Kohota Qi Hangossa [2014-03-22]

Hangossa on Zhineng qigong-kursseja pidetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Näihin hakeutuu usein osanottajia sekä läheltä että kaukaa, varsinkin silloin kun luonnonläheinen merikaupunki on kauneimmillaan. Kevään viikonlopun Kohota Qi-kurssin kaikki osallistujat olivat paikallisia, dynaaminen sekoitus uteliaita aloittelijoita, innokkaita kertaajia ja vannoutuneita veteraaneja. Ilmapiiri oli määrätietoinen ja rauhallinen. Joitakin kommentteja:

Vuosi Qigongin parissa

"Osallistuin ensimmäiseen kurssiini vuosi sitten ja tiesin heti että halusin jatkaa. Olen sekä rauhoittunut että tullut paremmin toimeen itseni kanssa tämän vuoden aikana. Olen myös saavuttanut näkyviä tuloksia. Viime keväänä käsissäni oli vaikeita ihottumia. Sain kortisonia mikä ei auttanut, ja kokeilin kaikenlaisia voiteita. Nyt ihoni on täysin terve. Olen myös yli kymmenen vuoden ajan potenut poskiontelo-ongelmia, ja poskiontelot on ollut pakko puhkaista aina kun olen ollut vilustunut. Tänä talvena en ole kertaakaan tarvinnut antibiotteja tai puhkaisua vaikka olen kolmasti ollut reilusti vilustunut. Kehoni on nyt niin hyvässä vireessä että se on itse alkanut parantaa itseään. Voin kertakaikkiaan hyvin qigong-harjoittelun ansiosta."

Hävinneet selkävaivat

"Tämä on kolmas viikonloppukurssini. Selkävaivani ovat hävinneet ja olen tullut paljon pirteämmäksi aloitettuani qigong-harjoittelun."

"Kun aloitin kaksi vuotta sitten aikomukseni oli tarkistaa kauanko kestäisi ennenkuin jokin noidannuoli taas iskisi. Mutta näin vain ei ole käynyt sen jälkeen! On myös ollut olkapäävaivoja, tyypillinen opettajaongelma. Nyt puolentoista vuoden jälkeen tuntuu siltä että sekin ongelma on poissa kuvioista. Yleensä käyn vain viikottaisissa ryhmätreeneissä, harvoin tulee harjoiteltua kotona. Pidän tätä hyvänä ehkäisytoimenpiteenä."

Hanko

Notkeimmillaan 20:een vuoteen

"Tämä on varmaan jo seitsemäs peruskurssini. Voin hyvin. En ole tullut yhtään sen pidemmäksi, mutta tuntuu siltä kuin minulla olisi pidemmät sääret, ihan niin kuin lonkien tienoilla olisi tapahtunut jotain. Äsken huomasin hämmästyksekseni pystyväni sitomaan kengännauhani jalat suorana! En edes tiennyt pystyväni siihen! En ole 20:een vuoteen pystynyt sitomaan kengännauhojani nostamatta jalkaani tuolille...Ennen qigong-harjoituksia kärsin keuhkokuumeita, iskiasta ja vasemman käsivarren ongelmia. Nyt selkä on kunnossa ja muutenkin tunnen olevani loistokunnossa.

Qigong–riippuvainen

"Olen harrastanut qigongia vuodesta 2005 lähtien ja tätä nykyä huomaan tarvitsevani ns. pidempiä kursseja yhä enemmän. On hyvä käydä peruskurssit uudestaan, mutta en pärjää ilman talvi- tai kesäkursseja. Ne antavat minulle paljon. Niiden jälkeen jaksan paljon paremmin. On tapahtunut paljon sen jälkeen kun aloitin treenit. Eniten sen huomaa henkisellä tasolla. Qigongin ansiosta olen uskaltanut tehdä elämässäni suuria muutoksia. Se mitä fyysisellä tasolla on tapahtunut unohtuu helpommin. Äsken tuli mieleen etten edes muista milloin olisin viimeksi syönyt särkylääkkeitä."

Hyvä keino pysyä kunnossa

"Qigong on hyvä keino pysyä kunnossa minun iässäni. Olen käynyt monta kurssia aikaisemmin. Tällä kertaa olen keskittynyt kehon hallintaan ja rentoutumiseen."

Ihmeellistä mitä qigongin kautta saa

"Aloitin qigong-harjoitukset v. 2010. Silloin kärsin polvivammasta ja huonosta kunnosta. Ajattelin että tällainen kevyempi harjoitus olisi paikallaan kunnes olisin valmis vaativampaan liikuntaan. En jäänyt heti koukkuun, mutta kiinnostuin kesäkurssista ja sen jälkeen olin koukussa! Pikku hiljaa huomasin myös muita vaivoja joita en aikaisemmin ollut tiedostanut. Allergiat, huono ryhti, stressioireet – ja näistä olen nyt päässyt eroon. On myös ollut hienoa omin silmin nähdä mitä qigong on antanut toisille ihmisille. Olen iloinen siitä että olen jatkanut. Mikään muu ei ole pystynyt houkuttelemaan minua sen jälkeen."

Sisäinen rauha

"Hakeuduin qigongin pariin koska kärsin sekä niska- että olkapää-ongelmista. Niitä minulle ei enää ole. Harjoituksen kautta olen lisäksi rauhoittunut. Varsinkin sisäinen rauha on kasvanut, koska kanssaihmiset ovat aina pitäneet minua rauhallisena henkilönä. Huomaan sen kun olen lastenlasteni kanssa, ja viimeksi kun autoani kolhittiin. Ennen olisin suuttunut, nyt en ollut moksiskaan!"

Tuntuu hyvältä

"Etsin rentoutumistapaa. Tämä tuntuu hyvältä. Todella hyvältä. Aion kyllä jatkaa. Paikallaan istuminen on minulle hankalaa, joten oli eräänlainen ahaa-elämys huomata että voi yhtaikaa rentoutua ja liikkua."

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm