Kohota Qi Vaasa [14.2.2016]

Osallistujen tyytyväisyys ja innostuneisuus kuvaa Vaasan Kohota Qi -viikonloppukurssin tunnelmaa. Sunnuntaiaamuna moni kertoi harvinaisen hyvin nukutusta yöstä ja käsistä tai jaloista, jotka olivat tuntuneet paremmilta kuin tavallisesti. He jotka olivat kärsineet flunssasta tunsivat itsensä toisena päivänä selvästi parempikuntoisiksi. Alla muutama kommentti kurssin päättäjäisistä:

Myönteinen kokemus

”Kurssi on ollut kokonaisuudessaan myönteinen kokemus. Oikein sopiva sekä ruumiille että sielulle. En väsynyt lainkaan. Päinvastoin tunnen itseni iloiseksi ja pirteäksi.”

Hyödyllinen kehon tasapainottaminen

”Olen tehnyt työtä tasapainoni vuoksi. Toisen jalan nivelsiteet ovat olleet vioittuneet ja olen niin kauan varannut vain toiselle jalalle, että olen tullut vinoksi. Nyt tuntuu siltä, että olen vinossa, kun seison suorana.”

Tuo hyvinvointia

”Olen aikaisemmin käynyt kahdella Kohota qi -peruskurssilla. En harjoita qigongia sen takia, että se olisi hauskaa – salibandya pelaan koska se on hauskaa. Mutta qigong antaa uskomattoman hyvän olon jälkeenpäin ja kun harjoittelee säännöllisesti, siitä tulee lopuksi tarve.”

Luotan qigongiin

”Minulla on ollut hankalia vatsaongelmia ja muita fyysisiä vaivoja, joihin qigong on tuonut avun. Parhaimman avun harjoittelusta sain kuitenkin, kun kärsin uupumuksesta suuren surun jälkeen. Terveydenhoito olisi halunnut antaa minulle lääkettä, mutta se ei sovi vatsalleni. Qigong on ainoa hoito johon luotan ja jonka tiedän toimivan.”

Nopea palautuminen leikkauksen jälkeen

”Olen harjoitellut kauan. Viime syksynä olkapääni leikattiin. Kun ennen leikkausta kävin ennakoivassa fysioterapiassa, sain kuulla, että minulla on uskomattoman hyvä kehonhallinta, ja jälkeenpäin he ihmettelivät, miten nopeasti liikuntakykyni palautui.”

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm