Kesäkurssi kaksi Nossebrossa [1.7.2015]

Kesäkurssilla 2 keskitytään Xing Shen Zhuangiin, joka on toisen tason harjoitus ja myöskin Zhineng Qigongin ydinharjoitus. Se on dynaamisempi ja fyysisempi kuin kohota qi:tä -harjoitus. Se avaa nopeasti meridiaaneja ja qi voi mennä syvälle, mikä mahdollistaa hyvät tulokset.

Hyödyllisintä on osallistua sekä kesäkurssi ykköselle että kakkoselle ja harjoitella yhtäjaksoisesti 18 päivää. Myös osallistujat, jotka olivat "vain" yhdeksän päivää saivat monia merkittäviä parannuksia terveydentilaansa. Saapuessaan toiselle kurssiviikolle pääsivät he nopeasti sisälle qi-kenttään, joka oli luotu yhdeksän ensimmäisen päivän aikana. Useat osallistujat huomasivat myös, että qi-kenttä oli huomattavasti vahvempi kuin edellisinä vuosina. Yhdeksän ensimmäisen päivän jälkeen qi-kenttä vahvistui entisestään.

Monet jotka harjoittelevat kanssamme ovat olleet mukana monta vuotta ja kesäkursseilla tavataan ystäviä eri maista. Lämmin yhteisö, ystävälliset hymyt ja antoisat keskustelut ovat asioita, jotka jäävät muistoihin loppuvuodeksi. On myös yhä useampia jäseniä jotka auttavat eri tehtävissä kurssin aikana. Monet kertoivat kuinka antoisaa oli ojentaa auttavat kätensä kurssin hyväksi.

Kurssilla harjoittelemme paljon. Jokainen voi halutessaan harjoitella lisää opetustuntien ulkopuolella. Monet harjoittelevat kesäkurssilla niin paljon kuin mahdollista ja se johtaa usein hyviin tuloksiin. Terveys kohenee sekä fyysisesti että henkisesti. Monet kertoivat, kuinka he tunsivat itsensä henkisesti vahvemmaksi ja omasivat paremmat valmiudet käsitellä haasteita, joihin elämässä joutuu. Ympärillä olevat asiat eivät enää vaikuta niin vahvasti. Jotkut huomasivat miten fyysiset parannukset edistivät henkistä kehitystä.

Muutamia osallistujien kommentteja

Psyykkisiä muutoksia

”Tämä oli todella hyvä kurssi. Kesäkurssi kaksi on aina hyvällä tavalla erilainen. Harjoitus menee syvemmälle ja muodostuu henkiseksi harjoitukseksi. Tunsin itsessäni psyykkisiä muutoksia. Pyrin harmonisempaan mielentilaan, hiljaisuuteen, jossa voin nähdä itseni selkeämmin. On tapahtunut paljon asioita, mutta en oikeastaan tiedä mitä se on. En voi nähdä mitä kehoni sisällä tapahtuu. Olen iloinen hyvistä tuloksista.”

Nilkka

”Istuessani täällä treenisalissa kuuntelemassa jalassani on sykkivä tuntemus. Teini-ikäisenä sain murtuman nilkkaani. On jännittävää mitä kaikkea voi tapahtua ryhmäkeskustelussakin. Kurssilla oli tuntemuksia aivoissani ja selkärangassani. Erityisesti kallon ja selkärangan yhtymäkohdassa. Joinakin päivinä tapahtui aivoissani paljon. Eräänä iltana istuin treenisalissa ajatellen pitäisikö harjoitella vai ei, olin todella väsynyt. Ajattelin, että jos en jaksa harjoitella täällä qi-kentässä miten sitten, kun olen kotona ja siellä hyvin väsynyt. Nousin ylös ja tein dun qiangia ja käsivarsiharjoituksia. Käsivarsiharjoituksen aikana tunsin kuinka jotain avautui oikeassa kädessäni. Peukalon asento muuttui, kädestä tuli pehmeä ja rintarangan verenkierto parantui. Olen kiitollinen etten mennyt nukkumaan vaikka olin hyvin väsynyt, toivottavasti tämä kokemus kannustaa minua harjoittelemaan kotona vaikka olisin kuinka väsynyt. Tämä oli todella hyvä kurssi ja olen kiitollinen siitä, että me kaikki olemme täällä.”

Vatsa ja kulunut kantapää

”Kesäkurssi 1:llä voin hyvin huonosti. Vatsaani särki enkä pystynyt syömään kahteen päivään. Olin kuin sumussa lähes koko kurssin. Kesäkurssilla 2 oli kuin rakentaisin itseni uudelleen. Minusta tuli vahvempi ja vakaampi. Yleensä en tunne itseäni kovin vakaaksi. Vatsani ei ole vielä kokonaan parantunut, mutta minulla ei ole paljon tuskia kun syön, voin syödä nopeammin ja enemmän. Luulen, että vatsani tulee vähitellen paremmaksi ja paremmaksi. En voi mennä syömään kahvilaan tai ravintolaan, mikä on hyvin rajoittavaa, ei vähiten sosiaalisessa mielessä. Olisin erittäin iloinen, jos vatsani paranisi tai tulisi edes hieman terveemmäksi. Tekisin mitä tahansa voidakseni paremmin. Tunnen itseni pirteämmäksi ja tulen onnelliseksi, kun ihmiset myös kertovat minulle että näytän pirteämmältä. Jalkani turposi pahasti kurssin aikana. Ne ovat edelleen turvoksissa mutta eivät niin paljon. Minulla oli kulunut kantapäätyyny. Kivun vuoksi jouduin käyttämään erityistä kenkää, jossa on pyöreä pohja, käytin sitä myös sisällä ja kun harjoittelin. Fysioterapeuttini sanoi olevan mahdotonta että kantapääni parantuisi. Yksi osallistujista suositteli, että ottaisin pois kenkäni ja katsoisin jos qi vaikuttaisi kantapäähäni. Yritin ja se oli vähän pelottavaa mutta jotain alkoi tapahtua kantapäässäni. Opettaja sanoi olevan mahdollista parantaa kaikki mitä kehossa kerran on ollut terveenä. Minä toivoisin itselleni uuden parantuneen lihastyynyn kantapäähäni. En ole käyttänyt tukikenkääni sen jälkeen, se sattuu vähän mutta jalkani on paljon parempi. Haluan kiittää hyvästä kurssista.”

Parempi dun qiang

”Luulen tietäväni paremmin mitä minun oikeastaan piti kertoa kurssista vasta kun olen matkalla kotiin. Taso kaksi on ollut hämmentävä kokemus. Ensimmäinen kerta, kun osallistun tälle kurssille. Menetelmä on mielenkiintoinen ja olen iloinen että sain tilaisuuden oppia sitä. Viime vuonna oli dun qiang minulle liian raskas. Pystyin tekemään vain viisi toistoa ja olin täysin uupunut. En pystynyt harjoittelemaan sitä kotona. Kurssin aikana olen oppinut tekemään kunnolla dun qiangia. Tänä aamuna pystyin tekemään viisikymmentä toistoa ilman suurempia ponnistuksia. Hienot opettajat ovat auttaneet minua harjoituksessa, aion harjoitella dun qiangia kotona. Ennen kaikkea tämä on ollut minulle psyykkinen kurssi. Paljon emotionaalisia reaktioita, mutta hyvällä tavalla. Kun rohkenin rentoutua, huomasin kuinka jännittynyt olen. Kuuntelin enemmän opettajia ja tein kuten he sanoivat enkä märehtinyt niin paljoa itse. Alan tulla kypsemmäksi qigongissa. Kiitos hyvästä kurssista.”

Onnellinen ja positiivinen

”Tämä on minun ensimmäinen kesäkurssini, olin mukana kahdeksantoista päivää. Tarvitsin edistystä harjoitukseeni ja todellakin sain mitä tilasin. Sekä harjoitusten että luentojen kautta. Ajatuksia, joita voi käyttää ja sellaisia joita ei tulisi ajatella. Täytyy pitää mielessä anteliaisuus. Taso kaksi oli todella suurenmoinen, olen niin onnellinen ja positiivinen. Pidän tällaisesta harjoittelusta ja nyt menen kotiin harjoittelemaan, olen hyvin motivoitunut. Kiitos kaikille teille, jotka annoitte tukea.”

Tunsin qin

”Minulla oli hyvin vahva qin tuntemus, jollaista ei koskaan ennen ole ollut. Sekä harjoittelun aikana että qi-tasapainottamisen aikana. Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta harjoitella tätä menetelmää. Kotona ajattelen usein, että se mitä meillä on, on todella ainutlaatuista ja se motivoi harjoittelemaan enemmän. Yleensä ihmiset eivät ymmärrä kuinka hyvä tämä harjoitus on ja minkä mahdollisuuden se antaa meille.”

Pehmeämpi keho

”Yhdeksän ensimmäisen päivän ajan olin kurssilla perheeni kanssa. Kun kysyin mieheltäni huomasiko hän mitään muutoksia kesäkurssi ykkösen jälkeen hän sanoi ettei huomannut. Mutta jälkeenpäin kotona perhe huomasi uskomattomia jälkivaikutuksia. Kehoni on paljon pehmeämpi ja verenkierto jalassani on parantunut. Olen tullut hyvin herkäksi ja vetäydyn välillä omaan rauhaani. Eteenpäintaivutukset menevät kivuttomasti. Luulin ennen että se on mahdotonta. Kurssin aikana tein muutaman aivotestin puhelimeni sovelluksella. Sen mukaan aivojeni aktiivinen osa on kasvanut. Testi ei ole tieteellisesti luotettava mutta on kuitenkin mukava nähdä positiivisia tuloksia. Paljon kiitoksia suurenmoisesta kurssista.”

Kaatumisesta aiheutuneet vaivat paranivat nopeasti

”Kesäkurssi ykkösen loppupuolella kaaduin ja sain valtava mustelman. Yleensä mustelma näkyy jonkin aikaa ja muuttuu vähitellen eri väriseksi. Mutta jo eilen pieni alue mustelman keskellä alkoi näyttää normaalilta. Myöhemmin samana päivänä terve alue oli yhtä suuri kuin 5-kruunun kolikon. Joten se ei koskaan muuttunut keltaiseksi vihreäksi jne. Toinen ihmeellinen asia oli se mitä tapahtui kädelleni. Minä kaaduin käteni päälle ja se oli tuskallista. Se turposi ja kipu oli valtava. Monet tulivat auttamaan minua. En voinut harjoitella ja makasin salin perällä kun käteni oli turvonnut ja sykkivä. En voinut taivuttaa sitä. Mutta sitten opettaja teki la qitä kanssani pitäen käsiään käsieni ulkopuolella, ehkä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen käsi tuntui paremmalta ja pystyin taivuttamaan sitä. Seuraavana aamuna käsi oli lähes täysin parantunut ja iltapäivällä se oli ihan terve. Luulisi että tällaisen vamman parantuminen veisi useita viikkoja.”

Niskanikamat suoristuivat

”Suuresta niskanikamasta alaspäin rintarankaan asti on tapahtunut paljon. Ensimmäisen luennon aikana ennen toista kurssiviikkoa selässäni rusahti yhtäkkiä ja nikamat suoristuivat. Sain olkapäitäni alemmas ja kykenin rentoutumaan, mikä helpotti harjoitusta, erityisesti Xing Shen Zhuangin seitsemännessä osassa. Saan helpommin nostettua kädet pään yläpuolelle ja saan pään suoraksi kehon yläpuolelle.”

Migreenikohtaus ei tullutkaan

”Kabaree-päivän aamuna herätessäni tuntui kuin olisi piikki oikealla puolella päätäni, mikä on ensimmäinen merkki alkavasta migreenistä. Olo tuntui todella huonolta ja en pystynyt panemaan leukojani yhteen ja puremaan. Yleensä tämä tarkoittaa että migreeni on melko paha. Mutta päätin olla ottamatta pilleriä ja tein sen sijaan käsivarsiharjoitusta. Matkalla saliin minä istahdin pienen katoksen alle ja tein qi-kampa harjoitusta. Salissa olin hyvin herkkä valolle ja melulle. Yritin rentoutua, mutta kun käsivarsiharjoitus alkoi tunsin pahoinvointia ja melkein alkoi itkeä. Jatkoin kuitenkin ja kun nostin käsivarteni sivuille huomasin, että voin purra leuat yhteen. Kun olimme tehneet harjoituksen kokonaan, pistävä tunne päästäni oli mennyt pois! Pääni oli vielä hieman raskas, mutta kipu oli poissa. Aamiaisen jälkeen menin takaisin rakennukseen, jossa nukun auttaakseni huoneen siivouksessa ja kaikki tuntui taas normaalilta. Minulla oli suuri päivä. Qigong on suurenmoista! Minun luottamukseni menetelmään on kasvanut tämän takia vieläkin enemmän.”

Likinäköisyys

”Viime vuonna optikkoni huomasi, että likinäköisyyteni oli parantunut huomattavasti. Hän oli todella kiinnostunut. Viimeisimmän vuositarkastukseni yhteydessä hän halusi kuvata minun silmänpohjani uudelleen. Kysyin häneltä miksi ja hän sanoi haluavansa tarkistaa onko näköni todellakin vielä niin paljon parempi. Minun oikea silmäni oli aiemmin -2,5. Viime vuonna se oli -1,25. Joten se oli puolella parantunut. Ja nyt minulla oli tarkastus ennen kuin tulin tänne, koska minun piilolasini olivat niin likaiset, että minun piti tehdä niille jotain. Ja hän huomasi, että parantunut näköni oli pysynyt ennallaan. Tämä muutokseni on poikkeavaa verrattuna tavalliseen iän tuomaan muutokseen. Todella kiehtovaa. Tämä oli minun oikea silmäni. Optikkoni halusi minun keskittyvän vasempaan silmääni tänä kesänä, mutta sanoin että en usko tekeväni niin. Koska haluan mieluummin täydellisen näön oikeaan silmääni. Koska jos minä poistan piilolasin vasemmasta silmästäni, voin myös lukea todella lähellä kasvojani ilman lukulaseja. Katsotaan mitä tuleman pitää.”

Hiirikäsi

”Minä harjoittelen ennaltaehkäisevistä syistä, en halua sairastua. Mutta kuten useimmilla meistä oli aloittamiseeni joku syy. Minulla oli ongelmia oikeassa kädessäni. Kirjailijan kramppi, hiirikäsi. En voinut kirjoittaa näppäimistöllä. Siksi aloitin. Kesti kuusi vuotta parantua siitä. Voisi ajatella, että se on pitkä aika, mutta minun ongelmani oli, että olin liiaksi jumiutunut tuohon vaivaan. Minulla olisi pitänyt olla myös rento asenne kaikkeen. Tänä aikana minulla oli myös muita ongelmia. Minulla oli kouristuksia suolistossa ja en voinut istua tuolilla koska olin istunut liian paljon töissä. Jos istuin tuolilla sain polttavan kivun takareisiini. Kaikki tämä parani. Minulla oli myös kipeä selkä johtuen vanhasta onnettomuudesta. Sain noidannuolen lähes mistä syystä tahansa. Kaikki tämä: vatsavaivat, selkävaivat, katosivat enkä edes tiedä, milloin se tapahtui. Koska en ollut lainkaan jumiutunut niihin vaivoihin. Halusin kovasti vain käteni parantuvan. Ongelmat katosivat hyvin nopeasti. Yhtäkkiä huomasin, että en ole saanut noidannuolta ensimmäisen viikonloppukurssin jälkeen.”

Käsivarren nostaminen

”Tänä talvena loukkasin olkapääni. Kysyin lääkäriltä, kauanko toipuminen kestää. Hän sanoi että voi olla mahdollista että en koskaan enää pysty nostamaan asioita kaappiin. Se antoi minulle motivaation harjoitella. Mutta se on ollut hidasta, eikä mitään ole tapahtunut moneen kuukauteen. En ole pystynyt nostamaan kättäni korkeammalle kuin olkanivel. Nyt pystyn, mutta vielä on matkaa. Voin tehdä pehmeät liikkeet pääni yläpuolella. Mutta en voi suoristaa kättäni kokonaan. Tuntuu todella hyvältä, että asioita tapahtuu. Uudet liikkeet jossa venytämme käsivarsiamme tuntuu todella hyvältä. Luulen että minulla on uusi työkalu. Kabareen aikana tapahtui jotain hauskaa. Pystyin taputtamaan käsilläni kunnolla. Sormet ovat olleet kipeät 10 vuotta. Minulla on ollut mahdollista taputtaa vain kämmenpohjilla, ei sormilla. Mutta yhtäkkiä huomasin taputtavani koko kädellä, eikä se enää tehnyt kipeää.”

Ystävälliset äänet

”On tuntunut todella hyvältä. Minulla on ollut konflikteja työpaikalla ja niin paljon vihaisia ihmisiä ympärilläni. Suurenmoista kuulla kaikki nämä ystävälliset äänet täällä ja huoneessa. On ollut hienoa olla täällä.”

Onnellinen

”En ole koskaan ennen voinut fyysisesti näin hyvin kuin nyt. En edes silloin kun olin 20. Ja myöskin niin hyvä olo henkisesti. Herään iloisena ja se on suuri lahja.”

Opettaja:
Su Dongyue