Zhineng Qigong tasoitti Johanneksen painon

Kun kirjoitin ensimmäisen henkilökohtaisen tarinani olin juuri aloittamassa opintoni Göteborgin musiikkikorkeakoulussa. Nyt neljä vuotta on kulunut ja olen suorittanut musiikkitutkintoni. On jo korkea aika jakaa tietoja toisillekin niistä tuloksista mitkä sain opiskeluaikanani harjoitellessani qigongia.

Fyysistä ja henkistä terveyttä
Jäykät olkapäät, selkä- ja niskakivut, rannenivelten ja sormien ongelmat ja tietenkin musiikkiharjoittelun aiheuttama stressi, joka usein leijaillee kuin usva korkeakoulun käytävillä ovat tavallisia ongelmia musiikkiopiskelijalle. Voin ilokseni todeta, että sekä fyysinen että henkinen terveyteni on nyt parempi kuin alkaessani musiikkikorkeakoulussa. Olkapääni ovat esimerkiksi nyt liikkuvammat ja joustavammat. Minulla ei ole koskaan selkäkipua, eikä neljään vuoteen ole enää ollut päänsärkyä. Tunnen harvoin stressiä, tunnen itseni melkein aina rauhalliseksi ja rennoksi. Koko vartaloni tuntuu joustavammalta ja rennommalta.

Painoni laski harjoittelukurssin jälkeen
Vuoden 2007 ensimmäisten kahden kuukauden aikana koin elämäni mukavimman kehoni muutoksen. Painoni putosi 15 kiloa ilman suuria ruokatapojen muutoksia. Kaikki tapahtui tammikuun alkupuolen neljän päivän qigong harjoittelukurssin aikana Tukholmassa. Painon putoaminen tapahtui erityisesti vyötäröseudun ja alaselän osalta. Olen tästä hyvin tyytyväinen. Ymmärrän, että painoni on nyt muuttunut normaaliksi suhteessa pituuteeni ja vatsani on löytänyt tasapainon. Kun voimakas painonlaskuni oli pysähtynyt, oli painoni 92 kiloa ja siihen painoni on nyt asettunut.

Tehokas työkalu
Zhineng Qigong on tehokas menetelmä kehon ja mielialan parantamiseksi. Tunnen että qigong tulee aina vaan tärkeämmäksi elämässäni. Se tulee myös sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä enemmän aikaa uhraan harjoitteluun. Erityisen hauskaa on ollut saada näin selkeitä tuloksia harjoittelusta, mistä olen kertonut edellä.

Suosittelen lämpimästi kaikille: Antakaa qigongille mahdollisuus.

Johannes Nordgaard