Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Tack för året som gick!

Vi hoppas att julen har varit bra och tackar er alla för ett år av mycket träning och härlig gemenskap, både under och utanför kurser. Här kommer bilder från några av 2018 års alla kurser.

 

Sommarkursträningen

 180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_21.JPG

180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_30.JPG

2018 började med välbesökta Sommarkursträningsdagar i Göteborg – 5 dagars träning direkt efter årsskiftet. Klicka här för att anmäla dig till sommarkursträningen 2019, som arrangeras i Stockholm 2-6 januari. 

 

Vinterkursen

Qigong_3731.jpg

Vinterkurs_2018_snö_Shenxin.jpg

Vinterkursen arrangerade vi som vanligt vecka 8. 2018 var vi nästan 100 deltagare. "Under de här åtta dagarna har jag haft mer energi än jag haft de sista fem åren." sa en deltagare som deltog på Vinterkursen för första gången. Klicka här för att anmäla dig till 2019 års Vinterkurs.

 

Träningsresan till Spanien

2018_spanien_träning_strand_440.jpg

En bild från Spanienresan i april 2018. "Den här kursen har stärkt mig mycket, både fysiskt och mentalt. Qigongen är min livboj". Klicka här för kursanmälan till Spanienresan 2019.

 

Sommarkurserna

2018-sommarkurs-bro-vatten.jpg

2018-sommarkurs-två-qigong-båt-brygga.jpeg

2018-sommarkurs-två-qigong-vatten-blomma.JPG

Några bilder deltagare skickade in från årets Sommarkurser. Många deltagare fick förbättringar under kurserna, exempelvis sa en deltagare som var på Sommarkurs för första gången: ”Jag kom hit med en mycket trött hjärna efter en mycket intensiv period, men redan efter två dagar kände jag att allt bara släppte.”

 

Höstkurserna

oslo-operahus-morgon-autumn-course.jpg

autumn-course-karis-2018-2.jpg

Höstkurserna arrangerades som vanligt både i Norge och Finland. I Norge hölls den för första gången i Oslo.

 

Grundkurser

karlskoga-kapellet-lyft-upp-qi-angelica-grundkurs.jpg

Under 2018 arrangerade vi över 60 stycken grundkurser. I Kursprogrammet hittar du vårterminens kurser för 2019. Redan i januari kan du gå en Lyft Upp Qi i Bollnäs och Oslo och Shenxin Qigong i Stockholm, Göteborg och Bodö.

 Gott Nytt År önskar European Zhineng Qigong!

 

Vad gör väl en affisch?

Affischering är ett av flera sätt som vi i använder oss av i vår marknadsföring. Ger det då någon utdelning att sätta upp en affish? Javisst, det finns flera exempel på hur personer som tränar med oss idag en gång i tiden hittade hit just tack vare en affish. Madeleine och Johannes är två av dem.

affischtavla stockholm qigong 2018

Madeleine minns hur hon för första gången kom i kontakt med European Zhineng Qigong. Det var när hon fick syn på en affisch som hängde i väntrummet utanför hennes läkare. Hon hade just fått dåliga besked på sjukhuset och satt och grät i väntrummet, när hon tittade upp och såg affischen med någon som tränade qigong. Hon hade aldrig tidigare hört talas om qigong men blev direkt intresserad. ”Qigong… självträning… det, tänkte jag, det är något jag söker.” berättar hon. Det kändes bra att hitta något hon kunde göra själv, i vardagen, då hon tidigare hade behövt springa runt till alla möjliga ställen för att få hjälp. Idag har hon tränat i över 14 år trivs bra med det.

Johannes har också tränat länge. För 18 år sedan skulle han söka in till en musikutbildning men hade inflammation i handlederna. Han fick syn på en affisch på stan och bestämde sig för att gå en kurs så snart det bara gick. Så blev det och inflammationen försvann. Han kunde göra intagningsprovet till musikutbildningen, och kom in. Sedan dess har han att fortsatt träna qigong dagligen.

affischtavla malin livia stockholm qigong 2018

Två qigongare i Stockholm sätter upp affischer under en promenad i sommarens hetta. 

Kanske finns det möjlighet att hjälpa till med affischering på orten där du bor och tränar? Hör efter med en lärare eller kontaktperson om du är intresserad.

”Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje."

sommarkurs2 2018 maria malin magdalena nossebro walk

Det är viktigt att kunna varva ned i vardagen. Att kunna vara här och nu utan att lägga allt för mycket energi på att grubbla och oroa sig. Läs hur våra deltagare upplever närvarokänsla efter att ha tränat med European Zhineng Qigong.

 

Lotta

“Jag snubblar inte längre så lätt över mentala hinder - jag är mer stabil och skrockar oftare åt livet. Skönt att känna att man inte längre oroar sin omgivning hela tiden, utan istället kan inge lugn och få dem att skratta.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Hanne

“Det viktigaste som hänt sedan jag började träna qigong var att det blev tyst i huvudet. Allt möjligt brusade runt i huvudet innan; tankar, minnesfragment, skvaller, skräp. Det var aldrig lugnt.”

Läs Hannes berättelse här.

 

Gunilla

“Spänningarna i kroppen har minskat enormt. När jag vilar så kan jag slappna av. Magen fungerar normalt och det har blivit lättare att andas. Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje.”

Läs Gunillas berättelse här.

 

Lotta

“Jag känner att jag lever mer här och nu, är lugnare, även min omgivning tycker att jag har förändrats.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Lotta-karin

“Qigongen är också idag ett verktyg som hjälper mig att hantera de motgångar jag möter i livet. Jag är lugnare och mer balanserad.”

Läs Lotta-Karins berättelse här.

 

Jessica

“Mentalt kan jag enklare slutföra projekt, är mer strukturerad och lugn. Livet blir bara bättre på alla plan när jag tränar Zhineng qigong. Träningen är min medicin och ett redskap för att hålla en stabil, god och livslång hälsa.“

Läs Jessicas berättelse här.

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Trött av att jobba framför datorn?

Tillbringar du också mycket tid framför datorn? Sliter det på hälsan? Blir du trött och stel? Får ont i axlar, nacke och huvud? Att träna qigong kan hjälpa oss att behålla krafterna och välbefinnandet.

Genom träningen kan vi få mer energi. På våra grundkurser lär vi också ut ett speciellt sätt att stå och sitta, som kan hjälpa oss att behålla energi istället för att bli trötta. Hur vi sitter och står påverkar hälsan och ju oftare vi kan använda kroppen på ett bra sätt – desto bättre för vårt välbefinnande. Att ha en bra kroppshållning framför dator är ett sätt att motverka hälsoproblem.

sommarkurs2 2018 malin magdalena sunset practise

Ett annat sätt är att använda EasyCare för ögonen. EasyCare för ögonen är korta övningar designade för att träna ögonen, en kroppsdel som kan påverkas negativt av skärmen. Genom att varva en stunds arbete framför datorn med ett pass EasyCare kan ögonens hälsa förbättras. Ögonen påverkar också resten av kroppen så träningen är välgörande för hela kroppen. Ett pass EasyCare tar cirka tre minuter.

Se kursprogrammet för att hitta närmaste kurs!

easycare eyes malin 440

Träningsglädje i höstmörkret

Helgen den 27-28 oktober var det inte bara tidsomställning till vintertid utan även qigongkurser på fem orter runt om i Sverige, Finland och Norge. Många qigongare tog chansen att träffas för träning och trevligt sällskap den här helgen när höstmörkret gjorde sig extra påmint. I Göteborg, Ljungskile, Karlskoga och Åbo var det helgkurser och i Oslo arrangerades för första gången Höstkursen. Håll utkik efter kursrapporter för att läsa mer om resultaten från kurserna!

karlskoga kapellet lyft upp qi sol

 Just Karlskoga förknippar de flesta qigongare med en av European Zhineng Qigongs träningskurser, Vinterkursen, som arrangeras där varje februari. Denna gång var det istället en helgkurs i Lyft Upp Qi som arrangerades i ett mysigt, litet missionshus tillhörande Karlskoga folkhögskola.


karlskoga kapellet lyft upp qi angelica

En bild från kursen i Karlskoga.

karlskoga kapellet lyft upp qi 440px

Vi höll till i ett litet hus bredvid skolan.

ljungskile helgkurs snow

Kursen i Ljungskile arrangerades på Ljungskilegården. Där blev det en snöig helg, vilket syns på bilden ovan som togs på söndagen.

oslo operahus morgon autumn course sunrise

oslo operahus morgon autumn course

Höstkursen i Norge är en årligt återkommande kurs. Den har tidigare arrangerats i Bergen men i år hölls den alltså för första gången i Oslo.
Här är två bilder ett par qigongare tog en morgon innan en av kursdagarna, under en promenad till operahuset i Oslo.

”Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan”

qigong-sunset-nossebro-sommar-2017.jpg

Läs om hur några av våra deltagare upplever att deras livskvalitet ökat av qigongträning.

 

Lina

“Nu i vår har jag känt att jag har haft bättre livskvalitet än vad jag har haft på länge. Jag har varit piggare, sovit mindre, fått initiativförmågan tillbaka och jag har haft lust att träffa folk igen”

Läs Linas berättelse här

 

Birna

“Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan, både fysiskt och mentalt och den ger ett överskott av energi.”

Läs Birnas berättelse här

 

Annica

“Jag tränar qigong för att må bättre och för att stärka både kropp och sinne. Qigongen har blivit en del av mig och via den har min livskvalitet avsevärt förbättras.”

Läs Annicas berättelse här

 

Berit

“Utan min dagliga följeslagare som träningen har blivit vore min livskvalitet mycket sämre. För alla situationer finns det en eller annan Zhineng Qigong-övning som kan stärka mig, balansera mig och öka min energinivå. Det är som en genial verktygslåda som är lätt att ta med sig.”

Läs Berits berättelse här

 

Eva

“Så qigongen har gett mig ett bättre liv och en bättre livskvalitet. Allt detta positiva på ca 6 månander.”

Läs Evas berättelse här

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

”Nu är jag inte längre ett vrak i början av sommaren”

vardagsqigong stockholm eva

Läs hur några av våra deltagare upplever hur qigongträningen påverkat deras arbete på ett positivt sätt. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du hittar om du klickar här.

Hanne

“Väldigt viktigt är att jag kan utföra mitt jobb med bättre kvalitet. Som psykolog är det av stort värde att jag blivit mycket bättre på att tänka klart i situationer med mycket emotionell turbulens. Även om det är mycket emotionellt omkring mej blir jag i mindre grad smittad av det utan jag kan bevara lugnet."

Läs Hannes berättelse här.

Bodil

“Jag märker också skillnader på mitt jobb inom den akuta mentalvården. Tidigare var jag tvungen att anteckna väldigt mycket när jag var inne hos patienter, men det behöver jag inte längre. Mitt minne har blivit bättre.”

Läs Bodils berättelse här.

 

Ulla

“Jag arbetar som gymnasielärare och även om jag tycker om att undervisa tar det på krafterna. Vanligtvis var jag helt slut när läsåret var till ända. Nu är jag inte längre ett vrak i början av sommaren och allt flera arbetskamrater och vänner börjar bli intresserade av qigong när de ser mina förbättringar.”

Läs Ullas berättelse här.  

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Personligt dekorerade skor under årets Spanien-resa

Många deltagare har hittat tjusiga lösningar på faktumet att de träningsskor vi använder är så lika varandra. Under våra längre kurser med många deltagare, exempelvis Sommarkursen, kan det vara lätt att blanda ihop sina skor med någon annans eftersom vi är så många. För att skilja sina skor ur mängden har en del dekorerat sina skor, något som också gör dem fina och personliga. Vi har tidigare publicerat två inlägg med andra dekorerade skor som du hittar om du klickar här och här. Här kommer bilder på personligt dekorerade skor som dök upp på årets träningsresa till Spanien.

2018-spanien-skor-broderi-rosa-IA.jpg

2018-spanien-skor-broderi-rosa.jpg

En deltagare under årets Spanien-resa visar upp sina broderade skor.

2018-spanien-skor-dekoration-körsbär.jpg

En annan deltagare på kursen har satt en liten utsmyckning på sina.

 

“Jag lever inte med värk längre. Jag känner mig stark och lugn.”

Att bli av med värk kan öka ens livskvalitet avsevärt. Läs vad några deltagare berättar om hur qigongen hjälpt dem minska smärta.

qbildmaria.jpg 

Ylva

“Jag lever inte med värk längre. Jag känner mig stark och lugn. Det är jag som bestämmer hur jag mår. Jag blir alltmer medveten om hur jag ska leva och träna för att må bra.“ 

Läs Ylvas berättelse här. 

Thor Sanne

“Under tiden efter kursen (det har nu gått 9 veckor) har jag inte alls haft det jag kallar för smärtanfall! Veckan efter kursen kände jag ett par gånger på samma sätt som jag brukade känna precis innan mina smärtanfall, men som sagt inga riktiga anfall. Det är nytt för mig att vara med om så långa perioder med så få symptom, och jag ser en direkt koppling mellan qigongträningen och förändringen i mitt tillstånd.”

 Läs Thor Sannes berättelse här. 

Samsom

“Jag gick en helgkurs. Egentligen skulle jag ha gått på AIKs premiär den helgen men jag hade sån värk att jag inte kunde gå dit. Redan första dagen kände jag att det var något speciellt med träningen. Då bestämde jag mig för att satsa på Zhineng Qigong. Jag fortsatte träna och knäet blev successivt bättre. Ganska snabbt försvann min värk.”

 Läs Samsoms berättelse här. 

Johanna

“Vilken otrolig känsla det sedan var när saker och ting började hända redan på den första helgkursen. Genast efter första dagen kände jag en lättnad och en mjukhet i axlar som jag inte upplevt tidigare och redan den första natten sov jag som en stock, hela natten genom!“

 Läs Johannas berättelse här. 

Anita

“när jag kom hem märkte jag att jag hade blivit mycket bättre. Den fruktansvärda värk jag hade haft tidigare var nu försvunnen. Jag och min man skulle promenera till ett fik och då sa han "Du haltar ju inte alls nu"."

Läs Anitas berättelse här.

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

 

Tack för era bilder från Sommarkursen, vi vill gärna ha fler!

 Det har redan kommit in flera fina bilder, jätteroligt och stort tack! En del av bilderna har vi kunnat använda i kursrapporten för Sommarkurs två som ni hittar här. Kanske är ni fler som har bilder därhemma, fortsätt gärna att skicka in i så fall. Under tiden kommer här det utlovade sommarkursbildkollaget med ett urval av de bilder vi har fått in. 

sommarkursbildkollage-2018.jpg

Vill ni kika på bilder från förra årets sommarkurs hittar ni dem här.

 Hoppas att alla har det bra i sommarvärmen!

 

Har du bilder från någon av årets sommarkurser som du vill dela med dig av?

Nu är såväl Sommarkurs 1 som 2 slut för i år. Många av oss åker hem med goda träningsresultat och fina minnen. Träningsresultaten kan ni läsa om i kursrapporterna här på hemsidan. De fina minnena bär vi med oss var och en men som ett sätt att hjälpas åt att minnas finns nu möjligheten för dem som vill att skicka in bilder tagna under sommarkurserna till adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kan exempelvis vara bilder på Nossebro med omnejd, naturbilder, eller bilder från någon av utflykterna. Tanken är att vi framöver ska kunna använda oss av bilderna vid olika typer av publiceringar här på hemsidan och först ut, förutsatt att vi får in några bilder, blir ett sommarkursbildkollage. Med den nya GDPR-lagstiftningen i åtanke ber vi er att inte skicka in bilder med personer på.

En fortsatt fin sommar till er alla! 

sommarkurs 2018 nossebro skola sol motljus

sommarkurs 2018 nossebro skola sol rosor

Årets Sommarkurser är igång!

2018 års Sommarkurser har dragit igång och först ut är Sommarkurs ett där vi i år är 179 deltagare plus ett gäng busiga, medföljande barn. Som vanligt håller vi till i Nossebro och hittills har vädret varit varm och soligt. Sommarkurs ett har bjudit på mycket träning och flera deltagare har redan delat med sig av positiva träningsresultat, så som ökat välbefinnande. Något annat som många sätter stort värde på är den gemenskap och enkla samvaro som skapas när vi bor, tränar och äter tillsammans under Sommarkursernas veckor. Har du lust att träna lite extra hemmavid under sommaren kommer här några bilder som inspiration.

traning solnedgang motljus xing shen zhuang

traning solnedgang motljus lyft upp qi

Träning

2017 magnolia tradgard orage blommor

Magnolia tradgard blommor 2017

Utflykt till Magnolia i Nossebro

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

“Genom qigongträningen blir jag alltmer mitt riktiga jag”

Jag började träna qigong med European Zhineng Qigong året 2008. Min bror Kaj som hade varit på Sommarkurs innan tyckte att jag borde prova på det. Så det gjorde jag.

IMG 8649Ju mer jag tränar desto mer märker jag att jag behöver qigongen. Genom träningen känns det som om alla dumheter som kommit till från när man vuxit upp rensas bort.

Det ger så mycket att träna qigong. Allt blir bara bättre. Både i yrkeslivet, och alla relationer med människor. Genom träningen blir jag alltmer mitt riktiga jag. Att komma på Sommarkursen är årets höjdpunkt.

“Människor som håller på med qigong är väldigt välvilliga och välkomnande”

Snart är det dags för de årliga Sommarkurserna. Det är två stycken 9 dagar långa internatkurser som följer på varandra, totalt 18 dagar. Läs här om några av våra deltagares positiva upplevelser från Sommarkurserna.

Ann Veronique Anna 440px

Lilian

“Det är så fint att jag får komma hit och ingen fordrar något av mig; att få delta utan vardagens rollförväntningar. Allting fungerar ändå. Man har möjlighet att umgås med andra om man vill, men man kan också gå för sig själv och vara osocial om man vill det. Här får man vara sig själv.”

Läs Lilians berättelse här

Bodil

“Det är också roligt att ha träffat så många fantastiska människor inom qigongen. Många har tagit sig igenom otroligt tunga livssituationer och byggt upp ett nytt liv”

Läs Bodils berättelse här

Ylva

“Det som jag också fäst mig vid är att människor som håller på med qigong är väldigt välvilliga och välkomnande. Här råder ingen tävlingsmentalitet utan var och en tävlar med sig själv och hjälper andra.”

Läs Ylvas berättelse här

Carina

“Och det är så härligt att se alla människor som får resultat. För att inte tala om alla underbara människor på sommarkursen. Alla umgås med alla, som en jättestor familj. Om jag alltid får må så bra som jag gör på sommarkursen så är det helt fantastiskt.”

Läs Carina berättelse här

Camilla

“Jag delar numera in mitt liv i före och efter sommarkursen, för så stor blev förändringen i mitt liv. Det var en fantastisk stämning och jag träffade många härliga människor.“

Läs Camilla berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Hälsningar från Almuñécar

Nu är vi i full gång i Almuñécar där träning varvas med lediga eftermiddagar då det finns plats för annat. Mycket härligt umgänge, såväl under de kortare som under de längre rasterna. Några bilder från veckans första dagar:

Spanien 2018 40 440px

Spanien 2018 34 440pxMånga tycker det är härligt att sitta på terrassen utanför träningssalen mellan passen.

Spanien 2018 2000px54 440px

På onsdagen gjorde vi en utflykt upp i bergen. Först till byn Pampaneira, där vi strosade omkring i de små affärerna. 

Spanien 2018 2000px88 440px

Sedan bar det av till olivoljemuséet där vi fick höra hur det går till när olivolja produceras och hade möjlighet att köpa lite produkter.

"I mitt arbete som många gånger präglas av svåra beslut är jag mycket tydligare och lugnare"

Qigongberättelser qigong och jobbet

Läs hur några av våra deltagare upplever hur qigongträningen påverkat deras arbete på ett positivt sätt.

Monica

“Jag arbetar som rektor och träffar dagligen många människor. Det är mycket möten och ibland kan det vara tungt. Numera känner jag en trygghet i vetskapen att jag har qigongen att stärka mig med. Jag vet att jag får en god natts sömn efter att jag har tränat oavsett vad som står på agendan för nästa dag. Lugnet träningen ger gör även att jag är bättre på att lyssna och "räcka till" för alla.”

Läs Monicas berättelse här

Magdalena

“Min inställning till svåra saker och problem är annorlunda och jag är mycket säkrare och tryggare som människa. I mitt arbete som många gånger präglas av svåra beslut är jag mycket tydligare och lugnare vid klientbesök och i svåra möten.”

Läs Magdalenas berättelse här

Jonas

“Jag har också blivit lite mer ödmjuk och bättre på att hantera t.ex. ilska. Det har jag stor nytta av i kontakten med elever och kollegor. Som lärare går det inte att skrika och gapa. Det löser inga problem!”

Läs Jonas berättelse här

Lina

“Jag har fått insikter i hur jag kan jobba med nervositet, scennärvaro och timing. De sista åren har jag haft problem med stel stråkarm och inte fått upp armen ordentligt, nu är det inga problem längre och spelet har blivit mycket mer avslappnat, även klangen har påverkats positivt och jag känner tydligare hur jag ska hålla för att inte felbelasta kroppen.”

Läs Linas berättelse här

Gittan

“Jag jobbade flera år som företagsmassör och fick bra resultat efter att jag hade gått Tuina-kursen som ordnas av European Zhineng Qigong. Den tillförde mitt arbete som massör en ny dimension. Jag tränade aktivt qigong och fick ofta kommentarer av mina klienter då jag hade varit på en veckoslutskurs. De tyckte att de kände skillnaden i mitt sätt att massera efter att jag deltagit i en helgkurs.”

Läs Gittans berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

John och Simon - Varför jag återkommer till Sommarkursen år efter år

Läs om varför John återkommer till Sommarkurserna varje år. Numera åker han på Sommarkursen tillsammans med sin son Simon.

John

“Att gå på Sommarkursen är en självklarhet för mig numera.”

Sommarkurserna ger mig väldigt mycket. Förutom träningen så kommer man alltid fram till nya insikter och erfarenheter och så är det roligt att få träffa alla som är med. Träningen gör att jag känner mig stark, lugn, pigg, och glad, och mer fokuserad. Efter en Sommarkurs är jag också motiverad att träna mer hemma.

John och Simon 1 440px

Simon

“Alla här är jättesnälla och det är jätteroligt att vara här.”

Det är tredje året jag är på Sommarkursen och andra året jag går på kursen. Jag gick min första helgkurs när jag var sex år. Det är roligt att komma hit och träffa alla kompisar som jag bara träffar här på kurserna. Alla här är jättesnälla och det är jätteroligt att vara här. Jag har även fått vuxna kompisar. Träningen ger mig mer energi och jag känner mig gladare när jag har varit på en kurs. Efter att jag har varit på Sommarkurserna känner jag mig också lugnare. Och jag har lättare att fokusera. Jag känner att qigongen hjälper mig på alla sätt. Hemma tränar jag och pappa tillsammans!

“Träningen gör att jag kan hantera min sjukdom bättre”

Artikel om kronisk sjukdom

Att bli sjuk kan vara oerhört vanmäktigt, särskilt under ett långvarigt sjukdomstillstånd. Läs mer om deltagare som känner en lättnad av att nu kunna påverka sitt mående.

Camilla

“Jag har blivit SÅ mycket bättre och jag har i dag ett verktyg som gör att jag kan påverka mitt liv och min hälsa. Jag känner en tillit och en trygghet i Qigongen och när jag blir dålig gör jag bara mer Qigong. Känslan av att kunna påverka är av stor betydelse. Jag känner mig inte längre som ett offer för en kronisk sjukdom även om jag inte på långa vägar är frisk. Jag kan idag, rent mentalt, hantera mina svackor på ett helt annat sätt. De kommer också mer sällan och smärtorna är mindre.”

Läs Camillas berättelse här

Erika

“Träningen gör att jag kan hantera min sjukdom bättre, jag kan ha distans och känner mig mentalt starkare.“

Läs Erikas berättelse här

Lene

“Jag förknippar qigong med möjlighet och hopp. En självträningskonst där jag kan göra något åt min egen situation.”

Läs Lenes berättelse här

Petra

“Jag blir väldigt glad av träningen och jag blir glad över att kunna bestämma över kroppen. Qigong är ett underbart sätt att röra på sig och dessutom få snabba resultat - både fysiskt och mentalt. Jag hade aldrig trott att det skulle gå så snabbt. Det bästa av allt är att jag kan göra detta varje dag och nästan vart som helst!”

Läs Petras berättelse här

Björn

“Mina tankar kring mitt eget liv, mina drömmar och ambitioner har förändrats. Nu vill jag inte syssla med saker som inte ger mig mer energi och glädje. Livet är för värdefullt för att inte respekteras och en del av respekten för mitt eget liv är definitivt att fortsätta träna qigong.”

Läs Björns berättelse här

Elisabeth

"Qigongen ger mig styrka att göra val som jag vet att befrämjar mitt välmående.“

Läs Elisabeths berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Våra kurser

kursrapporter shortcut