Kohota qi Hanko [26.9.2015]

Hangon Kohota Qi-peruskurssilla tunnelma oli korkealla kiitos tyytyväisten osanottajien ja todella hienon syyssään. Tässä ote osanottajien kommenteista.

Päivittäinen harjoittelu antaa hyvän olon

”Olen harjoitellut monta vuotta. Tänä kesänä olen ollut joka toinen päivä laiska. Mutta nyt olen taas harjoitellut joka päivä: sekä sielu että keho ovat menossa taas oikeaan suuntaan. Olen nyt kurssin päätyttyä sekä iloinen että tyytyväinen.”

Monivuotinen harjoittelu antaa paljon parannusta

”Aloin harjoitella qi gongia viisi vuotta sitten koska polvissa oli tulehdus. En ole enää vuosiin kärsinyt siitepöly- enkä punkkiallergiasta. Vilustumisia oli myös usein, mutta nekin ovat pysyneet poissa. Olo on keskittyneempi ja rauhallisempi, kaikki on tullut paremmaksi. Olen todella kiitollinen tästä menetelmästä.”

Paranemisia kurssin aikana

”Minulla on polvessa urheiluvamma. Kun nousin vuoteesta ensimmäisen harjoitusvuorokauden jälkeen huomasin, ettei jalka ollutkaan yhtä jäykkä kuin ennen.”

”Olen rasittanut oikeanpuoleista kättäni liiaksi, ja kurssille tullessani kädessä oli akuutti jännetulehdus. Kurssin aikana käsi kuitenkin parani, ja seuraavana päivänä, maanantaina, kipu olikin poissa.”

”Käteni ovat todella lämpimät. Liikkeet tekevät hyvää huonolle verenkierrolleni.”

Aloitti eläkeläisenä

”Aloitin harjoitukset eläkeläisenä, ja ne ovat auttaneet minua tulemaan paljon notkeammaksi. Onnistuin ensimmäistä kertaa tällä kurssilla viemään kädet ylöspäin selkää pitkin.”

”Olin lopen uupunut, kun vuonna 2010 aloitin harjoitukset. Olen hyötynyt tästä. Olen todella nauttinut tästä kurssista. Kaikki liikkeet sujuvat paremmin, kehoni on tullut paljon notkeammaksi.”

Hyvä menetelmä

”Olen fysioterapeutti ja luonani on käynyt potilas joka on hyötynyt qigongista. Minulle tämä on ensimmäinen kurssini. Liikkuvuus on tärkeä aineenvaihdunnan kannalta. Jäykässä nivelessä ei tapahdu mitään.”

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm