Annican haavainen paksusuolen tulehdus ja kuluneet olkapäät tulevat parempaan kuntoon

Vuonna 2003 minulle tuli suolistovaivoja: ripulia, veristä ulostetta ja kovia vatsakipuja, jotka toistuivat jaksoittain. Vuonna 2004 vaivojen syyksi todettiin haavainen paksusuolen tulehdus, mikä on krooninen suolistotauti. Työssäni oli stressiä, pitkiä työpäiviä ja paljon matkustamista. Kun tämä sairaus on kerran puhjennut, stressi aktivoi helposti uuden sairausjakson. Taudin hoito aloitettiin lääkkeillä. Niiden vaikutus ei kuitenkaan näyttänyt kovinkaan lupaavalta ja lääkäri ehdotti muutaman hoitovuoden jälkeen leikkausta. Lääkärin mukaan noin 80-90 % leikatuista potilaista ovat olleet tyytyväisiä hoitotulokseen. Tällaisessa leikkauksessa paksusuoli postetaan kokonaan. Epäröin, koska ajattelin: ”Mitä jos kuulunkin niihin 10-20 %:iin, joille leikkaus ei tuo apua.” Totesin itsekseni, että minun pitää keksiä keino millä voin vähentää stressitekijöitä elämässäni.

Aloitin säännöllisen qigong harjoittelun 2008

Luettuani lehtikirjoituksen jo monta vuotta sitten kiinnostuin qigongista, mutta tuolloin en vielä ryhtynyt toimeen. Vuonna 2007 luin toisen lehtikirjoituksen zhineng qigongista ja sen positiivisesta vaikutuksesta henkilöön, joka oli pitkään kärsinyt migreenistä. Silloin päätin, että tämä voisi sopia myös minulle. Minulla oli suuri tarve rauhoittaa elämäni, oppia pysähtymään ja kuuntelemaan kehoani, ajatella positiivisesti ja voida todeta, ettei minun tarvitse kontrolloida kaikkea . Ilmoittauduin viikonloppukurssille syksyllä 2008.
Ensimmäisen viikonloppukurssin jälkeen aloitin harjoittelun suhteellisen säännöllisesti ja osallistuin myös yhteiseen viikkoharjoitukseen. Mitään nopeita muutoksia vatsavaivoihin en huomannut, mutta harjoitus tuntui hyvältä. Ensimmäisen viikonloppukurssin jälkeen seurasi lisää vikkonloppukursseja sekä syys- ja talvikursseja. Nyt olen myös osallistunnut kolmeen kesäkurssiin. Ajoittain harjoitteluun voi tulla lyhyempiä taukoja. Silloin olen havainnut hyväksi hakea uutta puhtia ja motivaatiota osallistumalla viikonloppukurssille. Kurssilla huomaa aina, miten hyvältä harjoittelu tuntuu ja miten tärkeää säännöllinen harjoittelu on. Nykyään harjoittelen päivittäin noin ½ - 1 tuntia.

Qigongharjoittelulla hyvää tulosta

Qigongharjoittelulla hyvää tulosta

Kun olin harjoitellut säännöllisesti pidemmän aikaa, totesin yllätyksekseni jossain vaiheessa, että kaikki ongelmat kuluneiden olkapäitteni kanssa olivat hävinneet. Olin myös muuttunut rauhallisemmaksi ja stressin käsittelykykyni oli kasvanut. Pystyin olemaan rauhallinen vaikeissakin tilanteissa. Suuttumisen ja hermostumisen sijaista pystyinkin fokusoimaan siihen, miten voin löytää parhaan ratkaisun ongelmaan.
Taudin alkuvaiheessa, kun olin saanut diagnoosini, söin lähes jatkuvasti kortisonia ja olin vain lyhyitä jaksoja ilman kortisonia. Viiden vuoden harjoittelun jälkeen, pahaan kortisonikehään on tullut muutoksia. Nykyään voin ajoittain olla pitempiäkin aikoja ilman kortisonia. Vuonna 2010 siirryin osapäivätyöhön. Qigongharjoitusten ja lyhyemmän työpäivän avulla olen onnistunut vähentämään stressipaineita elämässäni. Olen välttynyt leikkaukselta, se tuntuu uskomattoman ihanalta.

Nopeampi palautuminen sappirakko- ja olkapääleikkauksesta

Neljä vuotta sitten sappirakkoni poistettiin ja kaksi vuotta sitten toinen olkapääni leikattiin laajan jännerepeytymän takia. Aloitin kohota qi- harjoitukset heti molempien leikkausten jälkeen, ei kuitenkaan leikatulla olkapäällä. Kuvittelin vain mielessäni, että käsi osallistui liikkeisiin. Molemmissa tapauksissa palautuminen leikkauksen jälkeen eteni nopeasti, varsinkin sappileikkauksen jälkeen. Silloin en tarvinnut edes särkylääkkeitä.

Qigong maailma on nyt osa minua

Harjoitan qigongia, koska sen avulla voin paremmin. Sekä mieleni että kehoni vahvistuvat. Qigongista on tullut osa minua ja se on antanut minulle huomattavasti paremman elämänlaadun. Olen myös voinut jatkaa työssäni ilman sairauspoissaoloja. Tuntuu niin ihanalta voida sulkea silmät, unohtaa ulkomaailma ja antaa rauhallisen ja rauhoittavan qigong maailman ympäröidä itsensä.

Annica Söderström