Kohota qi Trondheimissa [28.2.2015]

Osallistujien ikäjakauma tällä kurssilla oli laaja. Uudet ja vanhat osallistujat harjoittelivat ja korjasivat toistensa liikkeitä hyvin tuloksin. Jumissa oleva olkapää palasi paikoilleen. Lukitus selässä ja nilkoissa laukesi. Vahingoittunut polvi muuttui paremmaksi. Yksi osallistuja kärsi aiemmin liitoskivuista. Hänen tavoitteensa oli testata pystyisikö juoksemaan salista ulos kurssin päätyttyä. Hän onnistui siinä.

Kurssilaisten kommentteja:

Liitoskipujen paraneminen

”Olen kärsinyt liitoskivuista (symfysiolyysi) ja tulehduksista noin 10 kuukauden ajan. Jouluna 2014 en pystynyt seisomaan eikä kävelemään. Yllätyin hyvin positiivisesti, kun jo ensimmäisen tunnin aikana kykenin istumaan lattialle. Pystyin myös seisomaan koko kurssin ajan. Eilen kurssin päätyttyä toivoin yhtä ainoaa asiaa: pystyisimpä juoksemaan, ryömimisen sijaan, kurssihuoneesta ulos. Ja onnistuin siinä! Nyt olen rauhallisempi ja rentoutuneempi kuin pitkään aikaan.”

Tasainen verenpaine

”Pääni on ollut stressaantunut. Nyt olen löytänyt rauhan. Verenpaineeni on nyt tasainen. ”

Syvä rentoutus

”Olen ollut levoton ja kehoni on tuntunut kireältä ja jännittyneeltä. Kiinnitin tänään siihen huomiota ja päätin antautua kokonaan harjoitusten kiehtovalle hitaudelle. Olen saanut nyt yhteyden oman kehoni perustaan.”

Kirkkaampi ääni. Onnistunut seisomaan vahingoittuneella polvella.

”Tämän kurssin jälkeen näytän toisenlaiselta ja ääneni on muuttunut. Kuulen, että ääneni on kirkkaampi ja kerrostuma äänihuuliltani on hävinnyt. En ole pystynyt aiemmin seisomaan rikkoutuneen polveni takia, mutta nyt olen seissyt koko viikonloppukurssin ajan. ”

Jäykistynyt olkapää on rentoutunut

”Toinen olkapääni oli jäykistynyt enkä saanut sitä paikoilleen. Kurssin liikkeiden korjausten aikana olkapää asettui paikoilleen. Myös selässä ja nilkoissa tunsin helpotusta ja rentoutusta. Harjoitusten myötä allergiani on vähentynyt enkä käytä enää lääkkeitä.”

Virustulehdus on muuttunut paremmaksi

”Olen kärsinyt virustulehduksesta. Nyt keuhkoistani on irronnut paljon limaa. Korjausten ansiosta ryhtini on parantunut.”

Rauhan löytäminen

”Viime yönä nukuin hyvin, täällä löydän rauhan. Kehoni lämpötila on noussut enkä enää palele niin paljon kuin ennen.”

Pystyn seisomaan pitkään

”Viime vuoden kesäkurssilla migreenikohtaukseni hävisivät. Tasapainoni oli aikaisemmin huono ja horjuin usein. Nyt pystyn seisomaan paremmin.”

Opettaja:
Ingrid Tidemann