Kohota Qi Hanko [2.4.2016]

Hangossa on suuri joukko aktiivisia qigongin harrastajia, joiden on tapana osallistua EZQ:n kursseille ja viikkoharjoituksiin, osa säännöllisesti, toiset satunnaisesti. Kevään Kohota Qi-kurssilla oli poikkeuksellisesti enemmistö vasta-alkajia. Tunnelma oli rauhallinen ja osallistujat motivoituneita.
Alla muutama kommentti:

Nautin harjoittelusta

”Olen NIIN tyytyväinen, että tulin kurssille. On ollut ihanaa olla täällä. Olen nauttinut joka liikkeestä. ”

Vanha ja väsynyt sai uutta energiaa

”Tulin kurssille, koska olin kuullut, että liikkeet ovat hitaita ja rauhallisia. Ensimmäisenä päivänä vanha väsymys tuli esiin. Kun tulin kotiin, nukuin puoli tuntia. Sen jälkeen olin täynnä energiaa ja kävelin 6 km lenkin koiran kanssa. Nukuin yön hyvin. Tänään kehossani tuntuu harjoittelu monessakin paikassa. Se saa minut tiedostamaan itsessäni kaikenlaisia kiristyksiä.”

Ylirasittunut selkä kuntoon

”Selkäni on ollut viikon ajan surkeassa kunnossa. Olemme muuttaneet, ja olen pakannut ja kantanut tavaroita. Luotin siihen, että kurssilla selkäni paranisi. Nyt voin kumarrella vaivatta. Olen tosi iloinen.”

Sopii minulle

”Olen sen verran kinesteettinen, että mielelläni haluan sellaisen metodin, joka toimii sekä fyysisesti että psyykkisesti. Aikaisemmin käytin mielikuvaharjoituksia, mutta luulen, että tämä sopii minulle paremmin. Tämän kurssin aikana minulla on ollut monenlaisia tuntemuksia ympäri kehoa. Uskon tähän menetelmään.”

Qigongin avulla uusi elämä

”Elämäni on aika lailla uudistunut qigongin avulla. Ensimmäisenä vuonna kävin kaikki kurssit, jotka vain pystyin, koska olin vuorotteluvapaalla. Sitä ennen olin ollut vakavasti sairas ja palannut töihin, jota kukaan ei ollut sillä aikaa hoitanut kunnolla. Väsähdin, siksi lähdin vuorotteluvapaalle. Sillä tiellä ollaan. Olen uskaltanut tehdä paljon muutoksia elämässä. Olen edistynyt psyykkisellä tasolla ja ollut hyvin terve omasta mielestäni. Joskus vain on ollut vähän flunssaa.”

Opettaja:
Margareta Willner-Rönnholm