Kohota qi Helsinki [2014-11-23]

Helsingin kohota qi -kurssilla korostui vasta-alkajien ja kokeneiden kurssilaisten vuorovaikutuksen merkitys. Lauantaina useimmat olivat vasta-alkajia, kun taas sunnuntaina kokeneet olivat enemmistönä. Jo pitkään qigongia harjoittaneet jakoivat kokemuksiaan ja auttoivat vasta-alkajia liikkeiden löytämisessä.
Huomasimme selvästi miten paljon tavallinen peruskurssi antaa myös heille, jotka ovat jo pitkään harjoittaneet qigongia. Heti sunnuntaipäivän ensimmäisen aamutunnin jälkeen kaksi vain sunnuntaina mukanaolleista kertoivat miten voimakkaasti he kokivat qi-kentän ja totesivat, että yhdessä harjoittelu on tehokkaampaa ja tuntuu erilaiselta.
Vasta-alkajat kiittelivät kurssin pedagogista suunnittelua. Heistä liikkeet tuntuivat jo sunnuntaina luonnollisilta, eikä niiden muistaminenkaan liian vaikealta. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.
Alla muutamia kommentteja:

Hyvällä tuulella

"Aloitin qigong-treenit syksyllä 2006. Harjoittelen säännöllisesti kotona, jotta pysyn hyvällä tuulella. On paljon hauskempi elää, jos on hyvällä tuulella. Tämä päivä on ollut erinomainen. Tunnen saaneeni paljon uutta energiaa."

La Qi bussissa

"Olen treenannut neljä vuotta. En halua olla liian ankara itselleni. Minulla on tapana treenata La qitä bussissa. Suljen silmäni ja piilotan kädet pipoon. Kun bussi on perillä tunnen oloni pirteäksi."

Kouristukset ja vapinat hävinneet

"Kärsin lihassairaudesta ja olen loukannut pääni liikenneonnettomuudessa. Lääkäreiden ennustusten mukaan minun pitäisi joko istua pyörätuolissa tai olla kuollut. Harjoittelen säännöllisesti hyvin tuloksin. Viime kesäkurssin jälkeen olen miltei kokonaan päässyt eroon kouristuksistani ja vapinoista, joista olen kärsinyt 20 vuotta. Lihakset ovat alkaneet kasvaa takaisin ja nukun paremmin."

Positiivinen ensivaikutelma

"Itämaiset harjoituslajit ja filosofiat ovat aina kiinnostaneet minua. Kun ruvettiin tekemään liikkeitä, sain tuntuman ikivanhan viisauden pitkästä ketjusta. Paljon tuntui hyvin loogiselta ja siinä kaikessa on kauneutta. Liikkeet ovat niin viehättäviä. En tiedä vielä tuleeko minusta qigongaajaa. Alku tuntuu joka tapauksessa hyvältä."

Selkävaivat poistuneet

"Minulla on ollut paljon ongelmia selkäni kanssa. Ensimmäisellä kesäkurssilla en aluksi pystynyt harjoittelemaan ollenkaan. Makasin vain patjalla salin lattialla. Kurssin puoliväliin mennessä selkävaivoista oli vain muisto jäljellä. En jätä zhineng qigongia."

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm