Kohota Qi Hanko [2014-9-13]

Suomessa pidettiin syksyn ensimmäinen kohota qi-kurssi Hangon viettelevän kauniissa syksysäässä.
Useat vannoutuneet osanottajat ja muutamat qigong-aloittelijat vastustivat kuitenkin meren ja sienimetsän houkutuksia ja viettivät viikonloppua treenin merkeissä.
Sillä, kuten eräs kokenut osanottaja huomautti: "yhteiset kurssit innostavat harjoittelemaan intensiivisemmin. Kun käy kurssin aikaisin syksyllä, tuntuu helpommalta päästä takaisin remmiin, varsinkin jos rutiinit ovat päässeet rikkoutumaan."
Kaikki olivat tyytyväisiä ja kokeneimmat olivat kertoneet aikaisemmin kokemuksistaan ja miten terveys oli parantunut. Katsokaa esim. "Kohota qi Hanko 2014-03-22".
Tulokkaat keskittyivät liikkeiden muistamiseen ja olivat varmoja, että jatkaisivat qigong-harrastusta. Seuraavassa joitakin kommentteja:

Verenpaine normalisoituu

"Koska olen harjoitellut jo muutaman vuoden intensiivisesti tiedän, että verenpaine normalisoituu. Poskiontelotkin avautuvat, jos ovat tukossa. Asennoituminen elämään ja työhön muuttuu ja ongelmiin ja konflikteihin suhtautuu rauhallisemmin."

Tehokas menetelmä

"Qigong on todella auttanut minua sekä hyvinä että huonoina aikoina. Se on tehokas menetelmä, jos todella harjoittelee. On ollut hieno viikonloppu."

Rauhoittumisapua

"Qigong on todella hyvä työväline, joka auttaa minua pärjäämään arkielämässä, koko elämässäni. Kun rauhoittuu, pystyy elämästä nauttimaan enemmän. Kaikkein parhaiten saa apua rauhoittumiseen kesä- ja talvikursseilta. Suosittelen niitä lämpimästi kaikille."

Nyt myös tyttäreni uskoo qigongiin

"Tyttäreni osallistui ainoastaan lauantaina, mutta halusi jakaa muille kokemuksiaan. Tämä oli hänen toinen kurssinsa. Hän on vähän notkoselkäinen ja hänellä on kahdesti ollut niskan retkahdusvammaa, toinen sattui pulkkamäessä ja toinen ratsastusretkellä. Halusin hänet mukaan kurssille, koska hän on ollut poissa koulusta toistuvan uupumuksen, kurkkukivun ja ruokahaluttomuuden tähden. Kurssin aikana hän oli ensin hyvin väsynyt, sitten nälkä iski ja loppupäivän hänellä olikin valtava nälkä. Illalla kaikki maistui hyvältä, jopa sellainenkin ruoka, josta hän ei yleensä pidä. Hän sai hyvää apua kehon tasapainottamisesta. Kun hän vei vyötärönsä taaksepäin, kuului selvä naksahdus ja selkä suoristui. Tämän jälkeen jalkataivutukset sujuivat paljon paremmin. Käsiliikkeet olivat hänelle vaikeita, mutta kotona harjoiteltaessa siinäkin naksahti ja sen jälkeen nekin sujuivat hyvin. Tyttäreni kertoi, ettei ollut aikaisemmin oikein uskonut qiqongiin, mutta tämän jälkeen hän kyllä uskoo!"

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm