Talvikurssi Shenxin Qigong Karlskoga [16.2.2015]

Talvikurssi on hyvin pidetty kurssi, siellä opetetaan shenxin qigongia. Siellä voi harjoitella 9 päivää putkeen rentoutuneessa ja mukavassa ilmapiirissä. Meitä on suuri joukko, treenaamme paljon, qi-kenttä on vahva ja menetelmä tehokas - siis hyvät edellytykset suuriin muutoksiin ja parannuksiin terveydentilassa.

Talvikurssi järjestettiin jo neljännen kerran Karlskogan kansanopistossa (Karlskoga folkhögskola), jossa viihdymme erittäin hyvin ja yhteistyö koulun kanssa sujuu erinomaisesti. Treenaamisemme on kiinnostanut myös koulun henkilökuntaa ja neljä koulun työntekijää osallistui peruskurssille. Yksi jatkoi varsinaiselle talvikurssillekin.

 

Kurssilla harjoittelemme paljon, aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Osallistujat ovat innostuneita intensiivisestä treenaamisesta. Aika kului nopeasti ja treenisalin hyvin keskittynyt ilmapiiri oli käsikosketeltavaa. Yhtenä iltapäivänä oli vapaata ja silloin järjestettiin retki Karlskogan Nobelmuseoon. Siellä odotti dramatisoitu opastus Alfred Nobelin elämästä. Opastus oli todellakin mielenkiintoisesti toteutettu, tavanomaisesta poikkeava ja hyvin pidetty. Eräänä päivänä kävi paikallislehti tekemässä meistä jutun. Voit lukea sen tästä: http://nwt.se/karlskoga-degerfors/2015/02/20/qigong-en-fridfull-traningsform

Viimeisenä kurssipäivänä treenaamme xing shen zhuangia, joka on zhineng qigong-koulun toisen tason harjoitus. Monen päivän shenxin qigong-treenaamisen jälkeen monien mielestä tämä on hyvä tapa lopettaa viikko. Talvikurssi on antanut meille paljon qi:tä ja vahvistanut meitä - mikä tekee helpommaksi harjoitella xing shen zhuangia.

Koulullemme tunnusomaista on se että harjoittelemme vahvassa qi-kentässä. Qi-kentän ansiosta voi terveydentilamme parantua ja monet osallistujat kertovatkin, kuinka ovat päässeet eroon monista vaivoistaan. Jokavuotinen kyselytutkimus osoittaa, että eniten parannusta on tapahtunut osallistujien energiatasossa (75%) fyysisessä voinnissa (65%) sekä keskittymiskyvyssä (56%).

vinter course shenxin qigong graph

Seuraavassa joitakin osallistujien kommentteja:

Nukahtelusairauden oireet parantuivat huomattavasti

”Pandemrix-rokotteen ottamisen jälkeen olen kärsinyt viidestä eri narkoleptisesta vaivasta: lihasheikkoudesta, nukahtelusta, apaattisista kohtauksista, joihin liittyy kognitiivisia vaikeuksia ja muistiongelmia, hallusinaatioita, joihin liittyy unihalvaus ja kauheita painajaisia. Kun tulin tänne, ensimmäiselle talvikurssilleni, olen tuntenut itseni suunnattoman iloiseksi ja pirteäksi. Mitkään oireistani eivät ole vaivanneet minua täällä. Olen todella ällistynyt kuinka hyvin voin täällä. En odottanut mitään tältä kurssilta. Totta kai kurssi on ollut vaativa. Kyykkyharjoitus sujuu paljon paremmin ja jotain tapahtui niskassani, kun käsivarret ojentuvat paljon enemmän. Olen hyvin iloinen ja kiitollinen. Kaikki on niin koskettavaa! Kiitoksia!”

Murtunut jalka parantui ja energisyys lisääntyi

”Olin hyvin huonossa kunnossa tullessani tänne. En melkein jaksanut lähteä kurssille ollenkaan. Tuntui kuin ei olisi energiaa ollenkaan ja lihakseni olivat hyvin väsyneet. Tuntui kuin ei olisi energiaa edes liikkumiseen. Olin sekavassa tilassa ja en muistanut mitä pitää tehdä. Mutta viikossa tapahtui uskomattoman paljon positiivisia asioita. Todellakin! En voi uskoa tätä todeksi. Mikä ero olotilassa. Tunnen itseni kuin toiseksi ihmiseksi, niin paljon vahvemmaksi kuin ennen. Tunsin olevani tyhjä ennen kurssia ja nyt olen täynnä energiaa. Kehossani on tapahtunut paljon. Verensokerini oli korkea kun olin sairas (minulla on diabetes). Keuhkoni olivat heikot pitkäaikaisen tulehduksen jälkeen, mutta nyt munuaiset, keuhkot ja vatsa ovat tulleet vahvemmiksi. Kurssi on vaikuttanut positiivisesti vatsaani, vaikka se ei olekaan vielä ihan kokonaan parantunut. Syksyllä rikoin jalkani ja nyt olen voinut ottaa pois tukikengän ja voin jälleen kävellä normaalisti. Minulla oli tukikenkä puoli vuotta, mutta jalka ei parantunut. Söin huonosti vatsaongelmien takia ja minulla on huono verenkiero diabeteksen takia. Eräänä päivänä jalassani alkoi kihelmöidä ja pystyin jättämään kainalosauvat pois. Se tuntui taivaalliselta. Toisena päivänä pystyin jättämään myös tukikengän pois. Ensin se pelotti mutta tuntui ihanalta päästä siitä eroon ja seisoa omalla jalalla. Kainalosauvat ovat nyt sängyn alla ja kun menen kotiin, en käytä niitä enää. Kiitos todella hyvästä kurssista!”

Vahvemmat jalat ja parempi näkö ja kuulo

”On ollut todella hyvä kurssi, sääli että loppui jo nyt. Jalkani ovat tulleet vahvemmiksi. Kävellessäni tuntuu kuin jalassa olisi moottori, mahtava tunne. Sekä näkö että kuulo ovat parantuneet. Kuuloni on oikein hyvä, mikä on todella hyvä tulos. Qigong vaikuttaa positiivisesti myös selkääni. Kiitos kaikille!”

Notkeampi vyötärö

”Tosi hyvä kurssi. Halusin saada notkeamman vyötärön, ja kurssi on vaikuttanut positiivisesti koko kehoon. Niveleni tuntuvat pehmeiltä, ikään kuin sisäisesti puhdistuneilta. Todella hienoa! Kyykkyharjoituksessa pääsen paljon alemmaksi, lantio taipuu enemmän. Olen todella iloinen tästä!”

Kehon puhdistuminen sisäisesti

”Tämä oli ensimmäinen talvikurssini, eikä jää varmasti viimeiseksi. Tämä on paras kurssi missä olen ollut. On ihanaa treenata näin paljon. Fyysiset ja psyykkiset jännityksen ovat lauenneet. Tuntuu kuin kehoni olisi puhdistunut sisäisesti ja se on ihmeellinen tunne. Olen saanut fantastisia korjauksia ja seison nyt paljon suoremmassa kuin ennen. Olen hyvin kiitollinen!”

Päänsärky parantunut

”Uskomattoman hyvä kurssi. Voin paremmin kuin minkään toisen kurssin jälkeen. Minulla on ollut vähemmän päänsärkyä. On myös mahtavaa tavata sellaisia ihmisiä, joita ei muuten tapaisi missään. Keskustellaan paljon asioista ja se on ihanaa. Tavallisesti sitä juuttuu omiin ongelmiin ja täällä on kiva kuulla miten toisilla ihmisillä menee. Kurssi on vaikuttanut positiivisesti hartioihini, niskaani ja rintakehääni. Uskon että migreenini tulee parantumaan pian. Kiitos!”

Ei enää painajaisia eikä migreeniä

”Qigong on auttanut minua ymmärtämään itseäni sekä hyväksymään ja löytämään itseni. Pikkuhiljaa ovat fyysiset ja psyykkiset ongelmat kadonneet. Myös tällä kurssilla on tapahtunut parannuksia. Viikko sitten ottamani tatuointi on myös parantunut tosi nopeasti. Minulla ei ole ollut painajaisia eikä migreeniä, vain hyvin heikkoja tuntemuksia niistä. Viime kesästä lähtien minulla on ollut usein migreeni. Tällä viikolla en ole tarvinnut lääkitystä. Siis olen ollut koko viikon ilman lääkkeitä ja kipuja. Olen todella iloinen että tulin kurssille!”

Leikkausarvet paranivat

”Tämä on ensimmäinen talvikurssini ja on ollut ihanaa olla täällä. Kurssi on vaikuttanut kaikkeen. Terveydentilani on parantunut ja olen kiitollinen siitä että olen niin paljon notkeampi. Qigong on vaikuttanut positiivisesti myös leikkausarpeeni. Tunnen että parannusta tapahtuu syvemmällä tasolla ja se on hienoa! Kiitos!”

Masennus parantui

”Tämä on ensimmäinen talvikurssini ja olen ollut todella tyytyväinen. Tänne tullessani olin hieman masentunut ja surullinen, mutta nyt voin paremmin joka suhteessa.”

Vahvemmaksi arkipäivän haasteissa

”Olin todella masentunut, hyvin jännittynyt ja väsynyt tänne tullessani. Tiesin että talvikurssi voisi auttaa minua. Tämä on minun neljäs talvikurssini ja ajattelin että minun täytyy parantua lasteni takia. Haluan että heillä on vahvempi äiti joka jaksaa olla iloinen arkipäivän haasteissa. On tuntunut aika raskaalta, mutta olen hyvin motivoitunut ja siten olen pystynyt keskittymään ja olen ollut hyvin pirteä. Tämä on ollut uskomatonta! Olen hyvin iloinen siitä että olen pystynyt rentouttamaan vyötäröäni. Tämä on mahtavaa!”

Tinnitus ja selkäsärky parani

”Olen saanut todella hyviä tuloksia. Esimerkiksi tinnitus on parantunut ja varpaani ovat suoristuneet, ne olivat ennen toistensa päällä. Minulla on ollut selkävaivoja seitsemästätoista ikävuodesta alkaen, olen käynyt usein kiropraktikolla ja fysioterapeutilla. Viimeiset 4-5 vuotta olen pärjannyt ilman heitä. Kun joskus kompastuin ja tunsin että jotain vinksahti selässä menin vain kotiin ja tein qigongia. Aiemmin kävin kiropraktikolla monta kertaa vuodessa. Minulla on hartia- ja niskakipuja ja kurssi vaikuttaa positiivisesti näihin vaivoihin. Minulla on myös muita vaivoja ja lääkärilläni on mantra: "Näitä tällaisia vaivoja tulee kun vanhenee, niiden kanssa on vain elettävä." En usko tuohon hokemaan ja haluan näyttää lääkärille, että se ei aina pidä paikkaansa.”

Äänialani laajentui lisäoktaavilla

”Eräänä kurssipäivänä aloin hyräillä erästä melodiaa ja totesin että en kyllä ennen ole pystynyt laulamaan niin puhtaasti. Kokeilin ääntäni ja huomasin pääseväni hyvin ylös, ikään kuin olisin saanut yhden ylimääräisen oktaavin äänialaani. Vaikka keuhkoni rahisevat, oli ääneni täysin kirkas. Se oli tavattoman ihanaa!”

Opettaja:
Herbjörn Wilhelmsen