Agnetalla ei enää esiinny toistuvia noidannuolesta johtuvia selän kiputiloja

Agnetalla ei enää esiinny toistuvia noidannuolesta johtuvia selän kiputiloja

Sen jälkeen kun Agneta aloitti Zhineng Qigong harjoitukset, häntä ei ole enää vaivannut noidannuoli. Hänen ei myöskään enää tarvitse käyttää lääkkeitä siitepölyallergiaa vastaan. Tutustuin qigongiin ensimmäisen kerran lukiessani lehdessä olevaa artikkelia menetelmästä. Minulla heräsi heti luottamus tätä menetelmää kohtaan. Vasta muutama vuosi tämän jälkeen järjestettiin Zhineng Qigong-kurssi lähellä kotipaikkakuntaani. Minulla oli siihen aikaan ollut useamman kerran noidannuoli ja olin avun tarpeessa. Toivoin saavani apua Qigong-kurssista.

Parempi liikkuvuus ja tasapaino, selkä vahvistui

Ensimmäinen kurssi oli minulle vaikea. Huomasin miten kireä ja jännittynyt kehoni oli ja miten vaikeaa minun oli seistä suorassa paikallani, omassa keskipisteessäni. Ymmärsin kuitenkin, että koska se oli niin vaikeaa, tarvitsin sitä kipeästi. Kurssin jälkeen huomasin vähitellen, että liikkuvuuteni ja kehoni tasapaino tulivat paremmaksi ja selkäni vahvistui. Toisen kurssin jälkeen, mihin osallistuin vuotta myöhemmin, selkäongelmani helpottui ratkaisevasti. Minulla oli edelleen jonkin verran selkäkipuja, mutta en tarvinnut enää toistuvia viikon pituisia sairaslomia.

Olin ennen laulanut kuoroissa, mutta olin vähitellen luopunut siitä, koska en hengittänyt oikein enkä pysynyt tasapainossa, kun lauloin. Qigong-menetelmän avulla minun oli helppoa saada tasapainoni takaisin.

Kun osallistuin toiseen peruskurssiini, jotkut osallistujista kertoivat, että he saivat olonsa rauhallisemmaksi Zhineng Qigong-harjoitusten avulla. Vasta silloin huomasin, että minäkin olin tullut rauhallisemmaksi. Olin ollut niin keskittynyt vain fyysiseen paranemiseeni, mutta samalla olinkin saanut mielen parannusta. En tullut enää yhtä helposti vihaiseksi kuin ennen. Kärsivällisyytenikin oli parempi.

Jatkoin harjoittelemista ja päätin, että teen heti aamusta qigong-harjoitukseni. Aamuväsymykseni väistyi pikkuhiljaa ja qigongista tuli itsestään selvä tapa aloittaa aamua ja herätä miellyttävällä tavalla. Olin 20 vuoden ajan kärsinyt siitepölyallergiasta. Rupesin vähitellen unohtamaan lääkitykseni ja viime keväänä huomasin, etten tarvinnut lääkkeitä ollenkaan.

Toisinaan on ollut vaikeata uskoa todella siihen, että nimenomaan tämä menetelmä on niin hyvä sekä uskoa kehotuksiin harjoitella enemmän. Kaikki tarinat ihmisistä, jotka olivat tulleet terveiksi, kuulostivat liioittelulta, vaikka itsekin olin saanut paremman terveyden. Ajattelin että tarinat ovat varmaan joidenkin tulisielujen, joitten kertomukset kerrotaan aina uudestaan. Mutta olen kuitenkin aina tiennyt, että tämä menetelmä toimii. Kesäkurssista 2009 tuli minulle käännekohta. Vasta kun tapasin ihmiset kertomuksien takana ja huomattuani miten itse olen kehittynyt, rupesin kuuntelemaan avoimemmin mitä kursseilla kerrotaan.

Kesällä kurssin jälkeen heräsin ihanan onnellisena. Tuntui hieman samalta kuin lapsuuden kesälomatunne. Minulla oli paljon energiaa, tunsin itseäni elävämmäksi ja minulla oli vahva itseluottamus. Nykyään tunnen usein ryhmäharjoituksien aikana, miten onnentunteet kuplivat esille.

Kehollinen ja henkinen tietoisuus

Olen nykyään paljon enemmän tietoinen kehostani. Ryhti on parempi ja huomaan paremmin, jos esimerkiksi olkapäät kiristyvät. Ensimmäisen kesäkurssin aikana oli ihanaa oivaltaa oman kehoni olevan sisäinen maantieteellinen maisema. Huomasin myös miten fyysinen kireys liittyy sielulliseen kireyteen. Qigong-harjoituksista tuli aivan uusi seikkailu.

Syyskurssin 2009 jälkeen sisäinen matkani jatkui. Havaitsin paremmin omia kielteisiä ajatuksiani ja miten ne vaikuttavat energiatasooni. Oli helpompaa olla kuuntelematta ja valitsematta kielteisiä asioita. En ollut enää yhtä valmis antamaan kielteisiä arvostuksia minusta itsestäni ja muista ihmisistä. Eniten nautin kuitenkin siitä, että ajatustulvani totisesti on tullut rauhallisemmaksi. En tule yhtä helposti vihaiseksi enää ja otan vastoinkäymisiä rauhallisemmin. Olen täydellisesti laskeutunut Zhineng Qigong-menetelmään. Se vastaa kaikkia minun odotuksiani, sekä fyysisesti että henkisesti. Siitä on tullut elämänlähteeni.

Ensimmäisellä kesäkurssilla huomasin käytännössä tärkeän asian. Kurssin päämäärä ei ollut ainoastaan se, että minä - juuri minä - kehittyisin, vaan että autamme toisiamme. Tämä on tärkeä asia harjoittelijoille ja tätä tehdään hyvin luonnollisesti. Tärkeintä ei ole päästä omiin saavutuksiin ahkeralla harjoittelulla vaan tärkeimpänä asiana on jakaa rakkaudella. Harvoin olen kokenut niin paljon myötämielisyyttä vieraiden ihmisten keskuudessa. Myötämielisyys on luonnollista ja kaikki tulevat hyväksytyksi juuri sellaisena kuin ovat. Nauran muutenkin paljon, mutta kesäkurssi oli kyllä huumorinsa puolesta aivan omaa laatuaan.

Moni asia Zhineng Qigong-menetelmässä on vuosien varrella miellyttänyt minua. Siinä ei korosteta ulkoisia asioita kuten vaatteet ja ruokavalio, vaikka nekin vaikuttavat meihin. Tärkeintä on itse harjoitus. Menetelmä on yksinkertainen. Samat harjoitukset toistetaan. Tämä merkitsee minulle sitä, että ehtii syventymään. Syntyy vastapaino meidän yhteiskunnassamme korostuvaan tarpeeseen kiirehtiä yhä nopeammin eteenpäin. Qigong puolustaa yksinkertaisuutta elämässä, emme tarvitse niin paljon tavaroita voidaksemme hyvin. Saamme paljon apua harjoittelumme kehittämisessä. Apu on selkeä eikä menetelmässä ole mitään mystistä.