Kohota qi Helsinki [7.3.2015]

European Zhineng Qigong on järjestänyt kursseja Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan. Kurssit ovat pääosin ruotsinkielisiä, mutta viime vuosina kursseja on järjestetty säännöllisesti myös suomeksi. Esimerkiksi Helsingissä joka kevät ja syksy. Tämän vuoden ensimmäinen suomenkielinen kurssi pidettiin Kulosaaressa. Kurssilla oli sekä uusia, että jo pitkään qigongia harrastaneita osallistujia. Alla poimintoja kurssilaisten kokemuksista.

Apua univaikeuksiin

"Olen treenannut noin kolme vuotta. Aloitin univaikeuksien takia ja qigong auttoikin heti. Olen stressaava suorittaja ja tarvitsen qigongia, jotta pääsen eroon suorituspaineista ja stressistä. Poikani on sanonut, että minua on helpompi sietää kun harjoittelen säännöllisesti. Oma työni sujuu paremmin, pystyn opettamaan paremmin ja suhtaudun asioihin rennommin enkä hermostu."

Tosi ystävä

"Olen harjoittanut qigongia noin 10 vuotta. On ollut mukavaa nähdä myös muiden harjoittajien edistyminen ja tulokset näinä vuosina. Qigong on auttanut minua paljon. Se on tosi ystävä elämän vaikeissa tilanteissa."

Energianlähde

"Minulle qigong on hyvin tärkeä työkalu. Teen hoitotyötä ja harjoittelemalla tankkaan energiaa ja kuuntelen kehoani. Hoitotyön takia teen aamuisin wei tuo jin harjoituksen ja illalla jonkun muun kuten la qin tai kohota qin."

Ensivaikutelmia

"Tämä on varmasti hyvä itsehoitolaji. Antoisinta oli kun parityöskentelyssä piti muistaa liikkeet ja tehdä ne omaan tahtiin."

"Oli hyvä, että kurssilla oli myös kokeneita osanottajia ja oivaltavaa nähdä, että hekin tarvitsevat apua liikkeiden korjaamisessa."

"Kehon tasapainottaminen tuntui hyvältä. Kärsin migreenistä ja kuulin Camillalta, miten hän pääsi omasta migreenistään eroon qigongin avulla. Nyt haluan tehdä itse jotain millä saisin migreenin häädettyä. Olen iloinen tästä kurssista."

Tehokas la qi

"Aloitin qigong harjoittelun 2009 syksyllä. Siitä lähtien qigong on ollut jatkuvasti mukana elämässäni. Harjoittelen joka päivä. La qi on minun juttuni, koska en sairauteni vuoksi pysty nostamaan käsiäni. Olin äskettäin pitkällä matkalla Aasiassa. Lentomatkalla tein la qi harjoitusta eivätkä jalkani turvonneet, kuten aina aikaisemmin pitkillä lennoilla on tapahtunut. Jaksoin sekä fyysisesti että henkisesti paremmin kuin ennen. Olen huomannut, että qigong auttaa myös ihmissuhteissa ja on hyvä apuväline ongelmien ratkomisessa."

Ihana kohota qi

"Olen pitänyt taukoa kohota qi harjoituksen kanssa ja keskittynyt shenxing qigong harjoitukseen. Kurssi oli hyvä muistutus siitä, miten älyttömän ihana kohota qi on."

Parantumista selässä

"Tämän päivän aikana selässäni tapahtui jotakin. Tuntui siltä, että jotain pääsi irti ja nyt tuntuu paremmalta."

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm