Syyskurssi kohota qi Parainen [2014-10-16]

Syyskurssista on todella kehittynyt traditio; kurssia on pidetty joka syksy vuodesta 2008 lähtien. Henkeäsalpaavan kauniilla paikalla sijaitsevassa Paraisten kansanopistossa pidettävä neljän päivän kurssi jää jokaisen osanottajan mieleen vähintään henkireikänä talvea kohti tallatessa. Syyskurssi on kokonaisuutena houkutteleva tapahtuma joka tuo yhteen mukavia, samanmielisiä qigongareita sekä Suomesta että ulkomailta. Tänäkin vuonna osallistujia saapui Ruotsista ja Englannista asti.

Luonnollisesti kurssin aikana keskeisimpinä tekijöinä ovat vahva qi-kenttä, tehokkaat harjoittelut sekä opetus. Niille, jotka aiemmin ovat osallistuneet ainoastaan kahden päivän kursseille syyskurssi antaa mahdollisuuden kokeilla intensiivisempää harjoittelua voimakkaassa qi -kentässä. Toivottavasti se innoittaa osallistumaan 9 tai 18 päivää kestävälle Kesäkurssilemme, joka on tärkein vuotuinen tapahtumamme. Syyskurssi luo myös puitteet muistella Kesäkurssin vahvoja elämyksiä.

Niin kuin aina, Syyskurssin neljä päivää menivät nopeasti, treenit aamutuimaan, aamiainen, aamupäivätreenit, sekä luento-opetusta jonka jälkeen seurasi lounas. Iltapäivällä lisää luentoja sekä harjoittelua, päivällinen sekä iltatreenit, ryhmässä ja myöhemmin yksin. Tällaisen päivän jälkeen nukkuu hyvin, useimmiten yhteisten, miellyttävän harmonian vallassa juotujen iltakahvien tai -teen jälkeen. Sunnuntaina tehdyt kurssiarvioinnit kielivät siitä, että kurssilaiset olivat enemmän kuin tyytyväisiä.

Osallistujien täyttämän kyselykaavakkeen tulokset:
2014 autumn course grah finnishAlla otteita osallistujien kommenteista kurssin lopputunteina:

Krooninen päänsärky etc.

"Me odotamme teitä opettajia tänne pitämään kursseja, jatkuvasti. Zhineng Qigong'in avulla olen päässyt pahasta kroonisesta päänsärystä. Minulla on myös ollut ongelmia polvieni kanssa; sain Mr Su:lta neuvon treenata enemmän, ja lisättyjen treenien avulla polveni ovat nyt paremmassa kunnossa. Kolmantena ongelmana on ollut astma ja heinänuha, jotka ovat qigong-vuosieni myötä vähentyneet. En tarvitse enää lääkkeitä."

Selkävaivat

"Minulla oli ongelmia selkäni kanssa ennen kuin aloitin Zhineng Qigong-treenit. Treenien myötä ongelmat ovat vähentyneet ja selkäni on paremmassa kunnossa. Ilman qigongia minun pitäisi käyttää tukikorsettia. Treenaamalla selkä pysyy kunnossa. Tämä kurssi on ollut ihana ja olen onnellinen että minulla oli mahdollisuus olla mukana tänäkin vuonna.

"Aloitin Zhineng Qigong-treenit kolme vuotta sitten. Selkäni on ollut tosi huonossa kunnossa. Alku oli tosi vaikea ja puolen vuoden treenien jälkeen qigong oli mielestäni aivan kamalaa. Selkävaivani alkoivat kun olin 17. Tunsin itseni tosi pettyneeksi ja alakuloiseksi koska en pystynyt työskentelemään niin kuin olisin halunnut. Eihän kukaan halua olla kykenemätön siihen mihin kaikki muut pystyvät. Puolentoista vuoden treenien jälkeen alkoi tuntua paremmalta, kivut vähenivät. Tämän kurssin aikana minulla on ollut niitä vähemmän kuin aikaisemmilla kursseilla. En ole tarvinnut ajatella miten liikuttaa vartaloa jotta jossain ei jatkuvasti sattuisi. Olen keskittynyt rentoutumiseen ja olemaan ajattelematta miten liikutan itseäni ja se on auttanut minua. Kiitos hyvästä kurssista!"

"Olen vasta-aloittelija ja kävin ensimmäistä viikonloppukurssiani huhtikuun alussa. Minulla ei ole mitään erityisiä ongelmia. Mieheni oli se joka innoitti kokeilemaan Zhineng Qigong'ia. Tämä kurssi on saanut selkäni tuntumaan rennommalta."

"Tämän kurssin aikana tunsin että jokin merkittävä muutos tapahtui selässäni ja se tuntuu hyvältä."

Hostkursen 2014 440

Stressi

"Ennen kurssia olin stressaantunut ja väsynyt. Kurssin aikana kipuni ovat hävinneet ja olen nukkunut hyvin. Kiitos opetuksesta! Teki hyvää oppia miten elää niin, ettei qi'tä mene hukkaan."

"Kun tulin tänne olin stressaantunut ja niskaani särki. Nukuin huonosti. Tiesin että tämä oli seurausta suurista, avioerosta johtuneista elämänmuutoksista. Minulla tulee olemaan apua kurssista. Oloni on huojentunut ja kehossani on kevyt olo. En tunne kipua."

Väsymys

"Kun tulin tänne olin väsynyt. Totesin taas että kun treenaan enemmän voin hyvin ja oloni on nyt pirteämpi."

"Kurssin alkaessa olin väsynyt mutta nyt on taas hyvä olo."

"Lähdin qigongaamaan päästäkseni univaikeuksistani. Olen treenaamisen myötä muun muassa oppinut erottamaan asioita jotka ovat minulle huonoja ja olen saanut voimia tehdä muutoksia. Lisäksi olen nyt iloisempi ja siedän stressitilanteita entistä paremmin."

Artroosi

"Minulla on polven artroosi, pitäisi mennä leikkaukseen. Kun treenasin kotona voimat eivät riittäneet edes yhteen kohota qi -harjoitukseen. Eniten minua ovat vaivanneet polvia ympäröivät lihakset. Täällä jaksoin seistä kaikki harjoitukset läpi enkä tunne enää kipuja."

"Minulla on ollut ongelmia niskan kanssa, myös oikeanpuoleinen olkapää, joka on leikattu, on ollut ongelmallinen. Qigong -treenit ovat tuoneet suuria muutoksia ja parannuksia."

Tasapaino

"Olen kurssin aikana kokenut parantumista kaikilla tasoilla, erityisesti tasapainoni kohdalla."

Krooninen migreeni

"Minulla on ollut krooninen migreeni ja luulin jo että joutuisin lopettamaan tutkijan työni. Qigong -treenien myötä tilani on kuitenkin kohentunut niin että voin taas elää ilman rajoituksia. Elämässäni tapahtui äskettäin jotain rajua, mutta kurssin ansiosta pääsin pian takaisin jaloilleni."

Käsivarren venähdys

"Treenaamalla qigongia tunnen itseni aidommaksi ja enemmän elossa, saan arjen toimimaan paremmin ja pystyn ottamaan vastaan apua silloin tällöin. Ennen kurssia venäytin oikean käsivarteni enkä pystynyt nostamaan kättä. Mutta nyt se on kunnossa eikä kipua enää ole.

Opettaja:

Lars Hagner