Zhineng Qigong lisää Elisabethin elämänlaatua

Kun aloitin Qigongin, olin jo kauan etsinyt keinoa, joka saisi minut voimaan paremmin. Minulla oli epämääräinen tunne, että elämä voisi olla rikkaampaa ja kauniimpaa, vaikkakin minulla oli kaikkea mitä voi toivoa: ihana perhe, motivoiva työ ja kodikas asunto. Tunsin itseni vähän raihnaiseksi ja väsyneeksi, enkä ollut edes ajatellut, että voisin olla täysin terve ja ilman kipuja.

Minulle jonkinasteinen kipu päänsäryn, niska- ja selkävaivojen muodossa, on ollut osa elämääni, enkä ole kyseenalaistanut niitä. Kun on synnyttänyt neljä lasta ja vuorollaan kantanut heitä kupeellaan samalla kun on tehnyt jotakin vapaalla kädellä, on luonnollista, että hartiat ovat vähän kipeinä. Luulen, että useimmilla meistä on vaivoja, joista yritämme selvitä särkylääkkeillä tai käymällä lääkärissä. Näkemys elämän arvosta ja ehkäisevän ja terveyttä edistävän toiminnan tärkeydestä puuttuu. Tottahan käymme salilla ja syömme terveellisesti. Tämä kuitenkin ehkä enemmän koska meidän odotetaan olevan kauniita, hoikkia ja treenattuja, kuin että arvostaisimme elämää lahjana, jota pitää vaalia.

Tähän Qigongmetodiin on helppo uskoa. Luemmehän näistä henkilöiden kertomista kokemuksista ja tapaamme ihmisiä, jotka ovat saaneet paljon apua. Silti minun on ollut vaikea uskoa, että harjoittelu vähentäisi myös omia kipujani.

Minun ongelmanihan ovat jokapäiväisiä, ja olen niin tottunut niihin. Mutta se on selvää, että kipu vähentää elämänlaatuani ja sitä en aio enää sallia. Lähtien siitä, että olin aluksi skeptinen, on uskoni että metodi toimii myös minulla vahvistunut.

Ensimmäisen kesäkurssini aikana tajusin, että Qigong auttaa minua saavuttamaan sisäisen rauhan ja hallitsemaan elämääni. Yhteiskuntamme on täynnä roskaa, jota kaupitellaan voimallisesti kaikkien aistien kautta. Kehonsa kuunteleminen ja oman tiensä seuraaminen tarkoituksenmukaisen, rikkaan ja terveen elämän saavuttamiseksi ei ole helppoa. Qigong antaa minulle voimaa tehdä valintoja, jotka edistävät hyvinvointiani. Tällaista voimaa minulla on aikaisemmin ollut vain osittain. Nyt tiedän, että harjoituksen avulla lisään päivittäin elämänvoimaani ja parannan elämänlaatuani.

Zhineng Qigongin tavoite viisauden lisäämiseksi ja kyky ymmärtää ja hallita elämää sopii minulle hyvin. On mahtavaa, että voin tehdä tämän päivittäisillä yksinkertaisilla harjoituksilla. Toki olisi helpompaa ottaa tabletti tai mennä hierojalle ja jatkaa elämää kuten ennenkin. Siinä tapauksessa huijaisin vain itseäni ja saisin ainoastaan väliaikaisen lievityksen.

Kun harjoittelen, pystyn itse saamaan aikaan todellisen muutoksen. Lisäksi “sivuvaikutukset”, jotka olen saanut Qigongista ovat paljon mukavammat kuin lääkkeiden aiheuttamat:

rauhallisuutta, notkeampi vartalo, parempi uni, pienempi unentarve ja enemmän iloa ja pirteyttä.