Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med sv text02

European Zhineng Qigong

Min historia

Här har vi samlat våra deltagares berättelser om vilka förbättringar de har uppnått genom att träna med oss. Genom att träna qigong kan du förbättra din fysiska och mentala hälsa. Eftersom vi alla är individer med olika utgångspunkter visar sig de hälsoförbättrande resultaten på många olika sätt. Det viktiga är att alla har möjlighet att förbättra sin hälsa genom träningen och detta bekräftas av de personliga berättelserna. 

 

alle 440px

Tennisarmbågen besvärar inte Anita längre

Publicerad: 02 feb 2009

Tennisarmbågen besvärar inte längreAnitas tennisarmbåge försvann med qigongträningen. Hon hanterar även depressionen bättre.

Read more ...

Höstkurser 2017

Publicerad: 10 okt 2017

ezq Loga 70x70Om drygt en månad hålls våra två uppskattade höstkurser i Karis, Finland respektive Bergen, Norge. Höstkurserna är fyra dagars långa internatkurser som sträcker sig från en torsdag till en söndag. Alla som har gått en helgkurs i Lyft Upp Qi hos oss är välkomna att delta.

Under höstkurserna tränar vi det som vi tidigare lärt oss under grundkursen men provar även på träning som liknar det vi gör under våra sommarkurser, som ju är det bästa vi har att erbjuda i träningsväg. Förutom att vi under höstkurserna tränar mycket Lyft Upp Qi tillsammans hinner vi även bekanta oss mer med qigongfilosofin och gå djupare in på hur vi tränar qigong, inte bara i träningssalen utan även i vardagen.

Höstkurserna passar nybörjare som exempelvis vill testa på att träna lite mer innan de går en längre kurs, men även rutinerade utövare som vill fylla på med qi inför vintern. Kurserna brukar även bjuda på trevligt umgänge och är ett bra tillfälle att träffa och prata med andra qigongutövare.

Välkomna!

Anmälan till kursen i Karis

Anmälan till kursen i Bergen

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karis 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Överraskande synförbättring - slipper glasögon efter 30 år

Publicerad: 11 aug 2017

 

StinaSmärta i axlarna fick Stina att börja träna qigong för 21 år sedan. Det har hon fortsatt med. Smärtan försvann. Något hon inte hade räknat med var att synen förbättrades avsevärt. Efter 30 år med glasögon behöver hon dem inte mer.

Read more ...

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problem

Publicerad: 11 sep 2009

Qigong har hjälpt Gunilla att bli av med ischias och mentala problemMot utmattningsdepression och posttraumatisk stress är qigong ett effektivt verktyg för Gunilla.

Read more ...

Lena har vågat minska på sina mediciner

Publicerad: 19 okt 2010

Lenas liv har väntLena har vågat minska på sina mediciner mot ulcerös kolit tack vare Zhineng Qigong. Utan träningen hade hon nog haft en stomipåse idag.

Read more ...

John och Simon - Varför jag återkommer till Sommarkursen år efter år

Läs om varför John återkommer till Sommarkurserna varje år. Numera åker han på Sommarkursen tillsammans med sin son Simon.

John

“Att gå på Sommarkursen är en självklarhet för mig numera.”

Sommarkurserna ger mig väldigt mycket. Förutom träningen så kommer man alltid fram till nya insikter och erfarenheter och så är det roligt att få träffa alla som är med. Träningen gör att jag känner mig stark, lugn, pigg, och glad, och mer fokuserad. Efter en Sommarkurs är jag också motiverad att träna mer hemma.

John och Simon 1 440px

Simon

“Alla här är jättesnällla och det är jätteroligt att vara här.”

Det är tredje året jag är på Sommarkursen och andra året jag går på kursen. Jag gick min första helgkurs när jag var sex år. Det är roligt att komma hit och träffa alla kompisar som jag bara träffar här på kurserna. Alla här är jättesnällla och det är jätteroligt att vara här. Jag har även fått vuxna kompisar. Träningen ger mig mer energi och jag känner mig gladare när jag har varit på en kurs. Efter att jag har varit på Sommarkurserna känner jag mig också lugnare. Och jag har lättare att fokusera. Jag känner att qigongen hjälper mig på alla sätt. Hemma tränar jag och pappa tillsammans!

Läs mer...

“Träningen gör att jag kan hantera min sjukdom bättre”

Artikel om kronisk sjukdom

Att bli sjuk kan vara oerhört vanmäktigt, särskilt under ett långvarigt sjukdomstillstånd. Läs mer om deltagare som känner en lättnad av att nu kunna påverka sitt mående.

Camilla

“Jag har blivit SÅ mycket bättre och jag har i dag ett verktyg som gör att jag kan påverka mitt liv och min hälsa. Jag känner en tillit och en trygghet i Qigongen och när jag blir dålig gör jag bara mer Qigong. Känslan av att kunna påverka är av stor betydelse. Jag känner mig inte längre som ett offer för en kronisk sjukdom även om jag inte på långa vägar är frisk. Jag kan idag, rent mentalt, hantera mina svackor på ett helt annat sätt. De kommer också mer sällan och smärtorna är mindre.”

Läs Camillas berättelse här

Erika

“Träningen gör att jag kan hantera min sjukdom bättre, jag kan ha distans och känner mig mentalt starkare.“

Läs Erikas berättelse här

Lene

“Jag förknippar qigong med möjlighet och hopp. En självträningskonst där jag kan göra något åt min egen situation.”

Läs Lenes berättelse här

Petra

“Jag blir väldigt glad av träningen och jag blir glad över att kunna bestämma över kroppen. Qigong är ett underbart sätt att röra på sig och dessutom få snabba resultat - både fysiskt och mentalt. Jag hade aldrig trott att det skulle gå så snabbt. Det bästa av allt är att jag kan göra detta varje dag och nästan vart som helst!”

Läs Petras berättelse här

Björn

“Mina tankar kring mitt eget liv, mina drömmar och ambitioner har förändrats. Nu vill jag inte syssla med saker som inte ger mig mer energi och glädje. Livet är för värdefullt för att inte respekteras och en del av respekten för mitt eget liv är definitivt att fortsätta träna qigong.”

Läs Björns berättelse här

Elisabeth

"Qigongen ger mig styrka att göra val som jag vet att befrämjar mitt välmående.“

Läs Elisabeths berättelse här

Vi håller kurser på olika orter, läs mer om våra kurser här.

 

Läs mer...

Åsa - Varför jag återkommer till sommarkursen år efter år

”I och med att jag går på Sommarkurserna så orkar jag med hösten bättre”

"Jag gick min första sommarkurs år 2011 och har sen dess gått alla 18 dagar varje år. I början återkom jag till Sommarkurserna på grund av min migrän som stegvis har blivit bättre sen jag började träna qigong. Men på senare år kommer jag inte enbart för den fysiska hälsan utan också för att träningen har skänkt mig ett inre lugn. I och med att jag går på Sommarkurserna så orkar jag med mitt arbete litet bättre när hösten kommer. Jag har också mer motivation och orkar bättre även i vardagen och i familjelivet."

Åsa "Det skedde en stor förbättring våren 2012, både med migränen och med den övriga hälsan. Förr hade jag flera migränanfall i månaden men nu har migränanfallen blivit avsevärt mildare och ifall de kommer påverkar de mig nästan inte alls. Jag åt också förebyggande mediciner och det äter jag inte längre. Jag visste inget om qigong när jag började träna EZQ, utan fick höra om EZQ av en kompis som hade problem med sin rygg och som hade blivit bättre av att träna qigong. Så jag ville bara testa eftersom jag också var stel i axlar och nacke. Mitt första intryck var att alla var så öppna och varma. Det gillade jag.”

 

Läs mer...

Sommarkursen närmar sig med stora steg

Nu är det inte långt till Sommarkursen! Med dryga tre månader tills dessa 9 eller 18 dagars träning är det hög tid att reservera plats i kalendern. Vill du värma upp med att läsa kursrapporterna från förra året hittar du dem här: Sommarkurs ett och Sommarkurs två.

För många är Sommarkurserna ett årligt inslag. Under våren kommer vi att lägga upp en serie inlägg där deltagare berättar om varför de återkommer till Sommarkursen år efter år. Läs och inspireras av deras framsteg. Det första inlägget handlar om Åsa som berättar om hur hon har fått hjälp med migrän, möjlighet att skapa ett inre lugn och att orka med arbetet under hösten. Under de senaste två åren har vi lagt upp liknande inlägg inför Sommarkursernas start. Klicka på följande namn för att läsa om Fredrik, Marlene, Tove och Lorna.

2017 Sommarkurs Stamningsbilder Andy 440pxSommarkurs2017 1670px

Läs mer...