Qigongaktivitet i sommar - affischera med någon du tycker om!

På många av våra orter använder vi oss av affischering för att marknadsföra våra kurser. Vi har flera exempel på deltagare som har börjat träna efter att ha fått syn på en affisch. Klicka här för att läsa om Madeleine och Johannes, två deltagare som började träna just tack vare en affisch. Idag har de tränat med oss i flera år och fått stora förbättringar.

affischering-stockholm-juli-2019-6.jpg

Sommaren är en bra tid att affischera, höstens kurser är inplanerade men har ännu inte dragit igång och det varma vädret är trevligt att promenera i. Är du intresserad av att hjälpa till med att affischera på din ort, hör efter med en lärare eller kontaktperson.

affischering-stockholm-juli-2019-5.jpg

Affischering kan även vara en trevlig aktivitet att göra tillsammans. Det tycker dessa qigongare i Stockholm, som brukar passa på att affischera när de går på promenader ihop.

Bilder från Sommarkursen efterlyses!

Tog du några trevliga bilder under veckorna i Nossebro som du kan tänka dig att dela med dig av? Mejla dem i så fall gärna till oss på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kan exempelvis vara bilder på Nossebro med omnejd, naturbilder eller bilder från någon av utflykterna. Tanken är att vi framöver ska kunna använda oss av bilderna vid olika typer av publiceringar här på hemsidan. När vi efter förra årets sommarkurser frågade efter bilder fick vi in ett helt gäng som vi sedan kunde använda på hemsidan, exempelvis för att sätta ihop det här bildkollaget: https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/blogg/10513-fler-bilder.html. Med GDPR-lagstiftningen i åtanke ber vi dig att inte skicka in bilder där det går att identifera personer.

sommarkurs-2019-fjäril.jpg

 En bild en deltagare skickade in efter årets sommarkurs. En fjäril ville gärna sitta på hans arm under en utflykt på den lediga halvdagen mitt i kursen.

 

Sommarledighet och qigongträning i Nossebro

För 25e året i rad är European Zheneng Qigongs Sommarkurser i full gång. Precis som många år tidigare befinner vi oss i Nossebro där vi bor och tränar i skolans lokaler under 18 dagar. Sommarkurserna är våra bästa träningskurser där vi fokuserar på att lära och träna professionella qigongmetoder. Redan nu har flera kursdeltagare uppgett att träningen på olika sätt har förbättrat deras livskvalité. Det gäller exempelvis minskad smärta, bättre sömn och ett större lugn. Många har även delat med sig av sina positiva upplevelser av gemenskapen och det trevliga umgänget under kursen. I år är vi över 170 personer som bor i enkelhet, äter gott, tränar mycket och umgås tillsammans i glädje och stillhet. Här kommer några foton från träningssalen, utflyktsdagen och tillvaron på Sommarkursen.

sommarkurs 2019 träningssal 1sommarkurs nossebro 2019 1200 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 4sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 3sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 1sommarkurs nossebro 2019 utflyktsdagen 2

Funderar du på vad du ska packa med dig till sommarkursen?

Snart är sommarkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna sommarkursare på saker som kan vara bra att ta med. Skulle man sedan glömma något hemma är det inte hela världen. Livsmedelsbutiker och ett apotek finns inom gångavstånd.

Här kan du ladda ner listan.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Snart dags för sommarkurserna - har du bokat din resa?

Nu är det inte långt kvar tills dess att sommarkurserna drar igång! Vi vill tipsa om att det kan vara bra att ha bokat sin resa i god tid innan. Eftersom allt fler nu väljer att semestra inom Sverige med tåg eller buss kan det vara så att avgångar blir fullbokade. Glöm inte heller att sommarkursdeltagare i år har möjlighet föranmäla sig till de kamkurser som annordnas under sommarkurserna, vilket du kan läsa mer om du klickar här. Avslutningsvis vill vi bjuda på ett inspirerande kollage med bilder som togs under förra årets kurser. Välkomna till Nossebro! 

sommarkursbildkollage-2018.jpg
Klicka på bilden för att öppna en större version i nytt fönster.

”Min och min familjs livskvalitet har ökat markant och jag känner att qigongen har gett mig mitt liv tillbaka.”

anna barn familj hangmatta1000

Läs hur några av våra deltagare upplever hur deras qigongträning påverkar familjelivet.

Torstein

“Träningen bidrar till att stressen kan hanteras bättre och en av effekterna är att man blir mer närvarande när man är tillsammans med barnen. Det blir en positiv cirkel där också barnen blir mer tillfreds.”

Läs Torsteins berättelse här.

 

Berith

“Visst har jag ont och det är en bra bit kvar än, men tack vare Zhineng Qigong har jag och hela familjen betydligt bättre livskvalitet än tidigare! Det är så stor skillnad att det inte går att beskriva i ord.“

Läs Beriths berättelse här. 

 

Johanna

“Angående mina humörsvängningar säger min sambo att jag verkar mycket mer harmonisk nuförtiden och att han har märkt hur jag kan hantera personliga konflikter med mycket större lugn.”

Läs Johannas berättelse här. 

 

Camilla

“Jag är starkare, gladare och ser ljust på livet och framtiden. Min och min familjs livskvalitet har ökat markant och jag känner att qigongen har gett mig mitt liv tillbaka.”

Läs Camillas berättelse här. 

 

Bodil

“Min dotter har också märkt att jag är lugnare. Om jag är lite irriterad någon dag brukar hon
fråga "Mamma, har du inte tränat idag?"

Läs Bodils berättelse här. 

 

Lotta

“Jag känner att jag lever mer här och nu, är lugnare, även min omgivning tycker att jag har förändrats. Min dotter sa till mig en dag att hon upplever att jag lyssnar mer på vad hon säger nu.”

Läs Lottas berättelse här.


Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

nynashamn anna tobbe bebis1200 

 

Glad påsk!

Nu är våren här med ljus och värme. Många firar med att äta gott och umgås med sina nära och kära. Kanske ta någon promenad ute och samla vårtecken. Vad ni än hittar på hoppas vi att ni gör det med lugn och glädje, en riktigt Glad påsk önskar vi på European Zhineng Qigong! Här kommer lite blandade vårbilder på blommor och broderade skor som kanske kan inspirera.

blomma gul var3 2019

blomma vit var 2019

qigongskor broderi faglar annis

blomma gul var2 2019

Lär dig mer om qigong, meridianer och akupunkter

Många av våra deltagare som tränar Zhineng Qigong önskar att de kunde hjälpa sina närstående med olika hälsoproblem. Det vi i första hand rekommenderar är att bjuda med dem på en qigongkurs, men ibland kan det av olika anledningar finnas hinder för att gå en kurs. Då kan en behandling med Tuina vara ett alternativ för att hjälpa familj och vänner. Det kan också skapa nyfikenhet och intresse för att senare vilja gå kurs.

blommor-sommarkurs-rosor-nossebro.jpeg

 

Tuina


Tuina är ett samlingsnamn för olika former av kroppsterapi och det vi lär ut kallas Akupunkt Tuina. På kursen får du lära dig om meridiansystemet och akupunkter, vilket även kan ge dig som tränat länge en ökad förståelse och insikter om qigong. För att få bättre effekt av Tuina måste utövaren/terapeuten ha kraft och styrka och detta får man genom att träna qigong.

 

Weituo jin


 I saband med Tuina kursen lär vi därför ut Weituo jin, en qigongmetod som har till syfte att bygga upp kraft och styrka hos utövaren/terapeuten. Weituo jin är obligatorisk att lära om man vill lära sig Tuina. Metoden är även bra att träna för dig som redan arbetar som terapeut inom andra områden, dels för att kunna ge bättre behandlingar men också för att bygga upp dig själv. 

wtj karoline bratland norge

Qifältet

När du går Tuina första gången måste du även gå Weituo jin 2+2 dagar. Precis som vid alla våra kurser tränar vi även dessa fyra dagar i vårt starka qifält, vilket ger oss mycket och hjälper oss att få bra resultat. Om du vill läsa mer om qifältet klicka här.
Om du enbart vill träna Weituo jin går det bra att boka 2 dagar.

Våren 2019 kommer vi att hålla dessa kurser i Göteborg 2-5 maj och Stockholm 30 maj- 2 juni.

Kursanmälan:
Göteborg: (https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=730)
Stockholm:
(https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/qigongkurser.html?id=713)

Tuina hjälpte Gun-Erna med whiplash, svåra skakningar och ett komplicerat benbrott

”Jag märkte direkt att det gav effekt. Smärtorna reducerades märkbart. Jag fick mer energi, kunde koncentrera mig och även sova bättre.”

Så skriver Gun-Erna om effekterna som kom när hon började få Tuina-behandlingar av sin son. Hon har i fortsättningen fått Tuina varje gång de setts och blivit bättre och bättre. Bland annat har smärtor från en allvarlig trafikolycka minskat starkt. Klicka här för att läsa hela Gun-Ernas berättelse.

Om du vill läsa kursrapport från höstens kurs i Oslo klicka här.

 

Vinterns långkurs passerad – vi närmar oss sommarens

Vinterkursen är en veckas träningskurs där vi bor och tränar tillsammans. Fokus under kursen ligger på övningen Shenxin Qigong men vi tränar även några andra övningar tillsammans. Under årets kurs var vi precis över 100 deltagare. Vi tränade mycket och hade även tid för trevligt umgänge på raster och kvällar.

Nästa långa kurs på tur är sommarkursen, som närmar sig med stormsteg när vinterkursen har passerat. Sommarkursen består av två delkurser som följer direkt på varandra och vardera är 9 dagar lång. Klicka här för att komma till kursanmälan för sommarkurs ett (första 9 dagarna). Klicka här för sommarkurs två (andra halvan av de 18 dagarna).

Här kommer några bilder från vinterkursdagarna.

Gräsmattan utanför folkhögskolan lyste grön under kursens första dagar men lite vinter kom senare under veckan.

Vi höll till på Karlskoga Folkhögskola, som vi gjort de senaste åren.

Träning i träningssalen.

Mitt i kursen tar vi en halvdag ledigt. Vissa passade på att åka iväg på en liten utflykt och vissa hängde kvar i trakterna. Vädret växlade mycket under dagarna, men lagom till denna dag kom en massa snö.

På hembygdsgården i närheten av skolan hade de sportlovsaktiviteter med fika, bakning och pyssel.

Shenxin i snön. 

 

Qigongträning var som helst, när som helst. Dela med dig av dina tips!

En av fördelarna med att träna qigong är att det går att hålla liv i träningen även när man är ute och reser. Lynn från Ekenäs i sydvästra Finland har tränat qigong med oss i fler år. Nu har hon och hennes familj tagit ett sabbatsår och reser runt i Nya Zeeland. När vi frågade henne hur det gick med träningen under resan skrev hon så här:

"När vi reste runt Nya Zeeland med hela familjen i en husbil under 5 veckor, var jag glad över min qigongträning. Husbilen var lite för trång, men på varje camping hittade vi, jag och min man, ett litet träningsutrymme till oss. Ibland mellan två husbilar, ibland vid en motorväg, men också lugna fina platser; som ängar, stränder och invid floder. Nya Zeeland är ett otroligt vackert land, så svårast var att stänga ögonen! Då vi åkte mycket husbil och tempot var intensivt kände jag stor tacksamhet över att få börja morgonen med qigong! Jag kände hur jag kunde mjuka upp kroppen och fylla på energidepåerna."

 

qigong-nya-zealand-lynn(1).jpg

Har du själv erfarenhet av att träna qigong när du varit ute på resande fot? Eller kanske i andra situationer där man hade kunnat tänka sig att det vore knepigt att få till? Mejla gärna oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och dela med dig av dina tips och trix.

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“

Många deltagare har blivit av med värk och smärta med hjälp av qigongträning. Här kan du
läsa vad några av dem berättar. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du
kan läsa här.

qigong-jeanette-sommarkurs-sunset-lyft-upp-qi.jpg

 

Birgitta

“Min bror och min svägerska hade varit med på en sommarkurs och de sa till mig att detta
måste du bara göra. Sommaren 2000 var det dags och det mest revolutionerade var att jag
blev av med värken i mitt ben.“
Läs Birgittas berättelse här. 

 

Elisabeth

“Och så kom jag hit och efter två dagar släppte det i nacken så att jag nu kan vrida huvudet
fritt som jag vill. Och efter femte dagen kände jag att smärtan minskade i vänster skuldra
och rörligheten började komma tillbaka. Det är inte längre samma smärta och stelhet som
jag haft i sju år.”
Läs Elisabeths berättelse här. 

 

Marie-Louise

“Tidigare gick jag till läkaren som gav mig värktabletter. I dag tar jag itu med det själv genom
qigongen. Jag har fått ett redskap att ta hand om mig själv.”
Läs Marie-Louises berättelse här. 

 

Peter

“Värken i axlarna, liksom värken i slutryggen försvann efter två månader av daglig träning.“
Läs Peters berättelse här. 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Funderar du på vad du ska packa med dig till Vinterkursen?

Snart är Vinterkursen här och många är de som ska gå kursen för första gången. Med er i åtanke har vi satt ihop ett förslag till packlista som ni kan ta hjälp av när det är dags för er att börja packa. Vi har även samlat ihop tips från erfarna deltagare på saker som kan vara bra att ta med.

Här kan du ladda ner listan.

Karlskoga Vinterkurs 2019

Tack för året som gick!

Vi hoppas att julen har varit bra och tackar er alla för ett år av mycket träning och härlig gemenskap, både under och utanför kurser. Här kommer bilder från några av 2018 års alla kurser.

 

Sommarkursträningen

 180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_21.JPG

180103-07_Sommarkursträning_Ggb_2000px_30.JPG

2018 började med välbesökta Sommarkursträningsdagar i Göteborg – 5 dagars träning direkt efter årsskiftet. Klicka här för att anmäla dig till sommarkursträningen 2019, som arrangeras i Stockholm 2-6 januari. 

 

Vinterkursen

Qigong_3731.jpg

Vinterkurs_2018_snö_Shenxin.jpg

Vinterkursen arrangerade vi som vanligt vecka 8. 2018 var vi nästan 100 deltagare. "Under de här åtta dagarna har jag haft mer energi än jag haft de sista fem åren." sa en deltagare som deltog på Vinterkursen för första gången. Klicka här för att anmäla dig till 2019 års Vinterkurs.

 

Träningsresan till Spanien

2018_spanien_träning_strand_440.jpg

En bild från Spanienresan i april 2018. "Den här kursen har stärkt mig mycket, både fysiskt och mentalt. Qigongen är min livboj". Klicka här för kursanmälan till Spanienresan 2019.

 

Sommarkurserna

2018-sommarkurs-bro-vatten.jpg

2018-sommarkurs-två-qigong-båt-brygga.jpeg

2018-sommarkurs-två-qigong-vatten-blomma.JPG

Några bilder deltagare skickade in från årets Sommarkurser. Många deltagare fick förbättringar under kurserna, exempelvis sa en deltagare som var på Sommarkurs för första gången: ”Jag kom hit med en mycket trött hjärna efter en mycket intensiv period, men redan efter två dagar kände jag att allt bara släppte.”

 

Höstkurserna

oslo-operahus-morgon-autumn-course.jpg

autumn-course-karis-2018-2.jpg

Höstkurserna arrangerades som vanligt både i Norge och Finland. I Norge hölls den för första gången i Oslo.

 

Grundkurser

karlskoga-kapellet-lyft-upp-qi-angelica-grundkurs.jpg

Under 2018 arrangerade vi över 60 stycken grundkurser. I Kursprogrammet hittar du vårterminens kurser för 2019. Redan i januari kan du gå en Lyft Upp Qi i Bollnäs och Oslo och Shenxin Qigong i Stockholm, Göteborg och Bodö.

 Gott Nytt År önskar European Zhineng Qigong!

 

Vad gör väl en affisch?

Affischering är ett av flera sätt som vi i använder oss av i vår marknadsföring. Ger det då någon utdelning att sätta upp en affish? Javisst, det finns flera exempel på hur personer som tränar med oss idag en gång i tiden hittade hit just tack vare en affish. Madeleine och Johannes är två av dem.

affischtavla stockholm qigong 2018

Madeleine minns hur hon för första gången kom i kontakt med European Zhineng Qigong. Det var när hon fick syn på en affisch som hängde i väntrummet utanför hennes läkare. Hon hade just fått dåliga besked på sjukhuset och satt och grät i väntrummet, när hon tittade upp och såg affischen med någon som tränade qigong. Hon hade aldrig tidigare hört talas om qigong men blev direkt intresserad. ”Qigong… självträning… det, tänkte jag, det är något jag söker.” berättar hon. Det kändes bra att hitta något hon kunde göra själv, i vardagen, då hon tidigare hade behövt springa runt till alla möjliga ställen för att få hjälp. Idag har hon tränat i över 14 år trivs bra med det.

Johannes har också tränat länge. För 18 år sedan skulle han söka in till en musikutbildning men hade inflammation i handlederna. Han fick syn på en affisch på stan och bestämde sig för att gå en kurs så snart det bara gick. Så blev det och inflammationen försvann. Han kunde göra intagningsprovet till musikutbildningen, och kom in. Sedan dess har han att fortsatt träna qigong dagligen.

affischtavla malin livia stockholm qigong 2018

Två qigongare i Stockholm sätter upp affischer under en promenad i sommarens hetta. 

Kanske finns det möjlighet att hjälpa till med affischering på orten där du bor och tränar? Hör efter med en lärare eller kontaktperson om du är intresserad.

”Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje."

sommarkurs2 2018 maria malin magdalena nossebro walk

Det är viktigt att kunna varva ned i vardagen. Att kunna vara här och nu utan att lägga allt för mycket energi på att grubbla och oroa sig. Läs hur våra deltagare upplever närvarokänsla efter att ha tränat med European Zhineng Qigong.

 

Lotta

“Jag snubblar inte längre så lätt över mentala hinder - jag är mer stabil och skrockar oftare åt livet. Skönt att känna att man inte längre oroar sin omgivning hela tiden, utan istället kan inge lugn och få dem att skratta.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Hanne

“Det viktigaste som hänt sedan jag började träna qigong var att det blev tyst i huvudet. Allt möjligt brusade runt i huvudet innan; tankar, minnesfragment, skvaller, skräp. Det var aldrig lugnt.”

Läs Hannes berättelse här.

 

Gunilla

“Spänningarna i kroppen har minskat enormt. När jag vilar så kan jag slappna av. Magen fungerar normalt och det har blivit lättare att andas. Mina tankar har lugnat ner sig och jag kan se på livet med glädje.”

Läs Gunillas berättelse här.

 

Lotta

“Jag känner att jag lever mer här och nu, är lugnare, även min omgivning tycker att jag har förändrats.”

Läs Lottas berättelse här.

 

Lotta-karin

“Qigongen är också idag ett verktyg som hjälper mig att hantera de motgångar jag möter i livet. Jag är lugnare och mer balanserad.”

Läs Lotta-Karins berättelse här.

 

Jessica

“Mentalt kan jag enklare slutföra projekt, är mer strukturerad och lugn. Livet blir bara bättre på alla plan när jag tränar Zhineng qigong. Träningen är min medicin och ett redskap för att hålla en stabil, god och livslång hälsa.“

Läs Jessicas berättelse här.

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Trött av att jobba framför datorn?

Tillbringar du också mycket tid framför datorn? Sliter det på hälsan? Blir du trött och stel? Får ont i axlar, nacke och huvud? Att träna qigong kan hjälpa oss att behålla krafterna och välbefinnandet.

Genom träningen kan vi få mer energi. På våra grundkurser lär vi också ut ett speciellt sätt att stå och sitta, som kan hjälpa oss att behålla energi istället för att bli trötta. Hur vi sitter och står påverkar hälsan och ju oftare vi kan använda kroppen på ett bra sätt – desto bättre för vårt välbefinnande. Att ha en bra kroppshållning framför dator är ett sätt att motverka hälsoproblem.

sommarkurs2 2018 malin magdalena sunset practise

Ett annat sätt är att använda EasyCare för ögonen. EasyCare för ögonen är korta övningar designade för att träna ögonen, en kroppsdel som kan påverkas negativt av skärmen. Genom att varva en stunds arbete framför datorn med ett pass EasyCare kan ögonens hälsa förbättras. Ögonen påverkar också resten av kroppen så träningen är välgörande för hela kroppen. Ett pass EasyCare tar cirka tre minuter.

Se kursprogrammet för att hitta närmaste kurs!

easycare eyes malin 440

Träningsglädje i höstmörkret

Helgen den 27-28 oktober var det inte bara tidsomställning till vintertid utan även qigongkurser på fem orter runt om i Sverige, Finland och Norge. Många qigongare tog chansen att träffas för träning och trevligt sällskap den här helgen när höstmörkret gjorde sig extra påmint. I Göteborg, Ljungskile, Karlskoga och Åbo var det helgkurser och i Oslo arrangerades för första gången Höstkursen. Håll utkik efter kursrapporter för att läsa mer om resultaten från kurserna!

karlskoga kapellet lyft upp qi sol

 Just Karlskoga förknippar de flesta qigongare med en av European Zhineng Qigongs träningskurser, Vinterkursen, som arrangeras där varje februari. Denna gång var det istället en helgkurs i Lyft Upp Qi som arrangerades i ett mysigt, litet missionshus tillhörande Karlskoga folkhögskola.


karlskoga kapellet lyft upp qi angelica

En bild från kursen i Karlskoga.

karlskoga kapellet lyft upp qi 440px

Vi höll till i ett litet hus bredvid skolan.

ljungskile helgkurs snow

Kursen i Ljungskile arrangerades på Ljungskilegården. Där blev det en snöig helg, vilket syns på bilden ovan som togs på söndagen.

oslo operahus morgon autumn course sunrise

oslo operahus morgon autumn course

Höstkursen i Norge är en årligt återkommande kurs. Den har tidigare arrangerats i Bergen men i år hölls den alltså för första gången i Oslo.
Här är två bilder ett par qigongare tog en morgon innan en av kursdagarna, under en promenad till operahuset i Oslo.

”Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan”

qigong-sunset-nossebro-sommar-2017.jpg

Läs om hur några av våra deltagare upplever att deras livskvalitet ökat av qigongträning.

 

Lina

“Nu i vår har jag känt att jag har haft bättre livskvalitet än vad jag har haft på länge. Jag har varit piggare, sovit mindre, fått initiativförmågan tillbaka och jag har haft lust att träffa folk igen”

Läs Linas berättelse här

 

Birna

“Qigongen ger mig en livskvalitet på många plan, både fysiskt och mentalt och den ger ett överskott av energi.”

Läs Birnas berättelse här

 

Annica

“Jag tränar qigong för att må bättre och för att stärka både kropp och sinne. Qigongen har blivit en del av mig och via den har min livskvalitet avsevärt förbättras.”

Läs Annicas berättelse här

 

Berit

“Utan min dagliga följeslagare som träningen har blivit vore min livskvalitet mycket sämre. För alla situationer finns det en eller annan Zhineng Qigong-övning som kan stärka mig, balansera mig och öka min energinivå. Det är som en genial verktygslåda som är lätt att ta med sig.”

Läs Berits berättelse här

 

Eva

“Så qigongen har gett mig ett bättre liv och en bättre livskvalitet. Allt detta positiva på ca 6 månander.”

Läs Evas berättelse här

 

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

”Nu är jag inte längre ett vrak i början av sommaren”

vardagsqigong stockholm eva

Läs hur några av våra deltagare upplever hur qigongträningen påverkat deras arbete på ett positivt sätt. Vi har tidigare lagt upp ett annat inlägg om detta som du hittar om du klickar här.

Hanne

“Väldigt viktigt är att jag kan utföra mitt jobb med bättre kvalitet. Som psykolog är det av stort värde att jag blivit mycket bättre på att tänka klart i situationer med mycket emotionell turbulens. Även om det är mycket emotionellt omkring mej blir jag i mindre grad smittad av det utan jag kan bevara lugnet."

Läs Hannes berättelse här.

Bodil

“Jag märker också skillnader på mitt jobb inom den akuta mentalvården. Tidigare var jag tvungen att anteckna väldigt mycket när jag var inne hos patienter, men det behöver jag inte längre. Mitt minne har blivit bättre.”

Läs Bodils berättelse här.

 

Ulla

“Jag arbetar som gymnasielärare och även om jag tycker om att undervisa tar det på krafterna. Vanligtvis var jag helt slut när läsåret var till ända. Nu är jag inte längre ett vrak i början av sommaren och allt flera arbetskamrater och vänner börjar bli intresserade av qigong när de ser mina förbättringar.”

Läs Ullas berättelse här.  

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

Personligt dekorerade skor under årets Spanien-resa

Många deltagare har hittat tjusiga lösningar på faktumet att de träningsskor vi använder är så lika varandra. Under våra längre kurser med många deltagare, exempelvis Sommarkursen, kan det vara lätt att blanda ihop sina skor med någon annans eftersom vi är så många. För att skilja sina skor ur mängden har en del dekorerat sina skor, något som också gör dem fina och personliga. Vi har tidigare publicerat två inlägg med andra dekorerade skor som du hittar om du klickar här och här. Här kommer bilder på personligt dekorerade skor som dök upp på årets träningsresa till Spanien.

2018-spanien-skor-broderi-rosa-IA.jpg

2018-spanien-skor-broderi-rosa.jpg

En deltagare under årets Spanien-resa visar upp sina broderade skor.

2018-spanien-skor-dekoration-körsbär.jpg

En annan deltagare på kursen har satt en liten utsmyckning på sina.

 

Våra kurser

kursrapporter shortcut