Kohota qi Bodö [25.10.2014]

Syksyisen aurinkoisena viikonloppuna 25-26.10.2014 joukko uusia ja myös kertaavia qigongaajia kokoontui Bodön koulussa, hienossa Qi-kentässä.

”Nyt liikun kevyesti kuin tunturivuohi”, eräs kurssiosallistuja sanoi.

Kurssilaisten kommentteja

Huoli sydämestä unohtui

”Heinäkuussa minulla oli sydäninfarkti enkä ole sen jälkeen oikein uskaltanut treenata Qigongia. Kurssilla minua neuvottiin rentoutumaan. Nyt olen aivan rentona ja aion jatkaa treenaamista. Käyttäydyn kuin orava, olen vikkelä. Nyt olen rauhoittunut, hengitän rauhallisemmin ja puhun hitaammin. Olen nyt enemmän läsnä.”

Kävelen vaappumatta

”Ennen kurssia minulla oli kipuja toisessa olkapäässä ja lantiossa. Tuolista nouseminen on tuottanut minulle ongelmia. Eilen nousin vaivattomasti ja kävelin keittiöön vaappumatta. Miehenikin kommentoi tätä. Nyt kehoni tuntuu kevyeltä ja hyvältä".

Kehon keveyttä

Kehon keveyttä

”Kurssia suositeltiin minulle. Minulla on whiplash -vaurio kahdesta autokolarista. Olen käynyt kiropraktikolla lukemattomia kertoja mutta siitä ei ole ollut apua. Olen sairaanhoitaja ja kärsin olkapään kivuista. Kurssilta toivoin saavani apua itsehoitoon. Nyt tunnen keveyttä kehossani.”

Pehmeämpi keho ja parempi keskittymiskyky


”Kurssi on tehnyt hyvää lihaksille ja keskittymiskyvylle. Kehoni on pehmennyt kurssin aikana.”

Qi -tunne


”Minulla on hieno Qi -tunne.”

Energiaa ja mielenrauhaa


Energiaa ja mielenrauhaa


"Kertaan kurssia ja opin koko ajan jotain uutta. Olen levoton sielu, Zhineng Qigong on rauhoittava lääkkeeni. Aikaisemmin kävin naprapaatilla olkapää- ja niskavaivojen vuoksi. Qigong -treenien myötä vaivat ovat hävinneet. Minusta on myös tullut pehmeämpi, saan energiaa ja mielenrauhani on lisääntynyt. Viime kurssin jälkeen olen juossut paljon tunturilla."

Tunturivuohen keveys


”Olen treenannut noin vuoden, ja kävin kesäkurssin. Minulla on levoton mieli ja etsin mielenrauhaa. Olen lopettanut käynnit sekä fysioterapeutin että naprapaatin luona. Nykyään nukun yöni hyvin, olen melkein unohtanut olkapääkivut, tänään minulla on mielenrauha ja olen saanut uutta energiaa. Astelen kevyesti, kuin tunturivuohi.”

Opettaja


Ingrid Tidemann