Daniel ei enää kärsi heinänuhasta

90-luvulla tutustuin Qigongiin

90-luvun puolivälissä näin mainoksen ilmaisesta luennosta. Olen aina ollut kiinnostunut aasialaisesta kulttuurista, kehon toiminnasta ja käsitteestä qi ja niinpä kiinnostuin. Kun luennolla teimme la qi harjoitusta Mr Sun lähellä, tunsin heti qin ja sen seurauksena osallistuimme ystäväni kanssa viikonloppukurssille. Valitettavasti itse harjoittelu loppui aika nopeasti.

Paluu Qigong harjoitusten pariin

Kolme vuotta sitten, 15 vuotta ensimmäisen viikonloppukurssin jälkeen, vaimoni Carolina vei minut iltatreeneihin. En ollut kovinkaan halukas aloittamaan qigong harjoittelua uudelleen. Harjoituksissa seisoin Patrik nimisen opettajan vieressä ja hän kysyi, että olenko käynyt peruskurssin, koska liikkeeni olivat aika omalaatuisia. Hän auttoi minua ja aika pian tunsin, että haluan jatkaa tätä. Sitä mukaa kun olen saanut tuloksia, olen myös harjoitellut enemmän ja nyt olen todella valinnut tärkeimmäksi asiaksi qigong harjoittelun. Lisäksi olen käynyt niin monilla kursseilla kun mahdollista.

Kesäkurssien 2013 ja 2014 jälkeen siitepölyallergiani oli poissa

Lapsena minulla oli monia terveysongelmia: allergioita ja hengitystieongelmia. Oli aikamoinen juttu, että perheeni muutti maalle minun terveyteni tähden. Jouduin vaihtamaan koulua kokolattiamattojen tähden, koska en kestänyt niitä. Aikuisena monet näistä vaivoista olivat hävinneet, mutta heinänuha oli suuri ongelma, jota yritin kaikin tavoin lääkitä. Lääkkeet eivät kovinkaan paljon auttaneet. Tulin ainoastaan väsyneeksi, limakalvoni kuivuivat ja olin ärsyyntynyt. Kaksi kuukautta vuodesta, kuukausi ennen ja jälkeen juhannuksen olivat täysin pilalla. Vuosi sitten aloitin Shenxin harjoittelun ja tein enemmän myös muita qigong harjoituksia. Kun osallistuin ensimmäiseen kesäkurssiini 2013, siitepölyallergiani hävisi täysin viiden päivän jälkeen, vaikka oli pahin siitepölyaika vuodesta.

Tänä keväänä allergia on vähitellen tullut takaisin, koska olen harjoitellut vain silloin tällöin enkä säännöllisesti. Harjoittelin myös paljon vähemmän ja niinpä oireeni palasivat noin 80 prosenttisesti. Kun olin ollut viisi päivää kesäkurssilla 2014 oireeni hävisivät jälleen kokonaan! Seuraavana päivänä otettiin kurssivalokuva ja kuvauspaikalle kuljimme juuri leikattujen ruohokenttien poikki ja silloin ajattelin: mitenkähän tässä käy? Päätin kuitenkin luottaa siihen, että allergia on poissa ja kaikki meni hyvin, enkä saanut mitään allergisia oireita!

Vahvempi ja notkeampi – avuksi työssä

Vahvempi ja notkeampi – avuksi työssä

Olen pitkä ja laiha, enkä ole nuorempana tehnyt mitään fyysisen kuntoni hyväksi. Tästä johtuen selkäni ei ole ollut tarpeeksi vahva kestämään urkurin työn vaatimuksia ja minulla on ollut usein selkä- ja niskakipuja tai väsymystä. Qigong harjoittelun avulla asentoni on muuttunut paremmaksi, en ole enää niin jäykkä, eikä minulla ole enää selkä- ja niskakipujakaan. Lisäksi olen kehittynyt paremmaksi muusikon työssäni, koska voin istua ja seistä paremmin, harjoitella paremmin, johtaa orkesteria paremmin ja soittaa paremmin.

Tasainen verensokeri ja verenpaine

Minulla on ollut alhainen verenpaine ja siitä johtuen huimausta. Harjoittelun ansiosta tätä ongelmaa ei enää ole ja tunnen itseni vahvaksi ja tasapainoni on hyvä. Harjoittelu on myös vaikuttanut verensokeriarvoihini. Aikaisemmin minun oli syötävä 3-4 tunnin välein, muuten verensokerini laski ja voin huonosti. Sen jälkeen kun aloitin Shenxin harjoittelun keväällä 2013, ovat sokeriarvoni tasaantuneet ja olen aivan toinen ihminen. Nykyään minun täytyy välillä muistuttaa itseäni, että on ruoka-aika. Lisäksi jaksan tehdä töitä ihan toisella tavalla kuin aikaisemmin.

Stressin hallintaa Qigongin avulla

Olen kärsinyt myös stressistä ja uupumuksesta. Nämä ongelmat häipyivät melko pian harjoittelun aloittamisen jälkeen. Nyt tunnen itseni vahvemmaksi kuin ennen näitä vaivoja ja olen myös iloisempi ja tyytyväisempi kuin silloin. Kaiken kaikkiaan olen saanut paljon enemmän energiaa.

Qigong on keskeistä elämässä

Olen iloinen, että olen tarttunut toimeen ja saanut monien hyvien tulosten lisäksi paljon uusia ystäviä. Olen iloisempi ja avoimempi kuin aikaisemmin ja osaan paremmin läsnäolemisen taidon monissa erilaisissa tilanteissa. Qigong toimii niin monella tasolla, se vaikuttaa niin fyysisiin kuin psyykkisiinkin toimintoihin. Harjoittelun avulla olen saanut paljon ymmärrystä ja tänään gigong on yksi elämäni peruspilareista.

Daniel Björkdahl