Qigongin ansiosta Lena on päässyt irti migreenistä

Nimeni on Lena, ja aloitin keväällä 2001 Zhineng Qigong urani viikonloppukurssilla Ahvenanmaalla ystäväni kanssa, joka vihjaisi minulle tästä kurssista.

Ollessani 30-vuotias, aloin saada migreenikohtauksia. Niitä ei alussa tullut kovin usein, vain jonkun kerran kuukaudessa. Noin 15 vuotta sitten kohtauksia alkoi tulla useammin, noin viisi, joskus jopa 14 kertaa yhden kuukauden aikana. Masennuin ja ajattelin ”Voi, nyt tuli taas sellainen päivä”, mutta sitten sain akuuttilääkkeen, joka helpotti tilannetta. Jatkoin lääkkeen ottamista aina kohtauksen tullessa.

Aloitin harjoittaa Qigongia, koska päätin olla antamatta migreenille yliotetta elämääni. Halusin löytää toisen tavan auttaa itseäni. Huomasin että kun aloitin Qigongin harjoittelemisen, jaksamiseni kasvoi ja rauhoituin.

Nyt olen osallistunut kolmeen kesäkurssiin ja tuloksia olen saavuttanut asteittain. Ensimmäisen kesäkurssini jälkeen minulla ei kolmeen kuukauteen ollut migreeniä, mutta sen jälkeen kohtaukset palasivat. Toisen kesäkurssin jälkeen kohtaukset loppuivat kokonaan. Tällä hetkellä oloni tuntuu rauhalliselta, olenhan ollut ilman migreeniä näin kauan. Elämäni on muuttunut aivan toisenlaiseksi. Olen kärsivällisempi työssäni, jota teen lasten parissa ja rauhallisempi, eikä minulla ole yhtään sairaslomapäivää.

Minulla on myös ollut liian tiheä pulssi; leposykkeeni on ollut jopa 110/min. Lääkityksen avulla se laski 80 sykäystä/min. Kokeilin ensimmäisen kesäkurssini aikana lääkityksen lopettamista ja ilman lääkettä pääsin 60 sykäykseen/min. Olen nyt täysin vapaa lääkkeistä.

Aivan uusi kokemus minulle on, että saan myönteisiä muistikuvia tiettyjä sanoja kuullessani tai värejä nähdessäni, mikä tuntuu mielestäni ihmeelliseltä! Kaiken kaikkiaan olen nyt paljon iloisempi ihminen kuin ennen Qigongin harjoittamista.