TuiNa ja Wei Tuo Jin Göteborg [10.12.2015]

TuiNa ja Wei Tuo Jin -viikonloppukurssi pidettiin Göteborgissa. Ahkerat opiskelijat painelivat akupisteitä ja harjoittelivat hoitoja toisiinsa. Heistä oli mielenkiintoista oppia uutta akupisteistä ja meridiaaneista. Saavuttaakseen parempia hoitotuloksia olisi hyvä harjoitella qigongia. Wei Tuo Jin -harjoitus on hyvin sopiva tähän tarkoitukseen, ja sen tavoitteena on lisätä voimaa. Harjoitus auttaa terapeutteja saamaan voimaa ja siten saavuttamaan parempia hoitotuloksia. Wei Tuo Jin voi myös ehkäistä tavallisia terapeuttien ammattitauteja. Opiskelijat pitivät paljon harjoituksesta ja sen vaikutuksista. Tässä muutamia kommentteja:

Muiden auttaminen

"Olin ensimmäistä kertaa sekä Tuina että Wei Tuo Jin -kurssilla. Tuinan opiskelu oli erittäin mielenkiintoista. Tuntuu myös hyvältä pystyä auttamaan ihmisiä, jotka eivät voi tai ehdi itse harjoitella qigongia. Jos auttamani ihmiset saavat parannuksia terveyteensä he näkevät, että qigong ei ole pelkkää voimistelua."

Vahvempi ja enemmän ruutia

"Kävin sekä Tuina että Wei Tuo Jin -kurssin monta vuotta sitten ja harjoittelin pääasiassa Wei Tuo Jiniä ehkä neljä vuotta. Jostain syystä harjoittelu jäi ja kun yritin aloittaa sitä uudelleen, niin en enää muistanut harjoitusta, mutta muistan edelleen hyvin sen positiiviset vaikutukset. Muistan tunteneeni itseni paljon vahvemmaksi ja minulla oli ikään kuin enemmän ruutia - ja siitä minä pidän. Olen tyytyväinen, että kävin tämän kurssin."

Enemmän voimaa ja mielekästä toimintaa

"Olen käynyt sekä TuiNa että WeiTuo Jin -kurssin aikaisemminkin ja tunsin kuten aikaisemminkin sen tasapainottavan vaikutuksen. Sain enemmän "taistelutahtoa", pystyn sanomaan helpommin ei ja sitä todella tarvitsen. Tämä kurssi on ollut todella hyvä, niin toisenlainen vaikka kurssin sisältö oli sama. Kokeilin TuiNaa ehkä kahdeksaan ihmiseen - läheisiin, rakkaisiin, ja joihinkin ystäviini. Jotkut heistä saivat parannuksia, joihin olin todella tyytyväinen. Ennen hoitoja tein ensin Wei Tuo Jiniä ja se toimi todella hyvin. Sain hyvän syyn harjoitella qigongia ja tosi mielekästä tekemistä harjoittelun jälkeen. Tuntuu hyvältä kun ihmiset voivat hyvin. Voi auttaa sekä muita että itseään. Oli hauska kurssi ja paljon naurua."

Voin paremmin aivotärähdyksen jälkeen

"Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen että osallistuin kurssille. Olen myös iloinen että pystyin tulemaan tänne, koska viime viikolla kaaduin pahasti ja hetken jo luulin, että en voi osallistua kurssille. Sain kovan aivotärähdyksen, voin erittäin huonosti, huimasi, enkä voinut treenata edes la qitä. Viime viikonloppuna olin myös kurssilla, mutta sillä kurssilla en voinut tehdä kovin paljoa, ehkä vain puolet harjoituksista. Kun teimme Wei Tuo Jiniä, tuntui että kehossani tapahtui paljon. Välillä tuntui päässä hyvin selkeältä, se oli vahva tunne. Alusta alkaen olen uskonut qigongiin, ja usko vain vahvistuu ajan myötä. Näyttää siltä, että tapahtuipa mitä tahansa, tämä harjoitus auttaa."

Keuhko- ja poskiontelovaivat helpottivat, pystyi heti auttamaan sukulaista TuiNan avulla

"Ennen kuin tulin kurssille olin kärsinyt neljä vuorokautta keuhkokivusta. Tuntui kuin olisi ollut hiekkaa tai neuloja keuhkoissa. Minulla on ollut muutamia vuosia myös krooninen poskiontelontulehdus. Kurssilla tapahtui paljon. Kurssi on tuntunut yhdeltä suurelta parantumisprosessilta. Sekä keuhkoissa että poskionteloissa on tapahtunut positiivisia muutoksia. Kun tein muita qigong harjoituksia en tuntenut qitä, mutta tässä minä heti tunsin erittäin vahvasti qin. Tuina on kivaa ja erittäin jännittävää. Kysyin eilen tädiltäni, jonka luona yövyin, että saisinko hieman kokeilla häneen TuiNaa. Hänellä oli kipuja jalassaan, koska oli kävellyt koko päivän, jotain nivelrikon kaltaisia oireita. Painoin yhtä pistettä ja kipu katosi välittömästi. Olimme molemmat tyytyväisiä joten kysyin, oliko mitään muuta vaivaa. Hänellä oli vähän vaikeuksia kääntää päätään toiseen suuntaan joten painoin yhtä niskapistettä, jonka jälkeen hän pystyi kääntämään päätään paljon enemmän. Sain siis heti todisteita kuinka TuiNa toimii, se oli hämmästyttävää. Tämä lisäsi luottamustani."

Opettaja:

Herbjörn Wilhelmsen