Livian jalka suoristui

Livia 250Minulla on ollut penikkatauti ja polvivamma molemmissa jaloissani, sisäänpäinkääntyneiden jalkojen takia, ns juoksijan polvi. Jalkani ovat aina kääntyneet sisäänpäin, joka on aiheuttanut myös polvieni kääntymisen sisäänpäin. Se on perinnöllistä ja on pahentunut vuosien mittaan.

Penikkatauti, joka ei parantunut

Osallistuin ensimmäiselle viikonloppukurssille puoli vuotta sitten, tammikuussa 2015. Olin kärsinyt penikkataudista marraskuusta lähtien. Tulehdus oli tuskallinen vain silloin tällöin, mutta se ei parantunut vaikka kuinka lepäsin ja en voinut juosta. Sain tulehdusta poistavaa lääkettä polvivammaani mutta se ei auttanut. Ilman erityispohjallista en pystynyt kävelemään, se satutti liikaa.

Parannusta jo ensimmäisellä viikonloppukurssilla

Ensimmäisellä viikonloppukurssilla tammikuussa pystyin ensin tuskin seisomaan. Minun oli käytettävä erityisiä kenkiä ja paljon urheiluteippiä pitäämään polvia suorassa. Polvet pitivät natisevaa ääntä ja tuntuivat rikkinäisiltä. Ilman urheiluteippiä tuntui kuin luut hioutuisivat toisiaan vasten. Sunnuntaina yritin poistaa teipin ja onnistuin seisomaan lopun iltapäivää ilman teipattuja polvia. Seuraavana maanantaina yritin harjoitella ilman tukikenkiä ja sekin onnistui hyvin. Sain heti vahvan luottamuksen menetelmään ja osallistuin neljälle seuraavallekin viikonloppukurssille.

Polvet suoristuivat kesäkurssilla

Kesäkurssilla huomasin jo muutaman päivän jälkeen että kävely tuntui erilaiselta. Koko jalkapohjat koskivat maahan. Polveni tuntuivat paremmilta. Pystyin seisomaan suorilla, rennoilla jaloilla - ilman että polvet natisivat. Jalkani ovat suoristuneet. Polvet ja jalat ovat nyt suoraan eteenpäin, eikätkä käänny sisäänpäin

Livia Van Leuven