Nossebro 2010 beskuren 960 med fin text02

Nossebro 2010 beskuren 960 med fin text02

European Zhineng Qigong

Minun tarinani

Tänne olemme koonneet osallistujien kertomuksia parannuksista joita he ovat saaneet treenaamalla kanssamme. Qigongia treenaamalla voit parantaa fyysistä ja henkistä terveyttäsi. Koska olemme kaikki yksilöitä, joilla on eri lähtökohdat, näkyvät terveyttä parantavat tulokset monin eri tavoin. On tärkeää että kaikilla on mahdollisuus parantaa terveyttään treenaamalla ja tätä vahvistaa henkilökohtaiset kertomukset.

 

alle 440px

Qigongin avulla Lotta-Karin parantui vuosia kestäneistä kivuista, sairauksista ja voimattomuudesta

Julkaistu: 21 loka 2017

Lotta Karin Vaikka Lotta-Karin kärsi kroonisesta väsymysoire-yhtymästä, niskan retkahdus-vammasta, tinnituksesta, vatsavaivoista ym., syy siihen miksi hän alkoi treenaamaan qigongia oli se, että hän halusi parantaa laulutaitoaan. Laulutaito parani, mutta sen lisäksi monta hänen fyysistä sairauttaan helpotti tai hävisi kokonaan.

Read more ...

Selvästi parempi olo aivohalvauksen jälkeen

Julkaistu: 14 elo 2017

Tove-KarinUsean sydän-kohtauksen jälkeen sai Tove-Karin aivo-halvauksen. Kuntoutus eteni. Mutta aivohalvauksen jälkeen hän sai aivoverenvuodon ja hänen edistyksensä taantui. Voisiko zhineng qigong -peruskurssi auttaa? Kyllä, tulokset olivat hämmästyttäviä. Jo kahden vuoden ajan on Tove treenannut säännöllisesti viikoittain.

Read more ...

Ellen saa edelleenkin loistavia tuloksia qigong harjoitteista

Julkaistu: 09 syys 2014

Ellen saa edelleenkin loistavia tuloksia qigong harjoitteistaEllenin ms-taudin vioittama jalka parani ja nyt hän kykenee jälleen kävelemään ja juoksemaan. Hän on päässyt takaisin töihin ja pystyy keskittymään paremmin. Harjoitukset ovat auttaneet hänen paranemisessa niin paljon, että perheenlisäys oli mahdollista. Nyt he iloitsevat pikku Valdemarista.

Read more ...

Hanne on kivuton reumasta huolimatta

Julkaistu: 28 loka 2017

Vuonna 2005 Hanne aloitti treenaamisen. Kun hän vuonna 2014 sai reumadiagnoosin, ihmettelivät lääkärit hänen liikkuvuuttaan ja suhteellista kivuttomuuttaan. Kesäkurssilla hän näytti kuinka pystyi heiluttamaan varpaitaan ja taipumaan polvista. Hannelle on kuitenkin tärkeintä henkiset muutokset.

Read more ...

Krooninen kipu kädessä ja muut terveysongelmat ovat hävinneet

Julkaistu: 23 joulu 2015

Åke alkoi harjoittelemaan Zhineng qigongia neljätoista vuotta sitten, koska hänellä oli kroonisia kipuja oikeassa kädessään. Matkan varrella katosivat myös muut ongelmat, kuten toistuva noidannuoli, suolistovaivat ja polttava tunne takareidessä. Åke tuntee tällä hetkellä itsensä paljon terveemmäksi kuin silloin kun aloitti qigongin harjoittelemisen.

 

Read more ...

Gittania ei enää suonikohjut tai huono ryhti vaivaa

Julkaistu: 10 loka 2014

Gittania ei enää suonikohjut tai huono ryhti vaivaaQigongin kautta säärikipu ja lievä virtsankarkailu häipyi. Olkapäät ovat parantuneet ja verenpaine sekä veriarvot ovat normaalit kiitos qigongin.

Read more ...

Espanja kevät 2019

Myös tulevana vuonna järjestämme treenausviikon Espanjassa, nyt jo viides peräkkäinen vuosi. Matkustamme kuten ennenkin kauniiseen Almunecariin, joka sijaitsee 70 km Malagasta itään. Treenausviikosta on tullut traditio, ajankohta on tällä kertaa 25 huhtikuuta - 2 toukokuuta. Treenauskurssille voi osallistua jos on käynyt kohota qi -peruskurssimme. Omaiset voivat matkustaa mukana tarvitsematta osallistua treenaamiseen.

spanien 2019 7

 

Treenauskurssi 25 huhtikuuta – 2 toukokuuta

Aamutreenit Välimeren rannalla, ryhmäharjoitus vahvassa qikentässä hotellin ylimmässä kerroksessa merinäköalalla, aurinko ja lämpö Euroopan parhaassa mannerilmastossa, hyvä hotelli ja palvelu, runsas aamiais- ja illallisbuffetti - kaikki tämä ja paljon enemmän tulet saamaan jos matkustat keväällä kanssamme Almunecariin. Edellisten vuosien kurssiarvioista käy ilmi tyytyväiset osanottajat. Todettiin esimerkiksi;

"Matka on ollut kaikilla tavoin fantastinen. Hyvin toteutetut treenit. Rannalla treenaaminen oli maagista! Hotelli oli hyvä, paikka ei olisi voinut olla parempi."

”Kun ollaan yhdessä useita päiviä ja opitaan tuntemaan toisemme, saa siitä paremman "vuorovaikutuksen" treeneihin, ja saa hyvän kokemuksen."

”Treenaaminen rannalla, mikä fantastinen alku päivälle!"

"Minulle sopii mainiosti matkan ja treenaamisen yhdistelmä. Olen kiitollinen että minulla on mahdollisuus osallistua tähän. Kiitos fantastisesta viikosta. Olen niin tyytyväinen ja voin niin hyvin!"

"Aamutreenit rannalla on maagista ja rauhoituin sekä aaltojen kohinasta että treenaamisesta."

"Tämä on ollut superviikko, parempaa lomaa en olisi voinut saada. MOLEMMAT sekä lomaelämä ja että roima annos qigongtreeniä. Qigongtreeni on ollut MAHTAVAA, kuten kaikki muukin. Ei ole TODELLAKAAN mitään mistä voisin valittaa. Eletään sellaista RAKKAUTTA koko päivän!"

"Paljon kiitoksia teille tästä kurssista. Olen hyvin tyytyväinen. Ei ole mitään mistä valittaa eikä parantaa. Kiitos tästä fantastisesta muistosta jonka voin kirjoittaa elämänkirjaan! Kiitos hienosta elämän työkalusta."

Koko kurssiraportin jossa on lisää mielipiteitä voit lukea seuraavasta linkistä https://zhinengqigong.eu/index.php/fi/kurssit/kurssiraportit/10692-almunecar-27-4-2019.html

spain 2016 training beach hold qi up qigong

 

Asumme samassa hotellissa kuin aikaisempina vuosina, hotelli Helioksessa, sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja kaikissa kahden hengen huoneissa on näkymä merelle. He jotka ovat olleet aikaisemmin mukana, ovat kertoneet kuinka arvostavat hotellia, sekä huoneita, ruokaa, palvelua ja ei vähiten sijaintia. Halutessaan voi tulla päiviä aikaisemmin ja lähteä päiviä myöhemmin.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10 marraskuuta. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Meillä on 35 paikkaa käytettävissä, enempää ei treenisaliin mahdu. Omaiset jotka eivät osallistu treenaukseen voivat tulla mukaan alennetulla hinnalla, sikäli kun hotellissa on tilaa.

Jos olet kiinnostunut laita sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai ilmoittaudu kotisivujen kurssiluettelon kautta.

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla SEK 2.000 tilille
Bg 862-0171, IBAN SE02 8000 0832 7992 3432 8616 BIC: SWEDSESS
Takaisinmaksu peruttaessa vain sairaustapauksissa jne, pätee samat ehdot kuin muissakin matkoissa.

Matkan hinta on SEK 7.900 ja pakettihintaan sisältyy:

  • Kurssimaksu, yhteensä noin 30 tuntia yhteistä treeniä. Ensimmäinen treeni lauantaina klo 17:30 - 19:30 ja viimeinen samaan aikaan perjantaina.
  • Kahden hengen huone, seitsemän yötä
  • Aamiainen ja päivällinen, seitsemän päivää
  • Opastettu päiväretki mielenkiintoiseen kohteeseen

Huomaa että lennot eivät sisälly hintaan, varaa itse meno-paluu lentosi Malagaan. Halutessasi järjestämme kuljetukset hotelliin ja takaisin omakustannushintaan. Jos haluat yhden hengen huoneen se järjestyy mikäli hotellissa on tilaa, hinta on silloin SEK 9.500:-. Emme voi taata että yhden hengen huoneessa on merinäköala.

Täältä voit lukea kauniista Almunecarista; www.almunecar.se

Lue lisää hotelli Helios Almunecarista; www.heliosalmunecar.com

Tervetuloa ensi kevään ihanalle viikolle vahvaan qikenttään!

spain 2019 training hotel helios hold qi up qigong 

Lue lisää...

Toimistotyössä parempi ryhti ja keskittyminen qigongin avulla

Qigongtreenauksen yksi tavoite on parempi selviytyminen arkielämässä. Koska monet meistä viettävät suurimman osan vuorokaudesta työpaikalla, voi tärkeä treenaamisen tavoite olla parempi työssä selviytyminen sekä työperäisten vaivojen ehkäiseminen.

Olemme keskustelleet osallistujan kanssa, joka työskentelee it-konsulttina. Hän istuu paljon tietokoneen ääressä työpaikalla ja qigong on auttanut parantamaan keskittymiskykyä sekä ryhtiä. "On helpompi keskittyä intensiivisinä työläinä jaksoina. Tunnen nykyään selvemmin mikä ei ole hyvä istuma-asento."

Qigong auttaa myös toisten ihmisten kanssa työskentelyssä. "On helpompaa nähdä ryhmän tulokset, aikaisemmin oli fokus enemmän omassa suorituksessa."

Onko sinulla kokemuksia, kuinka qigong vaikuttaa työhösi? Haluatko jakaa kokemuksiasi muille kotisivuillamme? Kirjoita osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää...

Kohtaa syksy qigongtreenien merkeissä Norjassa ja Suomessa

17.-20. lokakuuta European Zhineng Qigong järjestää vuosittaiset syyskurssit Oslossa ja Paraisilla Suomessa.

lärkkulla

Syyskurssit ovat 4 päivää kestävä treenauskursseja, jotka ovat tarkoitettuja sinulle, joka on käynyt yhden tai useampia Kohota Qi-viikonloppukursseja kanssamme. Syyskurssilla kertaamme viikonloppukursseilla opittuja asioita sekä opetamme uutta ja treenaamme enemmän kuin viikonloppukursseilla. Usean päivän aikana treenaaminen helpottaa monia rauhoittumaan ja keskittymään treenaamiseen, mikä edesauttaa saamaan hyviä treenaustuloksia.

Syyskurssi on kuin väliaskel viikonloppukurssin ja 9 tai 18 päiväisen kesäkurssin välillä. Syyskurssin tarkoitus on helpottaa niitä, jotka haluavat kokeilla lisätä treenaamista, ennen kuin lähtevät kesäkurssille. Joillekin yhä uudelleen kesäkursseille osallistuville on syyskurssi ollut tie sinne.

Vaikka syyskurssit ovat ennen kaikkea tarkoitettuja uusille osallistujille, sopivat ne myös kokeneille osallistuijille, jotka haluavat kerrata ja treenata Kohota Qitä. Vasta-alkajien ja kokeneiden muodostama ryhmä tekee treenauksesta vahvan ja edesauttaa että kaikki oppivat liikkeet paremmin. Syyskurssit ovat hyvä tilaisuus tavata toisia qigongharrastajia sekä jakaa qigongkokemuksia ja nähdä taas ystäviä edellisiltä kursseilta.

Vuoden syyskurssi Paraisilla Suomessa on internaattikurssi, jolloin treenaamme ja asumme yhdessä. Oslon kurssi Norjassa on päiväkurssi kuten viikonloppukurssimme.

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen:
Parainen
Oslo

Syyskurssit 2017:
Klikkaamalla tästä pääset Suomen kurssiraporttiin ja klikkamalla tästä pääset Norjan kurssiraporttiin, joka järjestettiin Bergenissä.

Lue lisää...

Talvikurssi Shenxin Qigong Karlskoga [20.2.2016]

Vuoden 2016 talvikurssi Karlskogassa oli hyvin talvinen kurssi. Lumi kimalteli maassa kuin kristalli ja aurinko paistoi. Yli 90 henkilöä tuli Karlskogaan Värmlantiin viidennelle talvikurssille. Oli myös monta osallistujaa, jotka tulivat vain peruskurssille - joka edeltää peruskurssia.

Kurssille on tunnusomaista rentoutunut ja positiivinen ilmapiiri ja siksi monet osallistujat tulevat joka vuosi yhä uudelleen. Monet uudet osallistujat jo suunnittelivat tulevansa seuraavana vuonna uudestaan. Oltiin kiitollisia mahdollisuudesta harjoitella shenxin qigongia intensiivisesti yhdeksän päivän ajan ja siten mahdollisuudesta saada huomattavia parannuksia terveydentilaansa.

Vuosi vuodelta tulee talvikurssin qikenttä yhä vahvemmaksi. Siksi on yhä helpompaa treenata ja parannukset terveydentilassa tulevat nopeammin. Monet toteavatkin että "tämän vuoden kurssi oli parempi kuin koskaan".

Vuoden kyselylomakkeista käy ilmi, että 68%:lla parani keskittymiskyky, 69%:lla parani fyysinen vointi ja 79%:lla nousi energiataso.

Vinterkurs 2016 graf fi 500

Alla muutamia kommentteja kurssilta.

Peruskurssin jälkeen:

Vähentyneet jännitykset ja muutokset kasvohermoissa

"Olen hyvin tyytyväinen kun tulin tänne. Ei vain siksi että on ollut hauskaa treenata jotain uutta, koska sehän on aina hauskaa. Olen tyytyväinen siihen mitä tämä kurssi on tehnyt minulle. Jännitykset ovat lähteneet koko kehosta. Niskassa tuntui kuin jokin olisi pyörinyt kovasti muutaman kierroksen ja nyt olisi menossa toiseen suuntaan. Niskani on paljon rennompi, jännitykset joista en ollut edes tietoinen ovat poissa. Myös kasvot tuntuvat paremmilta. Siellä on tapahtunut jotain... se antaa toivoa, koska minulla on ollut paljon kolmoishermosärkyä. Tulen varmasti takaisin useille kursseille tulevaisuudessa."

Talvikurssin jälkeen:

Parantunut kuulo

"Tulin tälle kurssille saadakseni apua "parempaan" korvaani. Minulla on menierin tauti, joka vaikuttaa sisäkorvan kristalleihin, mikä taas aiheuttaa hyvin huonon tasapainon. Minun "huonon" korvani suhteen olen jo suurimmaksi osaksi menettänyt toivoni. Kuuloni on alentunut 80%. Lääkärit sanovat kuulokokeissa, että on hyvä että kuulen hieman edes jotain ääntä, mutta sen sijaan että kuulen kuulokokeiden ääniä kuulen kohinaa. Reagoin kuulokokeen ääniin, mutta kuulemani äänen laatu on hyvin huonoa.

Kun treenasimme pitkän tovin eräänä päivänä huomasin, että korvissani tapahtui paljon. "Huonossa" korvassani tapahtui monia asioita. Kun myöhemmin söimme lounasta huomasin, että istuessani ruokapöydässä pystyin kuulemaan keskustelun, joka käytiin vähän kauempanakin. Se oli todella uutta minulle. Peitin "huonon" korvani kädelläni ja huomasin, että erossa aikaisempaan kykyyni kuulla oli tapahtunut suuri muutos. Siis kuuloni "huonossa" korvassa oli tullut huomattavasti paremmaksi. Olen nyt utelias näkemään voiko treenaus vaikuttaa myös tasapaino-ongelmaani. Tämän viikon aikana ei minulla ole ollut tasapaino-ongelmia, mutta ne ongelmat voivat hieman tulla ja mennä.

Muutama viikko kurssin jälkeen: Koska kuulen nyt niin paljon paremmin olen voinut aloittaa uudestaan vanhan harrastukseni, josta minun on täytynyt luopua kuulo-ongelmien takia: Nyt voin laulaa kuorossa, josta minulle on suurta iloa!"

Shenxin qigong -treenaamista talvikurssilla

Polvi ja käsivarsi sekä näkö tulivat paremmiksi

"Luin lehdestä artikkelin qigongista ja siitä heräsi kiinnostus kokeilla. Ensimmäinen kokemukseni oli kesäkurssi. Minulla oli kipeä polvi ja lääkäri halusi leikata minut ja vaihtaa koko polveni. En ollut oikein vakuuttunut ideasta ja kyselin monilta ihmisiltä, joille on tehty moinen leikkaus, erityisesti sitä että pystyvätkö he auraamaan kun hiihtävät. Ei kukaan pystynyt leikkauksen jälkeen auraamaan. Se vahvisti omaa käsitystäni että ei ole hyvä idea mennä leikkaukseen, siispä en sitten mennyt. Kesäkurssilla polveni tuli paremmaksi. Tuntui kuin olisin saanut uuden polven treenauksen avulla. Pystyin menemään ulos ja vaeltamaan luonnossa kun tulin kotiin, mitä olin kaivannut todella paljon.

Minulla on myös viherkaihi. Lääkärit sanovat että tämä sairaus vahingoittaa silmää sillä tavalla, että tulen lopulta sokeaksi. Olen saanut silmätippoja, joiden avulla sairaus ei etene yhtä nopeasti, mutta tipat eivät voi pysäyttää itse sairautta. Tulin siksi tälle kurssille (talvikurssi) toiveikkaana että tulisin terveemmäksi ja että en sokeutuisi kun vanhenen.

Kun aloitimme treenaamisen se tuntui hyvältä. Toisinaan tunnen kehossani kuumuutta ja toisinaan kuin aaltoja koko kehossani. Eräänä päivänä tapahtui jotain hämmästyttävää ja odottamatonta: pystyin kääntämään kyynärpäätä ja samalla ojentamaan sitä ilman että siitä aiheutui kipua!!! Kun olin 14-vuotias (nyt 77 vuotias, toim. huom.) tein paljon voltteja ja vahingoitin itseäni. Molemmat kyynärpäät menivät sijoiltaan ja toinen murskaantui. Minut leikattiin ja leikkaus meni hyvin, mutta minulla oli kipuja, todella paljon! Minut leikattiin toistamiseen ja leikkauksen jälkeen sanoi lääkäri, joka oli professori, että minulla on kipuja kyllä nytkin mutta kun vanhenen tulevat kivut pahemmiksi. Rusto oli vahingoittunut ja se piti poistaa leikkauksessa ja lääkärin mukaan rustoa ei voi korvata mitenkään. En voisi mitenkään saada tervettä olkapäätä mistään. Siksi olin hyvin hämmästynyt ja yllättynyt siitä että kyynärpääni tuntuu nyt olevan ok, ja että voin kiertää ja kääntää sitä ilman kipuja!

Tunsin myös että jotain tapahtui silmässäni kurssin aikana. Yhtenä aamuna tuli silmäkulmasta jotain materiaa ulos. Näytin kauhealta silloin. Silmä oli hyvin punainen. Mutta muutama päivä myöhemmin kun menin ulos, oli auringonpaiste ja lumi kimmelsi maassa, mutta pystyin menemään ulos ilman aurinkolaseja ja ilman että se tuntui hankalalta. Tulin hyvin iloiseksi!!! Tämä antaa minulle toivoa, ehkä minä en tulekaan sokeutumaan."

Parantunut polvi

"Tämä oli ensimmäinen talvikurssini, mutta ei varmasti viimeinen. On ollut todella mukavaa. Polveni on paljon parempi. Voin kyykistyä ilma ongelmia. Voin nukkua oikealla kyljelläni, mitä en voinut tehdä aikaisemmin ja käsivarteni tuntuu paljon paremmalta. Tämä on ollut oikein hyvä kurssi mukavine ihmisineen. Kiitokset kaikille!"

Narkolepsiasta paranemisen tiellä

"Joitakin viikkoja sitten luulin etten voisi tulla tänne, mutta nyt olen todella kiitollinen siitä että voin olla täällä. Korjausten jälkeen ja kolmen keskuksen yhteensulauttaminen -harjoituksen jälkeen avautui jotakin vyötärön seudulla. Sen jälkeen pystyin kyykistymään helpommin kuin aikaisemmin.
Saan kummallisia kohtauksia, jolloin olen kokonaan lamaatunut. Jopa qigongia tehdessä täytyy minun toisinaan istuutua alas. Täällä olen keskittynyt pitämään kontrollin ja etten menetä tasapainoani. Tällä kurssilla olen saanut 7 sellaista kohtausta. Tavallisesti kestää 7 päivää toipua jotta voin puhua taas normaalisti. Nyt kurssilla kesti vain 5 minuuttia toipua! Se on todella ihmeellinen parannus! Kiitos!"

2016 winter course 2

Parantunut kuulo

"Istun nyt täällä hämmästyneenä siitä että voin kuulla kaikki. 12 vuotta sitten uusiutui reumaattinen sairaus. Tämä tauti vaikutti korviini ja minulla ei ole vasemmassa korvassani tärykalvoa juuri lainkaan, minkä vuoksi käytän kuulolaitetta. Ilman kuulolaitetta on vaikea kuulla mistä puhutaan. Sen jälkeen kun eräs toinen osallistuja kertoi parantuneesta kuulostaan, puhuin Herbjörnin kanssa ja kerroin että olen saanut uuden ehdotuksen lääkäriltäni. He haluavat laittaa uuden tärykalvon minulle mikä kuulostaa minusta pelottavalta. Puhuimme hetken siitä mitä minä oikeastaan toivoisin. Olen nimittäin ajatellut että parantunut kuulo ei ole ylimpänä toivomuslistallani. Päivä keskustelumme jälkeen en käyttänyt kuulolaitetta ja en pystynyt siten kuulemaan stereona, enkä siten pystynyt arvioimaan mistä suunnasta eri äänet tulevat. Mutta sitten se muuttui. Kuulin kuinka lapset juoksentelivat harjoitussalissa lepotaukoina! Kuulin Herbjörnin puheen kun treenasimme - ilman kuulolaitetta! Pystyin jopa kuulemaan kun muut puhuivat minulle lepotaukojen aikana. Ehkä ei ole tapahtunut suurta muutosta korvassani, mutta minulle ero on todella suuri! Ehkä pienenpieni tärykalvoni on suurentunut ja se on mahtavaa! Nyt kun istumme täällä olen pystynyt kuulemaan mitä muut sanovat. Kun juttelimme viikonloppukurssilla, kuulin vain joitakin harvoja teistä ja silloin käytin kuulolaitetta! Kiitos!"

En ole enää suruinen

"Minulla oli hyvin vaikea vaihe ennen kurssia ja suunnittelin lepääväni, jos en jaksaisi kurssilla, mutta olen ällistynyt kuinka hyvin kaikki on mennyt. En ole ollut ollenkaan surullinen täällä. Se tuntuu uskomattomalta. Lauantaina, kun tulin tänne, tapahtui jotakin sydämessäni. Olen ollut niin rentoutunut täällä. Loppukurssin aikana sydämessäni tapahtuvat asiat jatkuivat. Eilen aamiaisen jälkeisissä harjoituksissa lonkassani natisi kovaa ja sen jälkeen tuntui paremmalta kun teimme kyykkyharjoitusta. Tunnen itseni niin varmaksi täällä. En ole peloissani enkä tunne kipuja. Se tuntuu niin hyvältä. Kiitos todella hyvästä kurssista."

Iloinen ja melkein parantunut reumasta

"Parasta on että tunnen itseni nyt iloiseksi ja voin nauraa. Viime kuukausina olen tuntenut itseni niin negatiiviseksi ja toivon että hyvä tuuleni säilyy kun menen kotiin. Reuma josta olen kärsinyt on nyt suurimmaksi osaksi kadonnut. Siitä on jäljellä vain hieman ranteissani, käsissäni ja sormissani. Tunnen että tämä harjoitus on sopiva minulle. Olen todellakin nauttinut täällä olosta."

2016 winter course 3

Vähemmän stressaantunut ja parantunut polvi

"Olen treenannut monta vuotta mutta nyt minulla on ollut vaikea jakso elämässäni. Minulla on pieni lapsi ja vaimo joka romahti viime vuonna. Monet asiat stressaavat. Minulla on ollut kontrolloimattomia stressireaktioita syksyn aikana, en ole voinut nukkua ja lisäksi muuta. Juuri ennen kurssia aloin voida paremmin ja jo toisena kurssipäivänä tunsin olevani harmoninen. Tunsin itseni sellaiseksi kuin haluaisin aina tuntea. Olen nukkunut hyvin koko viikon. Olen tuntenut qin hyvin vahvasti koko kehossani. Oikea polveni on ollut huono muutaman viikon. Tämän viikon aikana se on tullut paremmaksi ja tänään se on kokonaan taas ok. Odotin tietty hyviä tuloksia, mutta tämä on ylittänyt odotukseni. Kiitos!"

Pehmeämpi asenne

"Olen oppinut enemmän tavastani ajatella, omista asenteista ja qigongin filosofiasta. Se on hyvä asia, koska pidän siitä ja saan apua siitä. Se auttaa mielialaani, asenteeseeni muita ihmisiä kohtaan. Minulla on taipumusta olla vähän vetäytynyt, olen usein huonolla tuulella syystä tai toisesta. Minulle on hyväksi vähän pehmentyä ihmisenä. Tuntuu tosi hyvältä tavata muita, kuulla heidän kertomuksiaan ja nauraa vähän. Yhä uudelleen näen että tämä on paljon parempi tapa. Olen hyvin tyytyväinen!

2016 winter course 1


Parempi polvi ja parempi mieliala

"Minulla on polvessani vanha vaiva. Se leikattiin 8 vuotta sitten. Lääkärini sanoi, että luultavasti joudun kärsimään polveni takia yhä enemmän ja enemmän kun vanhenen. Tällä kurssilla olen huomannut että polvikipu häviää aika nopeasti, kun istumme lepotauoilla. Tänään tuntuu kuin polveni olisi stabiili. Jotain hyvää on tapahtumassa polvessani. Toivon että se paranee. Voin kävellä vain tunnin, sitten minun täytyy levätä. Haluaisin tehdä pidempiä kävelyretkiä. Se on päämääräni. Minulla on ollut myös vaikea ientulehdus. Se katosi joitakin päiviä sitten, mikä oli hyvin ihanaa. Ilmapiiri täällä on uskomattoman positiivinen ja iloinen. Tuntuu paremmalta ja paremmalta olla qigongkurssilla. Vaikka minulla on vaihtelevat fiilikset tuntuu se todella hyvältä. Torstai oli erikoisen hyvä päivä, ehkä siksi että saimme jotain täydentävää kampakurssilla. Kiitokset kaikille!"

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen