, hon har märkt att jag leker mer med henne då!"

sommarkurs-2019-2-1080.jpg

Kontorsarbete - bättre kroppshållning och koncentration med qigongträning


Ett mål med vår qigongträning är att klara av vardagen bättre. Eftersom många av oss spenderar en stor del av dygnets timmar på arbetsplatsen kan ett viktigt mål med träningen vara att klara av jobbet bättre, och att förebygga arbetsrelaterade skador.

Vi har pratat med en deltagare som arbetar som it-konsult. Han sitter mycket vid datorn på jobbet och har hjälp av qigongen genom ökad koncentrationsförmåga och bättre kroppshållning. ”Det har blivit lättare att fokusera trots intensiva perioder med mycket att göra. Vad det gäller kroppshållningen så känner jag väl tydligare idag vad som är en mindre bra sittställning.”

Han menar också att qigongen hjälper honom när han arbetar med andra människor. ”Det har blivit enklare att se till gruppens resultat, förut låg nog fokus mer på den egna prestationen.”

Har du erfarenheter av att qigong påverkar ditt arbete? Vill du dela med dig till andra här på hemsidan? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Möt hösten med qigongträning i Norge och Finland

Den 17-20 oktober är det dags för European Zhineng Qigongs årliga höstkurser, detta år i Oslo och finska Pargas.

autumn-course-karis-lärkkulla-leaves.jpg

 Höstkurserna är fyra dagar långa träningskurser som särskilt riktar sig till dig som gått en eller flera helgkurser i Lyft Upp Qi med oss tidigare. Under en höstkurs repeterar vi det du lärt dig under tidigare helgkurser, vi introducerar även en del nytt och tränar mer än det vi hinner med under en helgkurs. Att träna mer och under flera dagar i följd underlättar för många att varva ner och fokusera på träningen, något som i sin tur gör det lättare att få goda träningsresultat.

Höstkurs_Karis_2000px105.JPG

Höstkursen har tagits fram av European Zhineng Qigong som ett mellansteg mellan våra helgkurser och våra sommarkurser på nio eller 18 dagar. Tanken är att Höstkursen bland annat ska underlätta för den som vill prova på att träna lite mer innan man tar man tar steget att åka på sommarkurs. För vissa, nu återkommande sommarkursdeltagare, har Höstkursen varit deras väg dit.

autumn-course-norge-oslo-2018.jpg

Trots att höstkurserna framförallt riktar sig till nya deltagare så passar de även fint för mer erfarna deltagare som vill repetera och träna Lyft Upp Qi. Blandningen av nya och erfarna deltagare gör träningen stark och ger en god bas för att hjälpa varandra att få till övningarna bättre. Höstkurserna är även ett bra tillfälle att träffa andra qigongutövare och kunna dela erfarenheter om qigong samt återse vänner från tidigare kurser.

Höstkurs_Karis_2000px60.JPG

Årets Höstkurs i Pargas, Finland, är en internatkurs, vilket innebär att vi både tränar och bor tillsammans på kursen. Under kursen i Oslo, Norge, ses deltagarna dagtid och tränar, precis som under en helgkurs.

Välkommna!

Kursanmälan
Pargas: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=756
Oslo: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=779

Höstkurserna 2017
Klicka här https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10335-hostkurs-karis-2017-11-09.html för kursrapporten för kursen i Finland och klicka här https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/10373-hostkurs-bergen-2017-11-17.html för rapporten från kursen i Norge, som då arrangerades i Bergen.

 

Qigongaktivitet i sommar - affischera med någon du tycker om!

På många av våra orter använder vi oss av affischering för att marknadsföra våra kurser. Vi har flera exempel på deltagare som har börjat träna efter att ha fått syn på en affisch. Klicka här för att läsa om Madeleine och Johannes, två deltagare som började träna just tack vare en affisch. Idag har de tränat med oss i flera år och fått stora förbättringar.

affischering-stockholm-juli-2019-6.jpg

Sommaren är en bra tid att affischera, höstens kurser är inplanerade men har ännu inte dragit igång och det varma vädret är trevligt att promenera i. Är du intresserad av att hjälpa till med att affischera på din ort, hör efter med en lärare eller kontaktperson.

affischering-stockholm-juli-2019-5.jpg

Affischering kan även vara en trevlig aktivitet att göra tillsammans. Det tycker dessa qigongare i Stockholm, som brukar passa på att affischera när de går på promenader ihop.

Bilder från Sommarkursen efterlyses!

Tog du några trevliga bilder under veckorna i Nossebro som du kan tänka dig att dela med dig av? Mejla dem i så fall gärna till oss på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kan exempelvis vara bilder på Nossebro med omnejd, naturbilder eller bilder från någon av utflykterna. Tanken är att vi framöver ska kunna använda oss av bilderna vid olika typer av publiceringar här på hemsidan. När vi efter förra årets sommarkurser frågade efter bilder fick vi in ett helt gäng som vi sedan kunde använda på hemsidan, exempelvis för att sätta ihop det här bildkollaget: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/blogg/10513-fler-bilder.html. Med GDPR-lagstiftningen i åtanke ber vi dig att inte skicka in bilder där det går att identifera personer.

sommarkurs-2019-fjäril.jpg

 En bild en deltagare skickade in efter årets sommarkurs. En fjäril ville gärna sitta på hans arm under en utflykt på den lediga halvdagen mitt i kursen.

 

Sommarledighet och qigongträning i Nossebro

För 25e året i rad är European Zheneng Qigongs Sommarkurser i full gång. Precis som många år tidigare befinner vi oss i Nossebro där vi bor och tränar i skolans lokaler under 18 dagar. Sommarkurserna är våra bästa träningskurser där vi fokuserar på att lära och träna professionella qigongmetoder. Redan nu har flera kursdeltagare uppgett att träningen på olika sätt har förbättrat deras livskvalité. Det gäller exempelvis minskad smärta, bättre sömn och ett större lugn. Många har även delat med sig av sina positiva upplevelser av gemenskapen och det trevliga umgänget under kursen. I år är vi över 170 personer som bor i enkelhet, äter gott, tränar mycket och umgås tillsammans i glädje och stillhet. Här kommer några foton från träningssalen, utflyktsdagen och tillvaron på Sommarkursen.

sommarkurs 2019 träningssal 1sommarkurs nossebro 2019 1200 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 4sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 3sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 2

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Snart dags för sommarkurserna - har du bokat din resa?

Nu är det inte långt kvar tills dess att sommarkurserna drar igång! Vi vill tipsa om att det kan vara bra att ha bokat sin resa i god tid innan. Eftersom allt fler nu väljer att semestra inom Sverige med tåg eller buss kan det vara så att avgångar blir fullbokade. Glöm inte heller att sommarkursdeltagare i år har möjlighet föranmäla sig till de kamkurser som annordnas under sommarkurserna, vilket du kan läsa mer om du klickar här. Avslutningsvis vill vi bjuda på ett inspirerande kollage med bilder som togs under förra årets kurser. Välkomna till Nossebro! 

sommarkursbildkollage-2018.jpg
Klicka på bilden för att öppna en större version i nytt fönster.

”Min och min familjs livskvalitet har ökat markant och jag känner att qigongen har gett mig mitt liv tillbaka.”

anna barn familj hangmatta1000

Läs hur några av våra deltagare upplever hur deras qigongträning påverkar familjelivet.

Torstein

“Träningen bidrar till att stressen kan hanteras bättre och en av effekterna är att man blir mer närvarande när man är tillsammans med barnen. Det blir en positiv cirkel där också barnen blir mer tillfreds.”

Läs Torsteins berättelse här.

 

Berith

“Visst har jag ont och det är en bra bit kvar än, men tack vare Zhineng Qigong har jag och hela familjen betydligt bättre livskvalitet än tidigare! Det är så stor skillnad att det inte går att beskriva i ord.“

Läs Beriths berättelse här. 

 

Johanna

“Angående mina humörsvängningar säger min sambo att jag verkar mycket mer harmonisk nuförtiden och att han har märkt hur jag kan hantera personliga konflikter med mycket större lugn.”

Läs Johannas berättelse här. 

 

Camilla

“Jag är starkare, gladare och ser ljust på livet och framtiden. Min och min familjs livskvalitet har ökat markant och jag känner att qigongen har gett mig mitt liv tillbaka.”

Läs Camillas berättelse här. 

 

Bodil

“Min dotter har också märkt att jag är lugnare. Om jag är lite irriterad någon dag brukar hon
fråga "Mamma, har du inte tränat idag?"

Läs Bodils berättelse här. 

 

Lotta

“Jag känner att jag lever mer här och nu, är lugnare, även min omgivning tycker att jag har förändrats. Min dotter sa till mig en dag att hon upplever att jag lyssnar mer på vad hon säger nu.”

Läs Lottas berättelse här.


Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

nynashamn anna tobbe bebis1200 

 

Glad påsk!

Nu är våren här med ljus och värme. Många firar med att äta gott och umgås med sina nära och kära. Kanske ta någon promenad ute och samla vårtecken. Vad ni än hittar på hoppas vi att ni gör det med lugn och glädje, en riktigt Glad påsk önskar vi på European Zhineng Qigong! Här kommer lite blandade vårbilder på blommor och broderade skor som kanske kan inspirera.

blomma gul var3 2019

blomma vit var 2019

qigongskor broderi faglar annis

blomma gul var2 2019

Lär dig mer om qigong, meridianer och akupunkter

Många av våra deltagare som tränar Zhineng Qigong önskar att de kunde hjälpa sina närstående med olika hälsoproblem. Det vi i första hand rekommenderar är att bjuda med dem på en qigongkurs, men ibland kan det av olika anledningar finnas hinder för att gå en kurs. Då kan en behandling med Tuina vara ett alternativ för att hjälpa familj och vänner. Det kan också skapa nyfikenhet och intresse för att senare vilja gå kurs.

blommor-sommarkurs-rosor-nossebro.jpeg

 

Tuina


Tuina är ett samlingsnamn för olika former av kroppsterapi och det vi lär ut kallas Akupunkt Tuina. På kursen får du lära dig om meridiansystemet och akupunkter, vilket även kan ge dig som tränat länge en ökad förståelse och insikter om qigong. För att få bättre effekt av Tuina måste utövaren/terapeuten ha kraft och styrka och detta får man genom att träna qigong.

 

Weituo jin


 I saband med Tuina kursen lär vi därför ut Weituo jin, en qigongmetod som har till syfte att bygga upp kraft och styrka hos utövaren/terapeuten. Weituo jin är obligatorisk att lära om man vill lära sig Tuina. Metoden är även bra att träna för dig som redan arbetar som terapeut inom andra områden, dels för att kunna ge bättre behandlingar men också för att bygga upp dig själv. 

wtj karoline bratland norge

Qifältet

När du går Tuina första gången måste du även gå Weituo jin 2+2 dagar. Precis som vid alla våra kurser tränar vi även dessa fyra dagar i vårt starka qifält, vilket ger oss mycket och hjälper oss att få bra resultat. Om du vill läsa mer om qifältet klicka här.
Om du enbart vill träna Weituo jin går det bra att boka 2 dagar.

Våren 2019 kommer vi att hålla dessa kurser i Göteborg 2-5 maj och Stockholm 30 maj- 2 juni.

Kursanmälan:
Göteborg: (https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=730)
Stockholm:
(https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=713)

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott

”Jag märkte direkt att det gav effekt. Smärtorna reducerades märkbart. Jag fick mer energi, kunde koncentrera mig och även sova bättre.”

Så skriver Gun-Erna om effekterna som kom när hon började få Tuina-behandlingar av sin son. Hon har i fortsättningen fått Tuina varje gång de setts och blivit bättre och bättre. Bland annat har smärtor från en allvarlig trafikolycka minskat starkt. Klicka här för att läsa hela Gun-Ernas berättelse.

Om du vill läsa kursrapport från höstens kurs i Oslo klicka här.

 

Vinterns långkurs passerad – vi närmar oss sommarens

Vinterkursen är en veckas träningskurs där vi bor och tränar tillsammans. Fokus under kursen ligger på övningen Shenxin Qigong men vi tränar även några andra övningar tillsammans. Under årets kurs var vi precis över 100 deltagare. Vi tränade mycket och hade även tid för trevligt umgänge på raster och kvällar.

Nästa långa kurs på tur är sommarkursen, som närmar sig med stormsteg när vinterkursen har passerat. Sommarkursen består av två delkurser som följer direkt på varandra och vardera är 9 dagar lång. Klicka här för att komma till kursanmälan för sommarkurs ett (första 9 dagarna). Klicka här för sommarkurs två (andra halvan av de 18 dagarna).

Här kommer några bilder från vinterkursdagarna.

Gräsmattan utanför folkhögskolan lyste grön under kursens första dagar men lite vinter kom senare under veckan.

Vi höll till på Karlskoga Folkhögskola, som vi gjort de senaste åren.

Träning i träningssalen.

Mitt i kursen tar vi en halvdag ledigt. Vissa passade på att åka iväg på en liten utflykt och vissa hängde kvar i trakterna. Vädret växlade mycket under dagarna, men lagom till denna dag kom en massa snö.

På hembygdsgården i närheten av skolan hade de sportlovsaktiviteter med fika, bakning och pyssel.

Shenxin i snön. 

 

Qigongträning var som helst, när som helst. Dela med dig av dina tips!

En av fördelarna med att träna qigong är att det går att hålla liv i träningen även när man är ute och reser. Lynn från Ekenäs i sydvästra Finland har tränat qigong med oss i fler år. Nu har hon och hennes familj tagit ett sabbatsår och reser runt i Nya Zeeland. När vi frågade henne hur det gick med träningen under resan skrev hon så här:

"När vi reste runt Nya Zeeland med hela familjen i en husbil under 5 veckor, var jag glad över min qigongträning. Husbilen var lite för trång, men på varje camping hittade vi, jag och min man, ett litet träningsutrymme till oss. Ibland mellan två husbilar, ibland vid en motorväg, men också lugna fina platser; som ängar, stränder och invid floder. Nya Zeeland är ett otroligt vackert land, så svårast var att stänga ögonen! Då vi åkte mycket husbil och tempot var intensivt kände jag stor tacksamhet över att få börja morgonen med qigong! Jag kände hur jag kunde mjuka upp kroppen och fylla på energidepåerna."

 

qigong-nya-zealand-lynn(1).jpg

Har du själv erfarenhet av att träna qigong när du varit ute på resande fot? Eller kanske i andra situationer där man hade kunnat tänka sig att det vore knepigt att få till? Mejla gärna oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och dela med dig av dina tips och trix.

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“

Många deltagare har blivit av med värk och smärta med hjälp av qigongträning. Här kan du
läsa vad några av dem berättar. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du
kan läsa här.

qigong-jeanette-sommarkurs-sunset-lyft-upp-qi.jpg

 

Birgitta

“Min bror och min svägerska hade varit med på en sommarkurs och de sa till mig att detta
måste du bara göra. Sommaren 2000 var det dags och det mest revolutionerade var att jag
blev av med värken i mitt ben.“
Läs Birgittas berättelse här. 

 

Elisabeth

“Och så kom jag hit och efter två dagar släppte det i nacken så att jag nu kan vrida huvudet
fritt som jag vill. Och efter femte dagen kände jag att smärtan minskade i vänster skuldra
och rörligheten började komma tillbaka. Det är inte längre samma smärta och stelhet som
jag haft i sju år.”
Läs Elisabeths berättelse här. 

 

Marie-Louise

“Tidigare gick jag till läkaren som gav mig värktabletter. I dag tar jag itu med det själv genom
qigongen. Jag har fått ett redskap att ta hand om mig själv.”
Läs Marie-Louises berättelse här. 

 

Peter

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“
Läs Peters berättelse här. 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Våra kurser

kursrapporter shortcut