Kohota qi Helsingissä [2014-03-02]

Helsinginseudun ruotsinkielinen kohota qi kurssi pidettiin tänä keväänä Kauniaisissa, jossa on syksystä lähtien ollut oma treeniryhmä. Kurssilla oli lämmin ja positiivinen tunnelma. Osallistujat viihtyivät keskenään, nauttivat treenistä ja arvostivat mahdollisuutta hioa liikkeitä. Alla muutamia kommentteja.

Kuin luottoystävä

"En ole osallistunut viikkotreeneihin kahteen vuoteen lapsen saannin jälkeen. On aina mukava tulla takaisin ja kohdata tervetullut ja iloinen vastaaanotto kaikilta. Qigong on minulle kuin vanha hyvä ystävä. Elämäntilanteeni on tällä hetkellä sellainen, etten voi treenata säännöllisesti, mutta qigong on kokoajan olemassa työkaluna, jonka voin ottaa käyttöön koska vain."

Astma-ja niskavaivat poissa yhden päivän jälkeen

"Elämäni on stressiä ja minun pitäisi aina olla jossakin muualla kuin olen. Tänäänkin. Päätin kuitenkin tulla tänne jäykän niskani, astmani ym. kanssa. Olen treenannut qigongia kauan sitten, mutta olen unohtanut liikkeet. Astma alkoi irtoamaan jo ensimmäisenä iltapäivänä. Illalla minulla ei ollut niskaongelmia, eivätkä ne ole tulleet takaisin tänäänkään. Minun täytyy selkeästi treenata qigongia ja aion jatkaa."

Hyvää apua kokeneilta osallistujilta

"Viikonloppu on ollut hieno. Arvostan etenkin sitä, ettei kurssi ole suunnattu ainoastaan aloittelijoille. On mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia ja hyvä saada apua korjauksissa. Mahdollisuus treenata ryhmässä on minulle a ja o. Aamulla keho tuntui notkeammalta kuin yleensä. Jännitys niskassa ja hartioissa on helpottanut."

Kipu katosi

"Kurssi antaa hyvän me-hengen, kun saamme korjata toistemme liikkeitä. Korjauksia tehdään mukavalla tavalla. Tykkään hakea täydellisyyttä sekä rauhaa. Tie on tosin pitkä. Minulla on vaikeita jalkavaivoja ja paljon särkyjä kun seison. Mutta tänään iltapäivällä oli kipu poissa."

Helsinki 20140302

Apua stressin hallintaan

"Qigongin myötä olen saanut apua stressin hallintaan ja elämästäni on tullut rauhallisempaa ja harmoonisempaa. Aloitin qigongin 5-6 vuotta sitten. Elämäni oli stressaavaa ja minulla oli diagnosoitu colitis ulcerosa. Muutaman vuoden treenaamisen jälkeen huomasin vanhojen vaivojen kadonneen. Kuluneet olkapäät ja olkapäätulehdukset olivat poissa. Liikkuvuus kehossa parani ja tunsin itseni notkeammaksi."

Qigong pitää masennuksen poissa

"Qigongissa on ihanaa se, kun voi olla juuri se kuka on. Ensimmäisellä kurssillani voin niin huonosti, etten puhunut kenellekään mutta tunsin kuitenkin itseni hyväksytyksi. Qigong on auttanut minua monella tavalla mutta eniten henkisesti. Qigongin avulla kapuan ylös masennuksesta ja vältän masennuksen kokonaan. Tunnen jos en ole treenannut kolmeen päivään. Täällä tapaa ihastuttavia ihmisiä, jotka kaikki ovat matkalla. Täällä on vahva halu auttaa sekä vahva kiitollisuuden tunne."

Opettaja
Margareta Willner-Rönnholm