Kohota qi Paraisilla [2014-04-26]

Vierailu Paraisten kauniissa saaristokaupungissa keväällä on jo itsessään elämys. Kun samalla voi lisäksi käydä zhineng qigong –kurssin, tiedossa on ihana viikonloppu. Samaa mieltä olivat osanottajat huhtikuun viimeisestä viikonloppukurssista Suomessa. Paraislaisten lisäksi oli osallistujia tullut Turusta, Helsingistä ja Tampereelta opettelemaan ja harjoittamaan Kohota qi:tä.

Viikonlopusta tuli harmoninen ja hauska, harjoittelua oli paljon. Osallistujat olivat tyytyväisiä kurssiin ja olivat motivoituneita jatkamaan harjoituksia kotona. Useat kertoivat myös hyvistä tuloksista, sekä kurssin aikana että harjoiteltuaan kotona. Tässä muutama poiminta osallistujien omista kommenteista.

Loppuun palanut sai energiaa, syylä hävisi.

"Aloitin tekemään zhineng qigong:ia monta vuotta sitten. Olin loppuun palanut aloittaessani, mutta sain siihen vähitellen apua. Sain enemmän energiaa ja selvisin vaikeista tilanteista paremmin. Rauhoituin ja ryhtini parani. Sitten pidin taukoa, mutta keväällä aloitin uudestaan harjoittelemisen. Kevään aikana syylä, joka on ollut sormessani neljä vuotta, hävisi. Zhineng qigong tekee hyvää."

Parannusta selkään

"Minulla on ollut todella huono selkä, mutta huomasin positiivisen muutoksen jo kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen."

Korkea verenpaine tasapainottui

"Olen harjoitellut monta vuotta, pitäen välillä taukoja. Olen kuitenkin tiennyt että zhineng qigong tekee niin hyvää, että kannattaa taas aloittaa. Korkea verenpaineeni on tasapainottunut ja olen saanut apua stressiin ja arkipäivästä selviytymiseen. Zhineng qigong tekee hyvää."

Kipu vähenee

"Olen ensimmäistä kertaa qigong-kurssilla, ja se on ollut mielenkiintoista. Kärsin jännityksistä kehossani ja minulla on kipuja. En pysty seisomaan enkä istumaan pitempiä aikoja. Tänään pystyin seisomaan paremmin ja kivut ovat vähentyneet jo kahdessa kurssipäivässä. En kuule vasemmalla korvalla, minulla on Menièrin tauti ja minua huimaa. Täällä minua ei ole kuitenkaan huimannut. Olen hyvin motivoitunut jatkamaan."

"Tämä oli ensimmäinen kurssini. Minulla on ongelmia selkäni kanssa ja joudun esimerkiksi makaamaan hetken sängyllä imuroinnin jälkeen. Lumityöt ovat myös hankalia, onneksi tänä talvena ei tarvinnut kun kerran kolata. Eilen kurssille tullessani minulla oli kipuja ristiselässä, mutta ne vähenivät kurssin edetessä. Kaipa harjoittelu sitten auttaa."

Rentouttavaa ja motivoivaa

"Tämä oli ensimmäinen kurssini. Sairastuin vakavasti vuosi sitten, ja etsin vaihtoehtoista hoitomuotoa lääkehoidon rinnalle. Olen kuullut zhineng qigong:ista paljon hyvää, ja minulla on suuri motivaatio jatkaa harjoittelemista. Kun teimme La qi –harjoitusta toista kertaa, se toimi jo paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Keho rentoutuu paremmin kuin salilla. Tunnen, että voin itse tehdä jotakin parantuakseni."

Parempi keskittymiskyky

"Harjoittelun tuloksena olen tullut iloisemmaksi ja pystyn keskittymään paremmin töissä. Aamuharjoittelu on minulle tärkeää. Aion jatkaa tätä."

"Tämä oli toinen peruskurssini lyhyen ajan sisällä. Isäni houkutteli minut ensimmäiselle kurssille. Huomasin nopeasti kurssin jälkeen, että pystyin keskittymään luennoilla paremmin. Osallistuin tälle kurssille muistin virkistämiseksi ja saadakseni motivaatiota."

Harjoitteleminen tekee minusta iloisen ja pirteän

"Harjoittelen vastustaakseni vanhenemista. Olen nyt paremmassa kunnossa kuin aloittaessani noin seitsemän vuotta sitten. Aamuharjoitteleminen merkitsee minulle paljon, minulla on nyt ohjelma, joka on todella ’dynamiittia’. Sen tehtyäni olen iloinen ja pirteä. Vaikka joskus en ehdottomasti olisi jaksanut nousta sängystä harjoittelemaan, en ole koskaan sitä katunut."

Migreeni ja selkävaivat ovat parantuneet

"Olen harjoitellut zhineng qigongia syksystä 2010. Kärsin kroonisesta migreenistä. Päänsärkyni alkoivat jo 6-vuotiaana, ja pahimmillaan vuonna 2010 minulla oli 3-5 päivää kestäviä migreenikohtauksia. Sen lisäksi selkäni oli kipeä ja hartiat jäykät. Selkäni takia en pystynyt imuroimaan enkä kävelemään pitkiä matkoja. Kokeilin akupunktiota ja migreeninestolääkkeitä , mutta ne eivät auttaneet. Kesti puoli vuotta harjoittelun aloittamisesta ennen kuin tapahtui huomattavia muutoksia. Kävin kesäkurssin ja lisäsin harjoittelua. Siitepölyallergiani katosi puolessa vuodessa, ja se antoi motivaatiota jatkaa. Laktoosi-intoleranssini hävisi, selkäni ja hartiani tulivat paremmiksi. Nyt, kolmen ja puolen vuoden jälkeen pystyn tekemään kaikkea, jopa juoksemaan. Selkä ja hartiat ovat kunnossa ja minulla on tosi harvoin migreeniä. Olen varma että migreeni tulee häviämään kokonaan. Olen positiivisempi ja rauhallisempi. Qigong on muuttanut elämäni ja antaa minulle turvaa. Pojallenikin on nyt alkanut tulla päänsärkyä. On siis turvallista tietää, että qigong-harjoittelu on mahdollisuus myös hänelle."

Opettaja:

Jeanette Heidenberg