Talvikurssi 2018

Ethän ole unohtanut ilmoittautua Talvikurssille 2018? Talvikurssi on yksi suurimmista kursseistamme ja hyvin suosittu. Siitä on muodostunut tervetullut katkaisu pimeään ja kylmään vuodenaikaamme.

Talvikurssi alkaa kahden päivän mittaisella peruskurssilla viikonloppuna viikolla seitsemän, silloin voivat aloittelijat osallistua. Sen jälkeen viikolla kahdeksan on itse kuuden päivän mittainen Talvikurssi ja viikon päättää Xing Shen Zhuang -treenipäivä, johon voit osallistua jos olet käynyt Kesäkurssi kakkosen.

Kurssin aikana asumme mukavasti makuusalissa tai kahden hengen huoneessa Karlskogan kansankorkeakoulussa. Kaikki ateriat ovat koulun ruokasalissa, jossa meidät toivottaa tervetulleeksi kaunis näköala yli järven. Putkiremontin vuoksi on meillä rajattu määrä kahden hengen huoneita ja ne ovat nyt tällä hetkellä täyteen buukattuja, mutta makuusaleissa on paljon tilaa. Jos saamme vastoin olettamuksiamme lisää huoneita, on mahdollista päästä jonotuslistalle. Suosittelemme että valitset vapaan vaihtoehdon - makuusalin, sillä lisähuoneisiin pääsyä emme voi taata, vaan se tulee sitten lisäbonuksena. 

Vahva qikenttä, paljon treeniä, mukavia kurssilaisia ja ihana ympäristö edesauttavat kauan kaivatun elpymisen ja hyvien treenaustuloksien syntymiseen. Mahdollisuus yhdeksän päivän mittaiseen keskittyneeseen treenaamiseen näissä olosuhteissa on jotain jota ei voi ohittaa!

Lämpimästi tervetuloa Karlskogaan ja Talvikurssille 2018!

Talvikurssi Karlskogassa

Esittäydymme Kaikki Terveydestä -messuilla!

ezq Loga 70x7010.-12. marraskuuta olemme mukana ja esittäydymme Kaikki terveydestä (Allt för Hälsan) -messuilla Älvsjön Stockholmsmässanissa. Tavallisesti messuilla käy yli 30.000 vierailijaa ja toivomme että monet uudet osallistujat löytävät tiensä treeneihimme. Messujen kolmen päivän aikana meillä on neljä luentoa ja tarjoamme mahdollisuuden kokeilla qigongia. Tarjoamme messualennuksia, esimerkiksi Kohota Qi ja Shenxin Qigong -peruskursseja hintaan 500 kr niille jotka tulevat kursseille ensimmäistä kertaa. Meillä on myös esitteitä joita jaamme. Vihjaise ystäville ja tutuille, jotka mahdollisesti kiinnostuisivat. Enemmän tietoa löytyy digitaalisesta esittelystä Stockholmsmässanin kotisivuilta.

Tervetuloa vierailulle näiden päivien aikana!

Allt for Halsan 2017

Syyskurssit 2017

ezq Loga 70x70Noin kuukauden päästä pidetään meidän arvostetut syyskurssimme Karjaalla Suomessa ja Bergenissä Norjassa. Syyskurssit ovat neljän päivän pituisia internaattikursseja, jotka kestävät torstaista sunnuntaihin. Kaikki jotka ovat käyneet kohota qi viikonloppukurssin voivat osallistua.

Syyskursseilla treenaamme sitä mitä olemme aikaisemmin oppineet peruskurssilla. Kokeilemme myös treenaamista, joka muistuttaa kesäkursseilla treenaamista, mikä on parasta mitä voimme tarjota treenaamisen tiellä. Sen lisäksi että treenaamme syyskursseilla paljon kohota qitä yhdessä, ehdimme myös tutustua enemmän qigongfilosofiaan ja mennä syvemmälle siihen kuinka treenaamme qigongia, ei vain harjoitussalissa vaan myös jokapäiväisessä elämässä.

Syyskurssit sopivat aloittelijoille jotka esimerkiksi haluavat testata vähän enemmän treenaamista, ennen kuin menevät pidemmälle kurssille, mutta myös kokeneelle harjoittelijalle, joka haluaa täyttää qivarastojaan talvea varten. Kurssit tarjoavat myös mukavaa kanssakäymistä ja on hyvä tilaisuus tavata ja keskustella toisten qigongharjoittelijoiden kanssa. 

Tervetuloa!

Ilmoittaudu Karjaan kurssille 
Ilmoittaudu Bergenin kurssille

2016 Hostkurs Larkkulla gruppfoto 450

Karjaa 2016

WEBBkursfoto hostkurs bergen 16

Bergen 2016

Kursseja ja treenaamista Espanjassa vuonna 2018

Nyt jo kolmas vuosi peräkkäin - jatkamme onnistuneiden treenausmatkojen sarjaa Almunecariin. Tällä kertaa kurssi on yhden päivän pidempi, kurssi alkaa lauantaina 21. huhtikuuta ja kestää sunnuntaihin 29. huhtikuuta. Almunecar sijaitsee 70 km Malagasta itään ja siellä sanotaan olevan Euroopan paras mannerilmasto. Yhdistämme mahdollisuuden aurinkoon ja lämpöön sekä yhteiseen treenaamiseen vahvassa qikentässä. Lisäksi tulemme järjestämään 17.-18. helmikuuta peruskurssin, joka on tarkoitettu erityisesti skandinaaveille jotka asuvat alueella talvisin.

Peruskurssi 17.-18. helmikuuta 

Tammikuun 2017 kurssin jälkeen Almunecarissa on pieni paikallinen ryhmä joka treenaa meidän menetelmää. Nyt järjestämme siellä toisen kohota qi -peruskurssin, viikonloppuna 17.-18. helmikuuta. Lisäksi perjantai-iltana 16. helmikuuta on luento. Vaikka kurssi on ennen kaikkea suunnattu alueen asukkaille on se tietysti avoin myös kaikille muillekin, jotka haluavat osallistua. Sekä matkustaminen että asuminen on tuohon aikaan vuodesta halpaa. Valoisat ja lämpimät päivät vahvassa qikentässä Espanjassa tekee varmasti kaikille hyvää. Jos haluat matkustaa kanssamme autamme sinua kuljetusten ja asumisen järjestelyissä.

Spanien 1

 

Treenauskurssi 21.-29. huhtikuuta 

Aamutreenit Välimeren rannalla, ryhmäharjoitus vahvassa qikentässä hotellin ylimmässä kerroksessa merinäköalalla, aurinko ja lämpö Euroopan parhaassa mannerilmastossa, hyvä hotelli ja palvelu, runsas aamiais- ja illallisbuffetti - kaikki tämä ja paljon enemmän tulet saamaan jos matkustat kanssamme Almunecariin huhtikuun viimeisellä viikolla.  Kahden tekemämme matkan kurssiarvioissa olivat palautteet selvästi hyvin positiivisia. Todettiin esimerkiksi:

”Matka on fantastinen ja olen todella sitä mieltä että tätä täytyy jatkaa. Minulle sopii hyvin treenauksen ja loman yhdistäminen. Kiitos fantastisesta treenauskurssista. Tämä antaa paljon voimaa arkipäivästä selviämiseen. "

"Tämä on ollut superviikko, parempaa lomaa en olisi voinut saada. MOLEMMAT sekä lomaelämä että roima annos qigongtreeniä. Qigongtreeni on ollut MAHTAVAA, kuten kaikki muukin. Ei ole TODELLAKAAN mitään mistä voisin valittaa. Eletään sellaista RAKKAUTTA koko päivän!"

"Matka on ollut kaikilla tavoin fantastinen.  Hyvin toteutetut treenit. Rannalla treenaaminen oli maagista! Hotelli oli hyvä, paikka ei olisi voinut olla parempi."

"Paljon kiitoksia teille tästä kurssista. Olen hyvin tyytyväinen. Ei ole mitään mistä valittaa eikä parantaa.  Kiitos tästä fantastisesta muistosta jonka voin kirjoittaa elämänkirjaan!  Kiitos hienosta elämän työkalusta."

Lue kahden matkan kurssiraportit, jotka ovat kotisivuillamme. Saat tietää lisää kuinka osallistujat ovat kokeneet Espanjan treenausviikkonsa: 

https://zhinengqigong.eu/index.php/fi/kurssit/kurssiraportit/10223-almunecar-22-4-2017.html

https://zhinengqigong.eu/index.php/sv/kurser/kursrapporter/9952-traeningsresa-spanien-2016-04-23.html

Spanien 2

 

Harjoituskurssi on avoin sinulle, jos olet käynyt kohota qi -kurssimme.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15. marraskuuta. Olemme varanneet 35 paikkaa ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jos olet kiinnostunut laita sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.@Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai ilmoittaudu kotisivujen kurssiluettelon kautta. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla SEK 2.000 tilille Bg 862-0171, IBAN SE02 8000 0832 7992 3432 8616 BIC: SWEDSESS. Takaisinmaksuun peruttaessa, esim. sairaustapauksessa, pätee samat ehdot kuin muissakin matkoissa.

Matkan hinta tulee olemaan noin SEK 7.300 ja pakettihintaan sisältyy:

  • Kurssimaksu, yhteensä noin 35 tuntia yhteistä treeniä
  • Kahden hengen huone, kahdeksan yötä
  • Aamiainen ja päivällinen, kahdeksan päivää
  • Opastettu päiväretki mielenkiintoiseen kohteeseen
  • Kaupunkikierros Almunecarissa

Huomaa että lennot eivät sisälly hintaan, varaa itse meno-paluu lentosi Malagaan. Järjestämme kuljetukset  Malagan lentokentältä hotelliin ja takaisin.

Jos paikkoja jää yli, on mahdollista että sukulaiset pääsevät mukaan ilman että osallistuvat yhteisiin treeneihin. 

Täältä voit lukea kauniista Almunecarista: www.almunecar.se

Lue lisää hotelli Helios Almunecarista: www heliosalmunecar.com

Tervetuloa ensi kevään ihanalle viikolle vahvassa qikentässä!

Spanien 3

Harjoita silmiäsi EasyCare -harjoituksen avulla

EasyCare on sarja yksinkertaisia ja tehokkaita qigong-harjoitteita, jotka pääopettajamme Su Dongyue on kehittänyt. Jokaisella yksittäisellä harjoitteella pyritään hoitamaan tiettyä EasyCare eye Malin 1 220pxkehonosaa, esimerkiksi päätä tai silmiä, mutta samalla ne tekevät hyvää koko keholle. Harjoitus on helppo sisällyttää arkipäivään, koska se voidaan tehdä missä vain ja siihen menee vain muutamia minuutteja. EasyCaren oppiminen on helppoa ja vie vain noin tunnin.

EasyCare -silmiä varten on EasyCare -sarjan toinen harjoitus, jota meillä opetetaan. Seuraava EasyCare -silmiä varten kurssi pidetään Göteborgin kesäkurssiharjoituksen yhteydessä ensi vuoden alussa. Kaikki jotka ovat käyneet yhdenkin viikonloppukurssimme ovat tervetulleita.

EasyCare silmiä varten harjoituksella voit sekä säilyttää ja parantaa silmiesi terveyttä että edistää koko kehon hyvinvointia. Aikaisemman kurssin käyneille lähettämistämme kyselylomakkeista kävi ilmi, että tämä harjoitus lisää qin- ja verenkiertoa sekä päässä että kehon muissa osissa. Harjoituksella on myönteinen vaikutus sekä niskaan että selkään. Jotkut osallistujista totesivat että harjoitus tekee heistä positiivisempia. Tervetuloa treenaamaan kanssamme!

Vaikka on vielä kesä - syyskausi on jo alkanut!

ezq Loga 70x70Kuten tavallista olemme aloittaneet hyvissä ajoin syyskautemme. Nyt kun monet ovat jo palanneet töihin loman jälkeen voi olla hyvä että pääsee heti treenaamaan ja täyttämään qi-varastojaan. Syyskauden aikana on monta viikonloppukurssia. Vuosien aikana ovat monet saaneet hyviä tuloksia osallistumalla pelkästään kahden päivän mittaiselle viikonloppukurssillemme. Tove-Karin on yksi heistä. Vuonna 2012 hän sai aivohalvauksen ja sen jälkeen aivoverenvuodon, mikä heikensi hänen puhekykyään, kestävyyttään, yritteliäisyyttään ja toimintakykyään dramaattisesti. Yli kahden vuoden ajan hän tarvitsi apua kaikessa mitä hän teki. Vuonna 2015 hän koki selvää paranemista jo toisena kurssipäivänä viikonloppukurssillamme. Hän edistyi siitä että kurssin alussa pystyi nostamaan oikeaa kättänsä noin 20 cm niin paljon että lopussa pystyi nostamaan molemmat kätensä pään yläpuolelle. Hänen puhekykynsä parani siinä määrin ettei puheterapeutti eikä hoitohenkilökunta ymmärtänyt mitä oli tapahtunut, koska olotilan kohennus tapahtui niin nopeasti ja odottamatta. Lue lisää Tove-Karinin paranemisesta täältä. Syyskauden viikonloppukurssien kurssiohjelma löytyy täältä. Varaa kurssipaikkasi jo nyt ennen kuin kalenterisi on aivan täynnä. Tervetuloa!

Tässä kaksi kuvaa tämän vuoden kesäkurssilta:

Kuva vuoden 2017 kesäkurssilta Kuva vuoden 2017 kesäkurssilta

Postikortti Nossebrosta

Neljän intensiivisen ja antoisan treenipäivän jälkeen on kesäkurssi ykkösen ensimmäinen puolisko jo kulunut. Jo nyt ovat osallistujat voineet jakaa toisilleen tietoja kurssin aikana tapahtuneista terveysparannuksistaan, kuten jälleenlöytynyt elämänilo sydänleikkauksen jälkeen ja olkapääkipu joka on parantunut kurssin aikana. Lauantaina oli puoli päivää vapaata, jolloin oli mahdollisuus muun muassa järjestettyyn retkeen ja illalla kabareehen.  Järjestetty retki oli Västergötlandin museoon Skarassa. jotkut menivät Varaan mansikkapäivätapahtumaan, toiset kahvila Magnoliaan Varaslätteniin, toiset halusivat vain rauhoittua Nossebrossa. Täällä on mm. Elinsin kahvila ja Elinsin leipomo, jossa monet osallistujista viettivät aikaansa. Ennen illan kabareeta jotkut tekivät vielä kävelyretken aurinkoisessa säässä, pesivät vaatteitaan tai ostivat uusia Ainas vaatekaupasta. Päivän päätteeksi oli jokavuotinen kabaree laulu- ja musiikkiesityksineen. Pian alkaa kesäkurssi kakkonen, jolle voit halutessasi ilmoittautua tästä, ellet ole jo sitä tehnyt.

Mukavaa kesää toivottaa European Zhineng Qigong aurinkoisesta Nossebrosta.

IMG 33622000

Yhdessä treenaamista

Elins Cafe

Elinsin kahvila

Ainas

Nossebron Ainas vaatekauppa

IMG 3219Keittiö tarjoaa hyvää ruokaa

20170701 133859Västergötlandin museossa Skarassa

Blommor

Magnolia puutarhan vihreyttä

Fika på Elins Cafe

Elinsin kahvilassa nautiskelemassa

Nyt kesäkurssi alkaa – Tervetuloa!

Tänäkin kesänä runsas osallistujajoukkue saapuu Nossebrohon treenaamaan kanssamme. Kurssi on nyt melkein täynnä ja odotamme innolla harjoittamaan yhdessä kanssanne. Mitä enemmän meitä on sitä vahvempi on qikenttä joka siten myötävaikuttaa hyvien harjoitustulosten saavuttamiseksi. Toivotamme teille kaikille mitä parhaimpia harjoitustuloksia.

2016 sommarkurs 2 nossan

Mietikö mitä pakata mukaan kesäkurssille?

Pian alkaa kesäkurssi ja monet tulevat kurssille ensimmäistä kertaa. Olemme laatineet teille pakkauslistan. Olemme keränneet vihjeitä kokeneilta kesäkurssien kävijöiltä. Jos unohtaa jotain kotiin niin se ei ole maailmanloppu, sillä lähistöllä on apteekki ja elintarvikemyymälöitä. Muista että  ruotsalaiset kolikot (1, 2 ja 5) sekä setelit (100 ja 500) vanhenevat 30. kesäkuuta. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan maksuja näillä vanhenevilla kolikoilla ja seteleillä.

Tässä on linkki listalle.

EZQ Sommarkursen2016 486EZQ Sommarkursen2016 488

 

 

 

Kesäkurssi yksi on lähes täynnä

Ensimmäinen 9-päivän kurssimme on melkein täynnä ja odotamme kovasti näkevämme kaikki teidät Nossebrossa. Ennen kesäkurssia on hyvä miettiä kuinka meillä kaikilla on aina jotain uutta opittavaa ja ymmärrettävää harjoituksesta. Qikenttämme vahvistuu vuosi vuodelta joten mahdollisuutemme parantaa gongfuamme ja terveyttämme paranevat paranemistaan. Toivotamme kaikille mukavaa juhannusta ja hienoa kesäkurssia, tervetuloa!

EZQ Sommarkursen2016 499

Kerstin - Miksi tulen kesäkurssille yhä uudestaan

Lue Kerstinistä, joka osallistui viime vuonna kesäkurssille ensimmäistä kertaa. Hän tuli kurssille tyttärensä ansiosta, joka oli kurssilla vuotta aikaisemmin ja sai hienoja tuloksia. Ja tänä kesänä tulevat molemmat kurssille.

Olen mukana koska olen kuullut niin paljon positiivista kesäkursseista. Tyttäreni ja serkkuni ovat olleet täällä ja molemmat saivat todella hienoja tuloksia.

Kerstin ja LiviaAloitin Zhineng qigongin treenaamisen koska minulla on nilkkamurtuma joka yhä vaivaa, koska se murtui 40 vuotta sitten. Koko kehoni on jäykkä ja minulla on kipeät hartiat ja selkä. Olen enimmäkseen valtavan väsynyt ja minulla on vatsaongelmia. Kaiken lisäksi minulla on syntymävikana virheasento alaraajoissa suhteessa polviin. Kesäkurssilla tuntuu että nilkkani on parantumassa ja vasen jalkani on suoristunut. Ja tunnen suurempaa rauhaa. Tulen varmasti takaisin kesäkursseille tulevaisuudessakin. Tunnen löytäneeni harjoitusmuodon, jota voin jatkaa läpi elämäni ja joka voi pitää minut elinvoimaisena. Täällä on fantastista olla tyttäreni kanssa ja kokea tämä kaikki yhdessä ja sitten treenata yhdessä kun tapaamme.

Livia - Miksi tulen kesäkurssille yhä uudestaan

Lue 21-vuotiaasta Liviasta miksi hän tulee kesäkurssille joka vuosi.

Minulla oli polvivamma joka aiheutti sen että tuskin pystyin kävelemään. Se parani ensimmäisellä kesäkurssilla, jonka kävin vuonna 2015. Huomasin myös voivani kaikin tavoin hyvin.

LiviaOn ihanaa olla kesäkurssilla. Siellä vallitsee ihana yhteisöllisyys ja seurustellaan kaikenikäisten ihmisten kanssa. Kaikki auttavat ja eletään yhdessä monien kanssa, mutta kaikki toimii erittäin hyvin. On hauskaa että voi kokea tämän pari viikkoa joka vuosi. Viime vuonna sain myös äitini mukaan ja hän on kuten minäkin saanut parannusta vaivaansa. Meillä on samanlainen geneettinen vaiva jaloissa, mikä aiheutti sen että kun olin Australiassa tarjoilijana, vaiva paheni niin että tuskin pystyin kävelemään.

Kun aloitin harjoittelun en voinut kovin hyvin henkisesti, mutta tällä hetkellä voin uskomattoman paljon paremmin. Siitä olen todella kiitollinen. Olin treenannut European Zhineng Qigong -ryhmässä ennen kesäkurssia, mutta kesäkurssilla oleminen on ihan eri juttu. Siellä ymmärsin että  Zhineng qigong sisältää paljon enemmän kuin pelkät liikkeet. Se auttaa elämässäni monin eri tavoin. Tämä ajattelutapa auttaa minua. Saan enemmän energiaa, tarvitsen vähemmän unta ja olen iloisempi.

Fredrik - Miksi tulen kesäkurssille yhä uudestaan

Lue Fredrikistä joka 10 vuoden tauon jälkeen palasi takaisin.

Käytyäni muutamia viikonloppukursseja lähdin ensimmäiselle kesäkurssille vuonna 2004. En voi sanoa, että ensimmäinen kesäkurssini olisi tuntunut fantastiselta, mutta jossakin kaikkien kamppailujen takana oli kuitenkin tuntemus rauhasta ja hyvinvoinnista. Muutaman vuoden kuluttua kesäkurssista muuttui elämäni, ja oli vaikea saada qigongia arkipäivän rutiiniksi. Siitä johtui että minulla oli noin viiden vuoden tauko qigongista.

Fredrik

Syy qigongin aloittamiseeni olivat niska- ja selkävaivat. Ne eivät vaivaa ollenkaan kun treenaan säännöllisesti qigongia. Treenatessani tunnen olevani myös liikkuvampi ja vahvempi, mutta ennen kaikkea rauhallisempi ja harmonisempi. Kun lopetin treenaamisen palasivat vaivat. Nyt olen aloittanut taas säännöllisen treenaamisen, ja tunnen heti kuinka voin paremmin.

Mielestäni kesäkurssit ovat erinomainen tapa aloittaa loma. Ei ole parempaa tapaa rauhoittua ja ladata akkuja. Vain parissa päivässä kierrokseni hidastuvat tasolle, jonka muuten saavuttaisin yli viikon jälkeen. Toinen kesäkurssin vaikutus on siitepölyallergiani katoaminen. Ennen kesäkurssia minun täytyy lääkitä itseäni, jotta minulla ei olisi oireita. Oltuani pari päivää kesäkurssilla voin lopettaa lääkityksen enkä saa enää oireita. Kursseilla vallitsee myös mahtava yhteisöllisyys ja hieno tunnelma.

Marlene - Miksi tulen kesäkurssille yhä uudestaan

Lue Marlene Liljasta, joka pian menee 20. kesäkurssille, ja miksi hän tulee joka vuosi yhä uudelleen kurssille.

Alun perin en aloittanut treenaamista itseni takia vaan minun piti olla mukana toteuttamassa Astma ja Allergia projektia vuonna 1997. Mutta sitten minä jäin mukaan. Vuonna 1998 menin ensimmäiselle kesäkurssille ja sen jälkeen olen ollut mukana kaikilla muilla kesäkursseilla paitsi yhdellä.

Marlene

Qigong on hyvä ystävä kun vanhenee. Se pitää kehon joustavana ja pehmeänä ja pitää nivelrikkoni kurissa. Olen varma että minulla olisi ongelmia sen sairauden kanssa jos en harjoittelisi qigongia. Polveni magneettikuvattiin monta vuotta sitten ja silloin todettiin että minulla on nivelrikko. Minulla oli paljon kipuja, mutta nykyään niitä ei ole. Qigong on minulle terveysinvestointi, eikä vähäinen investointi siihen että olen paljon rauhallisempi. Nykyään olen kuin viilipytty verrattuna siihen aikaan kun aloitin qigongin treenaamisen.

Kesäkursseilla voi poistua arkipäivästä ja levätä ikävistä uutisista, joihin sanomalehdet ja muut mediat pakottavat ottamaan osaa arkipäivässä. Kesäkursseilla on niin ystävällinen ja rento tunnelma. Ja on niin mukavaa tavata kaikki ne ihmiset joihin on tutustunut, sillä niin monet tulevat yhä uudelleen kuten minä. Minulle ei tule oikea kesä ollenkaan jos en ole ollut kesäkurssilla.

Lue Magnuksen viimeisimmästä harjoittelutuloksesta

Harjoittelemalla qigongia voit parantaa fyysistä ja henkistä terveyttäsi. Harjoittelun terveyttä parantavat vaikutukset eivät toki ole samoja kaikille vaan ilmaantuvat monella eri tavalla. Kukin treenaa omasta fyysisestä ja henkisestä lähtökohdastaan ja siksi treenauksen tulokset eroavatkin toisistaan. Meillä on treenaajia joilla on monenlaisia terveysongelmia, sekä fyysisiä että henkisiä. Kyky joka on jollekin itsestäänselvyys, voi toiselle olla käännekohta parempaan elämään. Yksi esimerkki on Magnus, jolla on MS tauti. Viime kesäkurssin jälkeen hän pystyi taas kirjoittamaan omakätisesti.

IMG 3729

Syksyllä 2012 Magnuksen tauti paheni. Vuoden 2013 alussa tarvitsi Magnus 17 tuntia kotiapua viikossa katsomaan että hän saa ruokaa ja juomaa, pääsee hieman ulos joka päivä, sekä apua suihkussa ja siivouksessa. Qigongia treenaamalla on Magnus voinut asteittain parantaa treveydentilaansa. Tämän on huomannut selvästi sekä ympäristö että hän itse. "Vuoden 2014 alussa pystyin vähentämään kotiapua 40 minuuttiin viikossa. En pystynyt edelleenkään siivoamaan, mutta terveydentilani oli kohentunut paljon. Pystyin työskentelemään toimistossa puolipäiväisesti", kertoo Magnus.

Vuonna 2012 tapahtunut terveydentilan paheneminen oli aiheuttanut myös merkittävää heikkenemistä käsien hienomotoriikassa. Magnus ei pystynyt enää kirjoittamaan. Hän tarvitsi apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Tammikuussa 2017 Tukholman kesäkurssilaisen harjoituskurssin jälkeen tuli Magnus kotiin mukanaan hyviä tuloksia - kurssin jälkeen pystyi hän taas kirjoittamaan! Saimme kuvan joka havainnollistaa hänen suuren parannuksen.

Magnus Barsen käsiala

"Kun tulin kotiin kesäkurssilaisen harjoituskurssilta, olin saanut lomakkeen täytettäväksi. Nyt minä täytin sen itse. Oli niin luonnollista ja ihanaa, kun se ei ollut enää ongelma! Muutama päivä myöhemmin näin vaimoni ottavan esille ompelutarvikelaatikon. Pyysin häntä pujottamaan sinisen langan neulaan. Paidassani oli reikä. Minä korjasin paidan!" kertoo Magnus.

Talvikurssi ja kesäkurssit vuonna 2017

Tämän vuoden 2017 talvikurssi jossa tehtiin shenxin qigongia oli helmikuussa.  Monet kertasivat ja muutamia uusia oli kurssilla, joka pidettiin Karlskogan kansanopistossa. Qikenttä oli vahva, tunnelma hyvä ja kuten tavallista saivat osallistujat oikein hyviä tuloksia. Lue niistä lisää kurssiraportista.

Nyt alkavat kesäkurssitkin lähestyä. Jos haluat inspiraatiota ilmoittautumiseen lue ylläoleva kurssiraportti. Kuten talvikurssilla tulee qikenttä olemaan hyvin vahva myös kesäkursseilla, jolloin meillä on mahdollisuus treenata tuplasti niin paljon kuin talvikurssilla;  9 päivää kesäkurssi ykkösellä ja lisäksi 9 päivää kesäkurssi kakkosella. Voit ilmoittautua tästä:

Ilmoittautuminen kesäkurssi ykköselle

Ilmoittautuminen kesäkurssi kakkoselle

Tavataan qikentässä!

Talvikurssi Karlskogassa 2017 Talvikurssi Karlskogassa 2017

Kevätkausi on menossa

Nyt on talvikauden pidemmät kurssit pidetty ja kevätkausi on täydessä vauhdissa viikkotreeneineen ja viikonloppukursseineen. Seuraava pitkä kurssi mitä voimme odottaa innolla on kesäkurssi. Yksi tapa valmistautua kesäkurssia varten on keskittyä siihen, kuinka voimme parantaa treenauksen laatua ja siten parantaa harjoittelutuloksia.

On tärkeää että luottaa menetelmään, mikä auttaa keskittymään harjoitukseen. On myöskin tärkeää huomata ne tulokset ja iloita niistä tuloksista, joita olemme jo saaneet, mikä voi auttaa vahvistamaan motivaatiota. On myös tärkeää antaa arvoa niille tuloksille, joita voimme saavuttaa niin että annamme itsellemme mahdollisuuden pyrkiä niitä kohti.

Vielä yksi tapa valmistautua kesäkurssille on tietysti ilmoittautua sinne jo nyt! Inspiraatioksi tässä muutamia kuvia viime vuoden kesäkurssilta.

Kesäkurssi 2016

Kesäkurssi 2016

Kesäkurssi 2016

Kesäkurssi 2016

Kesäkurssi 2016

Täydentävä luento Zhineng Qigongista Oskarshamnissa

Täydentävä luento Zhineng Qigongista OskarshamnissaJärjestämme luennon 10. toukokuuta yhteistyössä kaakkoisen alueen Narkolepsiayhdistyksen kanssa. Se on avoin luento qigongista, zhineng qigongista ja siitä millaisia tuloksia on odotettavissa treenaamalla kanssamme. Toisin sanoen luento ei ole pelkästään heille, jotka ovat kiinnostuneita narkolepsiasta tai joilla itsellään on narkolepsia. Tulemalla luennolle olet mukana qikentässämme ja siksi suosittelemme luentoa sinullekin, joka olet käynyt monta kurssia.

Luento pidetään klo 17:15 - 18:45 Oskarshamnin kulttuuritalolla Hantverksgatanilla (Oskarshamnin keskustan bussipysäkki). Luennoitsija on Herbjörn Wilhelmsen.

Olet lämpimästi tervetullut luennolle, jossa opit lisää zhineng qigongista ja olet mukana qikentässämme.

Viimeinen kuulutus - ilmoittaudu nyt talvikurssille opettelemaan shenxin qigongia!

Aika kuluu nopeasti ja viikko 8 on pian käsillä. Se tarkoittaa shenxin qigong -talvikurssin alkamista. Kurssia on odotettu kauan ja meitä on monta jotka odottavat treenaamista ja qi-varastojen täydentämistä tänä pimeänä vuodenaikana. Talvikurssi on yksi pisimmistä kursseistamme ja vahva qikenttä yhdistettynä intensiiviseen treenaamiseen antaa mahdollisuuden hyviin tuloksiin/vaikutuksiin. Shenxin gigongin lisäksi tulemme järjestämään kurssin xiao gongfasta ja pidetyn qikampakurssin.

Ilmoittautuneita on jo aika hyvä joukko ja meillä tulee olemaan hyvä viikko, joka sisältää treeniä, qigongkavereita ja naurua. Tästä voit lukea viime vuoden kurssista. Etkö ole vielä ilmoittautunut, mutta haluat tulla mukaan? Ilmoittaudu tästä.

Olet lämpimästi tervetullut Karlskogaan!

Talvikurssi 2016

Alakategoriat

Meistä

omat kertomukset

kurssiraportit

kurssimme