Erika pystyy nyt paremmin hallitsemaan reumansa

Vuodesta 2002 lähtien minulla on ollut kipua nivelissä. Myöhemmin todettiin, että kärsin nivelreumasta. Alussa ongelmat eivät olleet kovin vakavia. Tunsin särkyä sormissani ja hiukan myös polvissakin. Saman vuoden syksyllä ongelma kuitenkin paheni ja ilmeni että reumani oli agressiivisempaa lajia. Pian kaikki niveleni särkivät.

Kokeilin monia eri vaihtoehtoisia hoitoja jotta terveyteni tulisi paremmaksi, mutta en löytänyt mitään mikä olisi toiminut erityisen hyvin. Vanha koulukaverini vihjaisi minulle Zhineng Qigongista. Ensimmäisen kurssini kävin helmikuussa 2003. Ensimmäisellä kurssilla huomasin selvästi, että kipu lieveni ja kehoni tuntui paremmalta jälkeenpäin. Jatkoin treenaamista ja kävin ensimmäisen kesäkurssini vuonna 2004. Kehossani tapahtui paljon ja oivalsin kuinka voisin hoitaa paremmin sairauttani.

Myöhemmin sain erittäin hyvän lääkkeen ja aloin voida paljon paremmin. Käveleminen oli kuitenkin vaikeaa, koska oikea polveni särki kovasti ja oli turvoksissa. Polveni leikattiin syyskuussa 2004. Leikkauksen jälkeen makasin suurimman osan ajasta sängyssäni itseäni säälien ja itkien koska särky oli niin tuskallinen. Koska en päässyt harjoittelemaan Qigongia huomasin, kuinka paljon tilanteeni huononi ja kehoni hyvät saavutukset taantuivat.

Päästyäni jatkamaan harjoittelemista parani tilanteeni heti. Kesäkurssin aikana tänä vuonna sain monta hyvää tulosta. Energiatasoni nousi, jalkani parani ja tuska pieneni. Aiemmin tehdessäni kilometrin pituista kävelylenkkiä, minun oli pakko pysähtyä kolme kertaa, koska särkyni oli niin kovaa. Palattuani kotiin kesäkurssilta huomasin kävelylenkilläni, että jokin oli muuttunut. En kertaakaan pysähtynyt! Nykyään pystyn ilman ongelmia kävelemään 2,5 km. Tuttavani joka näki minut kävelemässä huusi: " Oletko se todellakin sinä joka kävelet noin reippaasti!"

Qiqongin harjoitteleminen on lieventänyt kipuja, parantanut liikkumista ja parantanut elämänlaatua. Treenaamisen avulla pystyn hallitsemaan sairauttani paremmin, voin ottaa etäisyyttä ja tunnen olevani henkisesti vahvempi. Minusta Qigongin harjoitteleminen on paras saatavissa oleva parannusmenetelmä reumapotilaalle. Kesäkurssin jälkeen minulla on aina jonkin aikaa vähemmän kipuja.

Tulen jatkamaan Zhineng Qigongin harjoittelemista, koska se tekee minut onnelliseksi ja tuo helpotusta sairauteeni.

Erika Mattsson